Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

PlayStation 3: Συζήτηση/Νέες ειδήσεις

More
10 Mar 2011 19:24 #90770 by eliminator

TheMetalhead111 wrote: Τελευταία ακούω πράγματα για DLC στο castlevania lords of shadow(παίξτε το παιχνίδι,τα σπάει!)κ.Και επίσης το δικό μου μοντέλο ps3 δεν παίζει παιχνίδια του ps2 αυτό συμβαίνει με όλα τα μοντέλα;

Αποκλειεται να μην παιζει παιχνιδια ps2...Τουαχιστον τα αυθεντικα τα παιζει σιγουρα.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 Mar 2011 20:00 #90774 by sephirothvscloud7777

eliminator wrote:

TheMetalhead111 wrote: Τελευταία ακούω πράγματα για DLC στο castlevania lords of shadow(παίξτε το παιχνίδι,τα σπάει!)κ.Και επίσης το δικό μου μοντέλο ps3 δεν παίζει παιχνίδια του ps2 αυτό συμβαίνει με όλα τα μοντέλα;

Αποκλειεται να μην παιζει παιχνιδια ps2...Τουαχιστον τα αυθεντικα τα παιζει σιγουρα.

μερικές εκδόσεις του ps3 όντως δν παίζουν παιχνίδια του ps2,εγώ έχω την 60αρα και τα παιζει μια χαρά.

More
10 Mar 2011 20:55 #90777 by TheMetalhead111
Διάβασα στις οδηγίες χρήσης του ps3 μου και έλεγαν ότι παίζει μόνο παιχνίδια του ps1 και όχι του ps2.

More
10 Mar 2011 21:00 #90778 by Μάνος Γρυπάρης
Προσωρινή απαγόρευση του PS3 στην Ευρώπη
Η LG κέρδισε την αγωγή απέναντι στη Sony. Το Playstation 3 απειλείται πλέον σοβαρά.

Οι τελωνειακοί υπάλληλοι της Ευρώπης έλαβαν εντολή να κατάσχουν οποιεσδήποτε αποστολές Playstation 3 εισέρχονται στην ήπειρό μας, μετά από την νικηφόρα διαμάχη σχετικά με τα δικαιώματα ευρεσιτεχνίας που κέρδισε η LG απέναντι στη Sony. Η Κορεάτικη εταιρεία, είχε καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα προς την Sony με την κατηγορία ότι η τελευταία αντέγραψε την τεχνολογία της LG για την αναπαραγωγή των δίσκων Blu-ray. Tο δικαστήριο της Χάγης δικαίωσε πριν από λίγες ώρες την απόφασή της.

Η ποινή αυτή θα ισχύσει για 10 ημέρες, με την LG να μπορεί να καταθέσει πρόταση επέκτασης της ποινής και την Sony να μπορεί αντίστοιχα να καταθέσει έφεση για την ανάκλησή της. Η Sony εισάγει στην Ευρώπη περίπου 100.000 Playstation 3 ανά εβδομάδα, οπότε προς το παρόν υπάρχει απόθεμα με το οποίο οι καταναλωτές «την βγάζουν» για τουλάχιστον 2-3 εβδομάδες.

Οι δύο εταιρείες έχουν πολλά προηγούμενα, καθώς πέραν της παραπάνω υπόθεσης εκκρεμούν άλλες έξι, που έχουν επίσης να κάνουν με δικαιώματα κατοχύρωσης ευρεσιτεχνίας. Σε μία από τις άλλες υποθέσεις, η Sony επιχειρεί να διακόψει την κυκλοφορία των smartphones της LG στην Αμερική.

Προς το παρόν, έχει ήδη απαγορευθεί η είσοδος στην Ευρώπη για δεκάδες χιλιάδες Playstation 3. Μένει να δούμε ποια θα είναι η συνέχεια της δικαστικής διαμάχης, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι η LG μπορεί να βάλει κι άλλο το μαχαίρι στο κόκαλο, ζητώντας από την Sony αποζημίωση για τα Playstation 3 που έχει πουλήσει έως τώρα, κάτι που σε περίπτωση δικαίωσης θα της αποφέρει αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ.

Για το μεγάλο αυτό ζήτημα, οι δύο εταιρείες δεν έχουν δηλώσει προς το παρόν κάτι επίσημο.

