Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Βοήθεια για σύνθεση υπολογιστη

More
23 Jan 2012 18:09 #104129 by παπαφιγκος
γεια σας παιδια.λοιπον σκεφτομαι να δημιουργησω μια συνθεση υπολογιστη για να με καλυψει στις απαιτησεις που εχω(ταινιες,παιχνιδια,μουλτιτασκινγκ,)
εχω καποιες ιδεες για καποια απο τα μερη του υπολογιστη αλλα θελω και τη βοηθεια σας.το ποσο που θα διαθεσω ειναι 950(μαζι και οθονη)+100 που ειναι τα windows 64bit.
λοιπον.
επεξεργαστη σκεφτομαι τον www.multirama.gr/products/product?pid=0573832&catid=020100 .
για μητρικη www.multirama.gr/products/product?pid=0600887&catid=020200
για τα υπολοιπα εχω καποιες ιδεες αλλα θα θελα να μου πειτε και εσεις καμια ιδεα

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
23 Jan 2012 23:03 #104147 by Ανδρέας Γρυπάρης
φίλε μου τα hardware που αναφέρεις είναι αρχαία (λίγο), και δεν αξίζουν, όσο θα έδινες με το σπαρτιάτικο "Z68", 1000 φορές να δώσεις λεφτά στο 990FX Chipset της AMD που κάνει παπάδες και έχει τα πάντα πάνω. (6x SATA III, Quad Crossfire και όλα τα ωραία)
Αναθεώρηση :
CPU : www.multirama.gr/products/produc ... tid=020100
Motherboard : www.multirama.gr/products/produc ... tid=020200
RAM : www.multirama.gr/products/produc ... tid=020600
(αν μπορείς x2 ακόμη καλύτερα, να έχεις 16GB)

Καλό χρυσό το multirama, αλλά ___Ω το φελέκι μου ΦΕΡΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ SSD ΤΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ !!! Έναν Corsair Force Series 3 60άρι των 110Ευρώ .
προσπαθούν να σπρώξουν τη σαβούρα με τους μαγνητικούς δίσκους (HDD) σε βάρος χρυσού, πως μετά εγώ να προτείνω σύνθεση από αυτούς;

Είσαι από Αθήνα η Θεσσαλονίκη; (να σου προτείνουμε κάποιο άλλο κατάστημα εκτός αν έχεις πιστωτικό από Multirama)

More
23 Jan 2012 23:38 #104149 by παπαφιγκος
κρινω το 200αρικο για τον 8πηρυνο πολλα μιας και δεν εχει δειξει τα αναμενομενα.
πιστευω οτι ειναι προτιμοτερο να παω στη λυση της ιντελ με καποια πιο νεα μητρικη.
δεν ξερω και κατα ποσο θα βαζω τον σσδ.τα 110 ευρω πιστευω οτι 8α πιασουν περισσοτερο τοπο πανω σε ενα καλυτερο ταουερ η σε μια καλυτερα καρτα γραφικων.
απο αθηνα ειμαι.το μουλτιραμα πιστευω ειναι κατι το προτιμοτερο απο πλαισιο και ι-σοπ τουλαχιστον σε τιμες

More
24 Jan 2012 01:07 #104156 by Ανδρέας Γρυπάρης
μπορείς να αγοράσεις τον SSD από όπου θες (που γράφω πάνω) και το υπόλοιπο PC από multirama. Πάντως αν δεν βάλεις SSD, μην αγοράζεις καν υπολογιστή. Το να έχεις HDD ως κύριο δίσκο σε νέο PC δεν αξίζει καθόλου (και με τις εξοφρενικά υψηλές τιμές στους HDD σήμερα αγοράζεις 2-3 SSDs~)
O 8πύρηνος είναι πολύ δυνατός σε multi processing εφαρμογές, κτυπάει στα αυτιά τον intel. Σε αρχαίες μονοπύρηνες εφαρμογές μια είναι μπροστά μια όχι. Κοντράρεται. (γενικά παίζει πολύ κόντρα εκεί)

Αλλά το Z68 δεν σου δίνει τίποτα, είναι πολύ ελειπές σε χαρακτηριστικά και ασύμφορο. Στο 990FX έχεις ΤΑ ΠΑΝΤΑ από χαρακτηριστικά.

Εναλλακτικό κατάστημα αν τα θες όλα από εκεί είναι το MGmanager.(έχει SSDs)

More
24 Jan 2012 21:55 #104173 by παπαφιγκος
αν μπορεις φτιαξε μου μια συνθεση με τα λεφτα που ειπα για να δω πως θα κινηθω.και αν οντως αξιζει

More
More
25 Jan 2012 14:29 #104182 by παπαφιγκος
φαρμακειο το μανατζερ.μονο μονο το τροφοδοτικο εχει 20ευρω παραπανω απο μουλτιραμα.εγω παντως εφτιαξα μια συνθεση αλλα με ι5 2500κ και μου βγηκε με το λειτουργικο καπου στα 950 ευρω

More
25 Jan 2012 17:08 #104188 by Γιώργος Λόλας
Σε λίγη ώρα θα ανέβει και σχετικό άρθρο με συνθέσεις για όλες τις τσέπες :)

Edit: Μπορείς να διαβάσεις το άρθρο που ανέβηκε.

Αγοράζοντας καινούργιο PC

More
26 Jan 2012 04:53 #104217 by Ανδρέας Γρυπάρης

παπαφιγκος wrote: φαρμακειο το μανατζερ.μονο μονο το τροφοδοτικο εχει 20ευρω παραπανω απο μουλτιραμα.εγω παντως εφτιαξα μια συνθεση αλλα με ι5 2500κ και μου βγηκε με το λειτουργικο καπου στα 950 ευρω

είναι μεγάλη βλακεία για διαφορά των 60Ευρώ να χάσεις 4x SATA III θύρες και υποδεέστερο motherboard.
Να πω ότι ο η διαφορά στα motherboard είναι 200Ευρώ εντάξει, πάει στο καλό, αλλά για 60Ευρώ διαφορά αγοράζεις το καλύτερο με 990FX + SB950 και το κρατάς για 4+ χρόνια ίδιο. (πόσα socket είπαμε ότι άλλαξε η intel στην ίδια περίοδο??)
πέρα των motherboard, multitasking δεν θες; καλύτερη απόδοση από τον FX δεν θα βρεις αλλού!

@geololj σχετικά καλές οι συνθέσεις σου, αλλά σε gaming PC των 1000-1500Ευρώ φτιάξε και μια εκδοχή με τον Phenom FX! ποιο φρέσκος από τον i5 και ποιο γρήγορος στα περισσότερα.

More
27 Jan 2012 04:27 #104243 by Γιώργος Λόλας
Στο άρθρο του επόμενου μήνα θα βάλω και μια σύνθεση με τον FX. Περιμένω να δω και πότε θα πέσουν οι τιμές του socket 2011, μήπως λέει να χωρέσουμε τίποτα και από εκεί. Σε δύο-τρεις μήνες ελπίζω να έχουν πέσει και οι τιμές των HDD σε λογικά επίπεδα, για να μας λυθούν τα χέρια.