Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

PlayStation Classic

More
12 Dec 2018 21:41 #221050 by Άκης Ζαχαριάδης
PlayStation Classic: Χακαραν ήδη την κονσόλα για να παίζει και άλλα games μέσω USB!

Από τότε που η Sony έκανε γνωστή τη λίστα με τα παιχνίδια που έρχονται προεγκατεστημένα στο PlayStation Classic, δεν ήταν λίγοι αυτοί που εξέφρασαν την απορία ή/και τη δυσαρέσκεια τους για το γεγονός ότι δεν συμπεριλήφθηκαν αρκετοί σπουδαίοι τίτλοι της original κονσόλας.

Μικρό το κακο. Ήδη κάποια παλικάρια έχουν καταφέρει να χακαρουν την κονσόλα έτσι ώστε να διαβάζει παιχνίδια απευθείας από USB drive. Ουσιαστικά, ανακάλυψαν ότι το κλειδί για αυτόν τον σκοπό το έχει τοποθετήσει η ίδια η Sony μέσα στο λογισμικό του PlayStation Classic.

Αυτό τους επέτρεψε να αποκρυπτογραφήσουν αυτά τα κρίσιμα στοιχεία του λογισμικού που μετατρέπουν το PlayStation Classic σε emulator. Στις δοκιμές τους, για παράδειγμα, έτρεξαν κανονικά και χωρίς κανένα προβλημα το Crash Bandicoot.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 Dec 2018 14:08 #221086 by Giorgos Tsolaridis
Το SNES Classic τρέχει τα games καλύτερα από το PlayStation Classic
Σύμφωνα με συγκριτικό τεστ του 8 Bit Flashback.

Η κονσόλα PlayStation Classic της Sony κυκλοφόρησε και το κανάλι 8 Bit Flashback δοκίμασε κάτι λίγο περίπλοκο. Να hackάρει το SNES Classic και να το βάλει να παίξει games του PS1! Ο YouTuber δοκίμασε λοιπόν να παίξει ένα Ridge Racer και στις δύο κονσόλες για να δει ποια έχει την καλύτερη απόδοση.

Όσον αφορά τις δύο προδιαγραφές ισχύουν τα εξής:
To SNES Classic έχει 4 × ARM Cortex-A7 Quad Core CPU στα 1.2Ghz και 256MB RAM με τσιπ γραφικών Mali-400 MP.
Το PlayStation Classic έχει Quad-Core ARM Cortex A35 CPU 1.5GHz και 1GB RAM με τσιπ γραφικών PowerVRGE830.

Τελικά το βίντεο που ακολουθεί δείχνει ότι το SNES Classic έχει καλύτερη απόδοση στα frames, σε αντίθεση με το PlayStation Classic που μένει κάπως πίσω. Αξίζει επίσης να σημειώσουμε ότι στην έκδοση του PlayStation Classic στα δεξιά υπάρχουν κάποια κτίρια και πινακίδες τα οποία δεν φαίνονται στην έκδοση του SNES Classic. Σε κάθε περίπτωση όμως η διαφορά είναι μικρή για να παρατηρείται τέτοια πτώση στα frames η οποία υπάρχει στα 20 games της κονσόλας όπως ακριβώς θα την αγοράσετε.

Παρά την διαφορά στη RAM, λογικά η Nintendo πρέπει να έχει κάνει καλύτερη δουλειά στο τσιπ γραφικών, καθώς το PlayStation Classic μένει αρκετά πίσω σε θέμα απόδοσης.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

More
14 Dec 2018 12:23 #221137 by Giorgos Tsolaridis
Hack στο PlayStation Classic για επιπλέον games
Ακόμα και για games άλλων κονσολών.

Οι mini κονσόλες των Sony, Nintendo και Sega είναι γνωστό ότι μπορούν να hackαριστούν. Με μια απλή σύνδεση keyboard και πάτημα του Esc οδηγήστε συνήθως στο μενού του emulator όπου εισάγετε τα απαραίτητα δεδομένα.

Το PlayStation Classic ωστόσο hackάρεται κάπως...παράδοξα. Σύμφωνα με το Ars Technica, η συσκευή έχει ένα κρυπτογραφημένο key μέσα στη συσκευή το οποίο αν αποκρυπτογραφηθεί σας επιτρέπει να εισάγετε νέα games μέσω USB σύνδεσης.

Η όλη διαδικασία απαιτεί επεξεργασία στην database της κονσόλας και σε άλλα αρχεία οπότε απευθύνεται κυρίως σε όσους ξέρουν από hacking κονσολών. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι στο μέλλον είναι πιθανό να δούμε βίντεο από το PlayStation Classic με νέα games ή άλλους emulators.

I don't need to get a life. I'm a gamer, I have lots of lifes.

More
11 Feb 2019 21:23 #223109 by Μάρκος Ασκανιάν
Πολλοί το έκραξαν, πολλοί το εμίσησαν αλλά εγώ παρόλα αυτά το απέκτησα. Ένα δώρο από την αγαπημένη μου σύζυγο η οποία έχει μάθει για τα καλά την "αρρώστια" μου με τα videogames. Εμένα η κονσολίτσα μου άρεσε καθώς μεγάλωσα με την πλειοψηφία των τίτλων που διαθέτει. Σίγουρα απουσιάζουν δυνατοί τίτλοι που είναι συνώνυμο με το brand "PlayStation" αλλά ακόμα κι έτσι είναι ένα απόκτημα που θα το έχω πάντα στη καρδιά μου.

Adododo!!!

More
18 Feb 2019 11:36 - 18 Feb 2019 11:37 #223327 by Ελένη Παρούτογλου
Το PlayStation Classic πωλείται στο 1/4 στην Αμερική

Τα Walmart θέλουν να ξεφορτωθούν την κονσόλα.

Η αρχική τιμή των 100 ευρώ/δολαρίων του PlayStation Classic έπεφτε διαρκώς το τελευταίο διάστημα και πλέον στην Αμερική πωλείται το πολύ στα 40 δολάρια.

Η αρχική μείωση τιμής είχε γίνει στα 60 δολάρια στα Target. Τώρα στα Walmart, η μίνι κονσόλα της Sony πωλείται σε λιγότερα από τα μισά χρήματα και συγκεκριμένα στα 40 δολάρια. Επίσης, η ανακοίνωση της Walmart δεν αναφέρει κάποια πληροφορία για "προσφορά με χρονικό περιορισμό". Παρομοίως και στο Amazon αρκετοί μεταπωλητές δίνουν την κονσόλα στα 40 δολάρια.
Last edit: 18 Feb 2019 11:37 by Ελένη Παρούτογλου.

More
18 Feb 2019 11:38 #223328 by Ελένη Παρούτογλου
Σύμφωνα με το Reddit η κονσόλα πωλείται στα Walmart στα 25 δολάρια, δηλαδή στο 1/4 της αρχικής τιμής

Πιθανόν η μη δυνατότητα για download επιπλέον games σε συνδυασμό με τους PC emulators και ορισμένες άτυχες επιλογές στα games μάλλον απογοήρευσαν κάποιους gamers που σκέφτονταν να αγοράσουν την κονσόλα.
The following user(s) said Thank You: Blood Prince

More
20 Feb 2019 23:28 #223433 by Astro
Replied by Astro on topic PlayStation Classic
Πολυ λίγα games για τα λεφτά του, αλλά θα μου πεις κυρίως συλλεκτική αξία για την νοσταλγία.