Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Cloud Saving στο PS3

More
31 Jan 2011 20:45 #88998 by Γιώργος Λόλας
Σύμφωνα με φήμες, η Sony ετοιμάζεται να προσθέσει ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό στο επόμενο Firmware update. Ονομάζεται "Online Saving" και θα σας επιτρέπει να αποθηκεύσετε τα saves σας μέσω Internet και να έχετε πρόσβαση σε αυτά από οποιoδήποτε Playstation 3.

Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
31 Jan 2011 22:38 #89007 by lavezzi7
Replied by lavezzi7 on topic Cloud Saving στο PS3
Ωραία καινοτομία αυτό αν και περισσότερο σημαντικό είναι το cloud gaming που αν τελικά εξαπλωθεί θα φέρει την επανάσταση στον χώρο του παιχνιδιού... :wink:

More
01 Feb 2011 03:36 #89026 by Γιώργος Λόλας
Βασικά είναι δίκοπο μαχαίρι. Για κάποιον που έχει παλιό υπολογιστή ας πούμε αλλά γρήγορη σύνδεση Internet θα είναι καλό. Δε θα χρειάζεται να κάνει αναβαθμίσεις. Αλλά από την άλλη, αν περάσει όλη η βιομηχανία στο...σύννεφο, θα σταματήσουν να βγάζουν καινούριο hardware τόσο συχνά. Φανταστείτε τι θα έκανε η Nvidia και η AMD/ATI άν από τα 100 εκατομμύρια κάρτες γραφικών που πουλάνε σήμερα, να πέσουν στις 10.000 (οι αριθμοί μπήκαν τυχαία).

Επίσης, πολλοί gamers θέλουν να έχουν στα χέρια τους το κουτάκι του παιχνιδιού, το manual και όλα τα λοιπά καλούδια που μπορεί να περιέχει μια collectors. Εάν πάντως ρίξουν τις τιμές στα games μέσω OnLive/Gaikai ας πούμε, θα είναι κάπως καλύτερα τα πράγματα. Από ότι έχω δει έως τώρα όμως (τουλάχιστον στο OnLive), οι τιμές είναι σχεδόν ίδιες.

Πριν λίγες μέρες μπήκα για λίγο στο OnLive (μέσω proxy server μιας και η υπηρεσία είναι διαθέσιμη μόνο Αμερική) και είχα ταιράστιο input lag. Λογικό βέβαια, δεν είναι αυτό το πρόβλημά μου. Το πρόβλημά μου είναι ότι διάβασα στο forum τους πως έχουν και οι ίδιοι ένα μικρό lag. Γνώμη μου είναι ότι οι συνδέσεις Internet δεν είναι αρκετά προηγμένες ακόμα για να υποστηρίξουν κάτι τέτοιο χωρίς να υπάρχουν προβλήματα.

Να θυμίσω λίγο πως δουλεύουν οι υπηρεσίες cloud gaming για να γίνει κατανοητός ο λόγος που θα αργήσουμε να δούμε κάτι τέτοιο (τουλάχιστον στην Ελλάδα).

Όταν μιλάμε για Cloud Gaming, το game που παίζετε, δεν παίζεται από κάποια κονσόλα στο σπίτι ή από τον υπολογιστή σας. Όλες οι διαδικασίες (μεταξύ αυτόν η δημιουργία των γραφικών, του ήχου, του χειρισμού και όλων των άλλων στοιχείων που απαρτίζουν ένα game) γίνονται σε έναν απομακρυσμένο server (upload). Όλη αυτή η διαδικασία επιστρέφει στην τηλεόραση/monitor ως video (download).

Όλο αυτό το έργο πρέπει να γίνει με διαφορά μικρότερη ίσως και του ενός δευτερολέπτου για να μην έχουμε το λεγόμενο lag. Όταν αναφερόμαστε στον όρο "lag", εννοούμε τον χρόνο που περνάει από την στιγμή που θα πατήσετε ένα πλήκτρο στο χειριστήριό έως την στιγμή που θα δείτε την αντίστοιχη λειτουργία να ενεργοποιείται. Εάν παίζετε κάποιο MMO ή οποιονδήποτε multiplayer game, θα έχετε σίγουρα παρατηρήσει αυτό το φαινόμενο.

Φανταστείτε τώρα ότι όταν μου ήρθε η πρόσκληση να δοκιμάσω το Gaikai (μία παρόμοια υπηρεσία με το OnLive), μου έβγαζε μήνυμα ότι η γραμμή μου δεν είναι αρκετά "καλή" για να με αφήσει να μπω. Η γραμμή που έχω είναι 24mbps download/2 upload (έχει κλειδώσει στα 16,7/2).

More
15 Mar 2011 18:57 #91007 by Μάνος Γρυπάρης
Τι ισχύει για το Online Storage στο PS3
- Το σύστημα έχει ήδη τεθεί σε ισχύ. Για να το χρησιμοποιήσετε θυμίζουμε ότι θα πρέπει να είστε συνδρομητές στην υπηρεσία Playstation Plus (κοστίζει 20€/3μηνο ή 50€/χρόνο).
- Το Online Storage σας επιτρέπει να αποθηκεύσετε μέχρι 1.000 saves ή 150MB αποθηκευτικού χώρου. Λίγα πράματα.
- Το καλό είναι ότι κάθε χρήστης έχει το δικό του Online Storage. Για να ανοίξει τα αρχεία του θα πρέπει να κάνει login με το Username και το Password του. Οπότε, αν βρίσκεστε στο σπίτι φίλου ή σε οποιοδήποτε PS3, μπορείτε με ένα απλό login να έχετε πρόσβαση στα save game σας και να συνεχίζετε το παιχνίδι από εκεί που το αφήσατε.

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

More
21 Jun 2011 09:52 #94802 by stormare
Replied by stormare on topic Cloud Saving στο PS3
εμενα με εχει σωσει το συγκεκριμενο.2 φορες εχω σωθει απο κατεστραμενο αρχειο συν οτι καθε φορα που παω στο σπιτι της γυναικας δε χρειαζεται να μπλεκω με usb sticks κτλ για να μεταφερω τα save.γενικα απο τα καλυτερα features του plus.

More
12 Jul 2011 00:00 #95638 by Αλέξανδρος Κωστάκης
παιδιά το usb και γενικώς η μεταφορά των saves με διάφορους τρόπους δεν πιάνει πάντα επειδή πολλές φορές είναι locked αλλά το cloud saving σώζει αφού μπορείς να μεταφέρεις όλα αυτά τα saves