Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Xbox One: Always online και DRM

More
21 Feb 2013 01:20 - 21 Mar 2016 13:10 #120732 by Αναστάσης Δουμουλιάκας
Προσοχή: Το topic αφορά φήμες που ακούστηκαν κατά το παρελθόν και τελικά δεν υλοποιήθηκαν από πλευράς Microsoft.

Έχει ακουστεί η φήμη ότι το Xbox One, όταν αυτό ανακοινωθεί, δεν θα επιτρέπει την αναπαραγωγή παιχνιδιών που έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί σε προηγούμενη κονσόλα.
Κατά κάποιο τρόπο ίσως αυτό βοηθήσει τις εταιρείες παραγωγής και διανομής να αυξήσουν τα κέρδη σου και να καταπολεμήσουν μέσω αυτού την πειρατεία.

Χάνουμε όμως παράλληλα εμείς σαν gamers την δυνατότητα να τεστάρουμε ένα παιχνίδι, όπως αυτό γινόταν όταν ήμασταν παιδιά, με το να φέρνει κάποιος φίλος μας το καινούριο παιχνίδι σπίτι μας να το δούμε.
πολλές φορές βρισκόμαστε σε σημείο να αγοράζουμε από κάποιον άλλο ένα ήδη χρησιμοποιημένο game είτε γιατί δεν έχουμε τα χρήματα είτε γιατί θέλουμε να εμπλουτίσουμε την συλλογή μας. Εάν ισχύσει η παραπάνω φήμη δεν θα μπορέσουμε να ξανακάνουμε τίποτα από όλα όσα έχουμε αγαπήσει.

Παράλληλα, αναφέρεται ότι η κονσόλα θα είναι always online, δηλαδή θα χρειάζεται οπωσδήποτε σύνδεση στο Internet για να εκτελέσει βασικές λειτουργίες όπως το να παίξετε games.

Ποία η γνώμη σας πάνω στο θέμα; Ποια είναι τα υπέρ και πια τα κατά του DRM;
Last edit: 21 Mar 2016 13:10 by Μάνος Γρυπάρης.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
21 Feb 2013 09:44 #120741 by Kostas Milonas
Δε μπορω να βρω καποιο υπερ σε αυτη την κατασταση, εκτος αν ριξουν 30-40% τις τιμες λογω της αλλαγης του προιοντος που παιρνουμε στα χερια μας.

Παρα πολλα παιχνιδια τα εχω αγορασει επειδη τα εχω παιξει απο δισκακι φιλου και αντιστοιχα το ιδιο και αυτοι, οποτε το μην υπαρχει αυτη η δυνατοτητα απλα μειωνει τις δυνατοτητες επιπλεον προβολης των τιτλων. Επισης ας μην γελιομαστε τα χρηματα απο την πωληση μεταχειρισμενων τιτλων καταληγουν παλι στην αγορα νεων, οποτε υπαρχει μια σημαντικη εσωτερικη ανατροφοδοτηση ενος σχετικα δαπανηρου χομπι οπως ειναι το gaming.

Για εμενα αν καποια κονσολα βαλει τετοιους μηχανισμους θα ειναι σοβαρος λογος για να μην την προτιμησω, αντιθετα θα παω πολυ ευκολα στον ανταγωνιστη που δεν θα εχει κατι αναλογο.

http://gamercard.xboxresource.com/xbox_modern/asmilonGR

More
21 Feb 2013 14:03 #120743 by Φίλιππος Δαουκόπουλος
Οσο περισσότερο κλειδώνουν τα παιχνίδια και τραβάνε το σκοινί οι εταιρίες τόσο θα αυξάνεται και η πειρατεία. Αυτά τα λεφτά που δίνουν σε συστήματα ασφαλείας και παρόμοιους μηχανισμούς καλύτερα να τα κρατούσαν και να έκαναν πιο φτηνά τα παιχνίδια.

Πάντως, το έχω ακούσει και εγώ αυτό που θέλει να κάνει η MS με το νέο xbox.

Και να μην ξεχνάμε πως με την ψηφιακή διανομή και με λύσεις όπως το steam πάλι δεν μπορούμε να δοκιμάσουμε κάτι απο εναν φίλο μας.
Γενικά, αν χαθεί το φυσικό μέσο (DVD, blu-ray) τότε μάλλον τα πράγματα οδεύουν προς ένα πιο κλειστό μέλλον.

ΥΓ. Θυμήθηκα τώρα ότι το Mass Effect 2 που το έχω σε DVD η εταιρία δεν με αφήνει να το κατεβάσω παρόλο που το έκανα κανονικά και με το νόμο register στο origin. Και σας ερωτώ γιατί; Αφού υποτίθεται πληρώνεις πνευματικά δικαιώματα και όχι το υλικό (DVD); Αρα αφού έκανα register θα έπρεπε να μπορώ να κατεβάσω όποτε θέλω την έκδοση που πλήρωσα (πχ WoW).
Και όμως δεν μπορώ. Μάλιστα την συγκεκριμένη δυνατότητα την διαφημίζουν υπέρ της ψηφιακής διανομής ακριβώς με παρόμοιο παράδειγμα!!!

More
21 Feb 2013 14:12 #120745 by Κώστας Λάβαρης
Κάτι τέτοιο πιστεύω θα παραμείνει ως φήμη από τη στιγμή που το Playstation4 θα επιτρέπει τη χρήση μεταχειρισμένων. Η Microsoft πρέπει να παίξει σωστά τα χαρτιά της, από τη στιγμή που η Sony την πρόλαβε στη παρουσίαση next-gen κονσόλας, αλλά και στη παρουσίαση νέων και αποκλειστικών τίτλων.

-Πάτρικ με ακούς;
-Όχι, έχει σκοτάδι.

More
26 Jun 2013 03:58 #126749 by Μάνος Γρυπάρης
Ιδού η είδηση που αποδεικνύει ότι η Microsoft αποφάσισε να συμφωνήσει με τα αιτήματα των gamers.

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)