Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Acer Iconia Tab A1: Το... iPad Mini των 169€

More
15 May 2013 05:28 - 20 May 2013 03:52 #124135 by Γιώργος Λόλας

Acer Iconia Tab A1: Το... iPad Mini των 169€

Η Acer παρουσίασε ένα νέο tablet με οθόνη 7.9 ιντσών και τιμή... χώμα!

Το Acer Iconia Tab A1-810, όπως είναι η πλήρης ονομασία του, έρχεται στην αγορά από την ταϊβανέζικη εταιρεία για να αντιμετωπίσει στα ίσα τα iPad Mini και Nexus 7. Η οθόνη του Iconia A1 έχει διαγώνιο 7.9 ίντσες (4:3 κάδρο) και ανάλυση 1024x768, διαθέτει δηλαδή τα ίδια χαρακτηριστικά με αυτήν του iPad Mini, αν και μένει να δούμε αν θα προσφέρει την ίδια ποιότητα εικόνας. Είναι τεχνολογίας IPS και υπόσχεται μεγάλες γωνίες θέασης.

Στην καρδιά του τάμπλετ χτυπάει ένας 4-πύρινος επεξεργαστής στα 1.2GHz, ενώ θα διαθέτει και 1GB μνήμης DDR3. Όσον αφορά τον αποθηκευτικό χώρο, θα υπάρχουν δύο εκδόσεις, των 8GB και 16GB, χωρίς να λείπει και η microSD θύρα για έως και 32GB επιπλέον αποθηκευτικό χώρο.

Στις υπόλοιπες θύρες, συναντάμε μια micro USB και μια micro HDMI. Θα υπάρχει υποστήριξη για 3G δίκτυα, χωρίς να έχει γίνει ακόμα γνωστό αν αυτό το χαρακτηριστικό θα βρίσκεται σε όλα τα μοντέλα ή αν θα κυκλοφορήσουν WiFi+3G μοντέλα ξεχωριστά.

[youtube:e01fs77d]
[/youtube:e01fs77d]

Στην πίσω πλευρά του υπάρχει μια καμερούλα 5MP με λειτουργία auto focus και δυνατότητα καταγραφής βίντεο στα 1080p και στα 30FPS. Η μέγιστη ανάλυση των φωτογραφιών φτάνει την 2592x1944 και διαθέτει και μια δεύτερη κάμερα στο μπροστινό μέρος ανάλυσης VGA για βιντεοκλήσεις.

Οι διαστάσεις του σε εκατοστά είναι 20,7x14.5x1.05 σε ύψος, πλάτος και πάχος αντίστοιχα και ζυγίζει 460 γραμμάρια.

Το λειτουργικό που θα "φοράει" θα είναι η τελευταία έκδοση του Android, δηλαδή η Jelly Bean 4.2.2, που σε συνδιασμό με τον 4πύρινο επεξεργαστή, υπόσχονται μια smooth εμπειρία. Τα μέχρι τώρα βίντεο, δείχνουν ότι το Iconia A1 δεν παρουσιάζει καθυστερήσεις, ελέω και των αναβαθμίσεων που έχει υποστεί το λειτουργικό της google για αυτόν τον σκοπό (project butter).

To καλύτερο σας το άφησα για το τέλος. Το Acer Iconia Tab A1 θα πωλείται προς 169€ στην έκδοση των 8GB και 199€ για την αντίστοιχη έκδοση με 16GB αποθηκευτικού χώρου. Αναμένεται να βρίσκεται στα ράφια των καταστημάτων μέσα στον Ιούνιο του 2013.
Last edit: 20 May 2013 03:52 by Γιώργος Λόλας.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
15 May 2013 10:21 #124136 by Kostas Milonas
Εκπληκτικο φαινεται το ταμπλετακι και πληρες, ειδικα για την προτεινομενη τιμη διαθεσης! Επιτελους δυνατα και επωνυμα ταμπλετακια σε λογικες τιμες!

http://gamercard.xboxresource.com/xbox_modern/asmilonGR

More
15 May 2013 15:09 #124146 by Γιώργος Λόλας
Συμφωνώ απόλυτα! Επιτέλους ξύπνησαν και άρχισαν να κυκλοφορούν φθηνά αλλά καλά ταμπλετάκια! Εγώ πάντως θα το αγοράσω με το που βγει :)

More
15 May 2013 21:21 #124153 by Haris
Value for money tαblets and smatphones. Το θέμα έιναι γιατί χρειάζεται κάποιος ένα tablet και τι προτίθεται να κάνει με αυτό . Το να αγοράσεις iPad απλώς και μόνα για να λές οτι έχεις δεν με βρίσκει σύμφωνο. Ανάλογα με τις ανάγκες σου κινείσαι.

