Καλημέρα σε όλους. Εγκαινιάζω τον ερχομό μου στο Gameworld με ένα poll/θέμα πρός συζήτηση. Οι περισότεροι απο εμάς έχουν PC και τουλάχιστον μια απο τις δύο κονσόλες μεγαθήρια της τρέχουσας γενιάς. Άρα τίθεται το ερώτημα, ποιά πλατφόρμα θα επιλέξετε για να απολάυσετε το Crysis 2 και με βάση ποιά κριτήρια?
Μιας και ξεκίνησα το θέμα και το poll, θα δώσω πρώτος την άποψή μου. Πρίν μερικά χρόνια θα επέλεγα τυφλά τα pc, λόγω της ανωτερότητας στα γραφικά, η οποία άλλωστε και τώρα θα είναι εμφανής. Απο όλες τις εκδόσεις του παιχνιδιού, σίγουρα η έκδοση για pc θα έχει τα καλύτερα γραφικά, δια στόματος Crytek. Απλά το θέμα είναι αν προτιμάς μόνο γραφικά και multiplayer σε άδειους server ή λίγο χειρότερα γραφικά και multiplayer σε γεμάτους servers με achievements κλπ. Άλλωστε το Single Player Campaing όλων των παιχνιδιών, λίγο πολύ έχει φτάσει στα όρια του 10ώρου πάνω κάτω, οπότε όταν αγοράζεις ένα παιχνίδι που έχει και multiplayer component καλό είναι να σκέφτεσαι και το μετά. Θα πεί κανείς -και δικαίως μάλιστα- οτι η πλατφόρμα για FPS είναι μόνο το PC, καθώς ο χειρισμός με ποντίκι πληκτρολόγιο δεν πιάνεται με κανένα Joypad ή περιφερειακό που ανιχνέυει κίνηση-βήχα-χρώμα μπλούζας κλπ. Άλλωστε τα FPS εξ'απανέκαθεν ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος του PC gaming και ο λόγος που ωθούσε πολλούς απο εμάς στην επόμενη αναβάθμιση.
Ανακεφαλαιώνοντας, επειδή δεν σκοπεύω να κάνω και άλλη αναβάθμιση -αχχχ οικονομική κρίση-, και επειδή έχοντας παίξει το multiplayer demo και στις τρείς πλατφόρμες αισθάνομαι οτι το καλύτερο Feeling(εννοώ το tradeoff σε γραφικά αναλογικά με το gameplay experience) το δίνει το PS3, θα προτιμήσω την έκδοση για PS3.
Αναμένω τις απόψεις σας, γιατί το συγκεκριμένο ζήτημα το αναλύαμε και με 2 πολύ καλούς μου φίλους, δοκιμάζοντας τα demos side by side σε PS3-PC-XBOX360 και δε μπορούσαμε να καταλήξουμε σε κοινή άποψη, μιας και ο καθένας με βάση άλλα κριτήρια επέλεγε την πλατφόρμα που προτιμά. Τουλάχιστον μέσα απο αυτό το poll, ίσως πάρουμε μια εικόνα για τα κριτήρια επιλογής multiplatform game. Καλώς σας βρήκα και πάλι!