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

More
10 Mar 2011 23:56 #90789 by Aνέστης Αδαμίδης
Βασικά, τα PS3 είχαν τη δυνατότητα να παίζουν παιχνίδια του PS2, αλλά μετά η Sony κατάργησε το backwards compatibility. Οπότε σταμάτησε να παίζει τα παιχνίδια του PS2. Το είχε γράψει και ο Μάνος νομίζω σε άρθρο.

More
10 Mar 2011 23:59 #90790 by Aνέστης Αδαμίδης
Jesus! Τι άλλο θα ακούσουμε;

More
11 Mar 2011 08:54 #90799 by Μπάμπης Χαραλάμπους
Τα νέα τρέχουν και τελικά (χωρίς να έχει κερδίσει τίποτα ακόμη δικαστικώς η Sony) έγινε άρση της απαγόρευσης και τα PS3 μοιράζονται κανονικότατα σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Τώρα το μόνο που μένει είναι να δούμε αν και πόσα δολάρια θα πληρώσει η Sony στην LG.

I am you and you are me. Carry that with you wherever you go. Thank you, my friend. From here on out, you're Big Boss.

More
11 Mar 2011 14:06 #90812 by zodiakos
Δεν ξέρω ποιος έχει το δίκιο και ποιος όχι αλλά ελπίζω να τελειώνουν γρήγορα με όλλα αυτά. Κάτι μου λέει ότι θα έχουμε νέο κύκλο αίματος ανάμεσα σε αυτές τις 2 εταιρείες :wink: .

More
11 Mar 2011 15:27 #90825 by Jigoku No Tora
ελπίζω να νικήσει η sony γιατί πιστεύω ότι η LG απλώς ζηλεύει που είναι μια ζωή στην δεύτερη θέση...

More
13 Mar 2011 22:08 #90953 by Ιβάν
Το Playstation 3 διακινείται και πάλι στην Ευρώπη
Η Sony κέρδισε την διαμάχη κόντρα στην LG. Παράλληλα, πραγματοποίησε σημαντικές εσωτερικές αλλαγές.

Το Ολλανδικό δικαστήριο δικαίωσε την Sony, στην αρχική αγωγή που είχε καταθέσει η LG εις βάρος της. Η αγωγή είχε να κάνει με τα δικαιώματα ευρεσιτεχνίας www.gameworld.gr/previews/consol ... station-3- που η τελευταία πίστευε ότι η Sony έχει αντιγράψει, όσον αφορά στον τρόπο ανάγνωσης που εφαρμόζει ο Blu-ray player του Playstation 3.

Πάνω από 300.000 κονσόλες είχαν κατασχεθεί αυτό το διάστημα. Όλες τους ήδη επιστρέφονται στα τελωνεία για να διοχετευθούν στην ευρωπαϊκή αγορά. Επιπλέον, η LG καλείται ως ηττημένη να καλύψει τα δικαστικά έξοδα, τα οποία ανέρχονται σε 130.000€.

Εσωτερικές αλλαγές
Η Sony πραγματοποίησε μία σειρά από αλλαγές στο δυναμικό της. Συγκεκριμένα, οι προγραμματιστικές εταιρείες London Studio, Studio Liverpool και Evolution Studios, έχουν προγραμματιστεί να κλείσουν. Ο λόγος είναι ότι η Ιαπωνική εταιρεία προτιμάει να δώσει μεγαλύτερη βάση σε μεγάλους first-party τίτλους που αναπτύσσει αποκλειστικά για το Playstation 3.

Όσον αφορά τα games που θα ακυρωθούν, αυτά θα είναι τα Eight Days, The Getaway, DLC για το SingStar κι ένα ανώνυμο μέχρι στιγμής παιχνίδι για το Playstation Move. Το Studio Liverpool θυμίζουμε ότι είναι υπεύθυνο για το MotorStorm: Apocalypse, το οποίο θα προλάβει να κυκλοφορήσει κανονικά στις 16 Μαρτίου.

Συν τις άλλοις, η Sony την 1η Απριλίου θα δώσει προαγωγή στον Kazuo Hirai, από επικεφαλή του τμήματος των Games σε επικεφαλή της μονάδας προϊόντων της εταιρείας. Είναι πολύ πιθανό μάλιστα να τον δούμε και στην θέση του προέδρου της Sony, αντί του Ουαλού Howard Stringer, ο οποίος αναμένεται να βγει στη σύνταξη το 2013. Ο Hirai είχε προσληφθεί από την Sony Music το 1984 και μετατέθηκε στην Sony Computer Entertainment το 1995.

Μάνος Γρυπάρης