More
16 May 2013 13:04 #124165 by Γιώργος Λόλας
Ε ναι, το να πάρει κάποιος tablet μόνο και μόνο για να πει ότι έχει, είναι πεταμένα λεφτά. Εμένα θα με βόλευε ένα πάντως για να διαβάζω βιβλία, να μπαίνω στο internet όταν είμαι κάπου έξω ή αν θέλω να αράξω στο κρεβάτι. Υπάρχουν και πολύ ωραία παιχνιδάκια που παίζονται άνετα σε tablet.

Αν και θεωρώ ότι η μεγαλύτερη χρησιμότητα ενός tablet είναι να βγάζεις φωτογραφίες τον εαυτό σου στο μπάνιο :P

More
19 May 2013 17:20 #124259 by Φίλιππος Δαουκόπουλος
To τελευταίο μόνο εσύ θα μπορούσες να το πεις Γιώργο! Δηλαδή, δεν την κάνεις την δουλειά με το κινητό; :P
Πάντως, δεν είναι θέμα μας τώρα να σχολιάσουμε εδώ αν και πότε αξίζει να πάρει κάποιος tablet.
Το συγκεκριμένο όμως είναι αυτό που λέμε όλα τα λεφτά. Φθηνό, χωρίς να του λείπει κάτι!. Μακάρι να έρθει σύντομα.

More
19 May 2013 22:49 #124267 by Νίκος Θωμάδης
Συγγνώμη που θα το πω αλλά δεν αντέχω και πιστεύω ότι εκφράζω πολλούς, το tablet είναι ότι πρέπει για την τουαλέτα! Παλιά την βγάζαμε με περιοδικά και εφημερίδες.

More
20 May 2013 02:54 #124268 by Κώστας Προμπονάς

Dartis wrote: Συγγνώμη που θα το πω αλλά δεν αντέχω και πιστεύω ότι εκφράζω πολλούς, το tablet είναι ότι πρέπει για την τουαλέτα! Παλιά την βγάζαμε με περιοδικά και εφημερίδες.

:icon bow:

More
20 May 2013 03:48 #124269 by Γιώργος Λόλας

aliengoa wrote: To τελευταίο μόνο εσύ θα μπορούσες να το πεις Γιώργο! Δηλαδή, δεν την κάνεις την δουλειά με το κινητό; :P
Πάντως, δεν είναι θέμα μας τώρα να σχολιάσουμε εδώ αν και πότε αξίζει να πάρει κάποιος tablet.
Το συγκεκριμένο όμως είναι αυτό που λέμε όλα τα λεφτά. Φθηνό, χωρίς να του λείπει κάτι!. Μακάρι να έρθει σύντομα.

Μα... αφού! Αν δε βγάζεις φωτογραφίες στο μπάνιο, χάνεις μια σημαντική λειτουργία αυτών των συσκευών (και των κινητών) :P

Μέσα στον Ιούνιο λέγεται ότι θα έρθει. Αυτό που ελπίζω εγώ είναι να μας έρθει με την τιμή που γράφω πιο πάνω. Γιατί αν πάρουμε το παράδειγμα του άρθρου που έγραψε ο Νίκος, όπου το Nexus 4 πωλείται από την Google 349 δολάρια και εδώ το πουλάνε πάνω από 400 ευρω... Καλύτερα να το παραγγείλουμε από έξω και τα ελληνικά καταστήματα να τα κρατήσουν για την πάρτη τους να τα κάνουν σουβέρ!

Προσκυνώ κι εγώ Νίκο :icon bow:

Κι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω. Δεν πιάνει πάντα το WiFi μου στη τουαλέτα! Κατάλαβες τώρα τι τραβάω Φίλιππε; :cry: :lol:

More
20 May 2013 22:12 #124296 by Φίλιππος Δαουκόπουλος
Αστα να πάνε το ίδιο πρόβλημα έχω και εγώ με το Ν9, έλεος δηλαδή :P
Καλά οι τιμές είναι περίεργες, για το Ν4 όμως ακούστηκαν πολλά όπως για παράδειγμα πως επίτηδες δεν έβγαιναν αρκετά κομμάτια γιατί Nexus συσκευή με αυτά τα χαρακτηριστικά θα διέλυε τον ανταγωνισμό.
Το συγκεκριμένο tablet δεν απειλεί με την ίδια λογική οπότε άντε να έρθει 200-220 ευρώ που και πάλι καλά θα είναι.