Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Crysis 2. Σε ποιά πλατφόρμα θα το λιώσετε και γιατί?

More
18 Mar 2011 02:52 #91096 by Θανάσης Γεωργούλης
Καλημέρα σε όλους. Εγκαινιάζω τον ερχομό μου στο Gameworld με ένα poll/θέμα πρός συζήτηση. Οι περισότεροι απο εμάς έχουν PC και τουλάχιστον μια απο τις δύο κονσόλες μεγαθήρια της τρέχουσας γενιάς. Άρα τίθεται το ερώτημα, ποιά πλατφόρμα θα επιλέξετε για να απολάυσετε το Crysis 2 και με βάση ποιά κριτήρια?

Μιας και ξεκίνησα το θέμα και το poll, θα δώσω πρώτος την άποψή μου. Πρίν μερικά χρόνια θα επέλεγα τυφλά τα pc, λόγω της ανωτερότητας στα γραφικά, η οποία άλλωστε και τώρα θα είναι εμφανής. Απο όλες τις εκδόσεις του παιχνιδιού, σίγουρα η έκδοση για pc θα έχει τα καλύτερα γραφικά, δια στόματος Crytek. Απλά το θέμα είναι αν προτιμάς μόνο γραφικά και multiplayer σε άδειους server ή λίγο χειρότερα γραφικά και multiplayer σε γεμάτους servers με achievements κλπ. Άλλωστε το Single Player Campaing όλων των παιχνιδιών, λίγο πολύ έχει φτάσει στα όρια του 10ώρου πάνω κάτω, οπότε όταν αγοράζεις ένα παιχνίδι που έχει και multiplayer component καλό είναι να σκέφτεσαι και το μετά. Θα πεί κανείς -και δικαίως μάλιστα- οτι η πλατφόρμα για FPS είναι μόνο το PC, καθώς ο χειρισμός με ποντίκι πληκτρολόγιο δεν πιάνεται με κανένα Joypad ή περιφερειακό που ανιχνέυει κίνηση-βήχα-χρώμα μπλούζας κλπ. Άλλωστε τα FPS εξ'απανέκαθεν ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος του PC gaming και ο λόγος που ωθούσε πολλούς απο εμάς στην επόμενη αναβάθμιση.

Ανακεφαλαιώνοντας, επειδή δεν σκοπεύω να κάνω και άλλη αναβάθμιση -αχχχ οικονομική κρίση-, και επειδή έχοντας παίξει το multiplayer demo και στις τρείς πλατφόρμες αισθάνομαι οτι το καλύτερο Feeling(εννοώ το tradeoff σε γραφικά αναλογικά με το gameplay experience) το δίνει το PS3, θα προτιμήσω την έκδοση για PS3.

Αναμένω τις απόψεις σας, γιατί το συγκεκριμένο ζήτημα το αναλύαμε και με 2 πολύ καλούς μου φίλους, δοκιμάζοντας τα demos side by side σε PS3-PC-XBOX360 και δε μπορούσαμε να καταλήξουμε σε κοινή άποψη, μιας και ο καθένας με βάση άλλα κριτήρια επέλεγε την πλατφόρμα που προτιμά. Τουλάχιστον μέσα απο αυτό το poll, ίσως πάρουμε μια εικόνα για τα κριτήρια επιλογής multiplatform game. Καλώς σας βρήκα και πάλι!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
18 Mar 2011 07:17 #91098 by Ιβάν
PC, διότι δεν εχω άλλη κονσόλα και δεν χωράει το μυαλό μου πως γίνεται να παίξεις FPS με joypad!

More
18 Mar 2011 12:40 #91102 by Μπάμπης Χαραλάμπους
Αν είχα την επιλογη, σιγουρα PC. Το θεωρω χαζο να ζορίζομαι με joypad ενω μπορω να παιξω με ποντικι.

Όσο για το " Απλά το θέμα είναι αν προτιμάς μόνο γραφικά και multiplayer σε άδειους server ή λίγο χειρότερα γραφικά και multiplayer σε γεμάτους servers με achievements κλπ." εδώ διαφωνω σε όλα.

Οι servers σε FPS και strategy δεν είναι άδεια ΠΟΤΕ. Ακόμη και σε απαρχαιωμένα παιχνίδια, δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρεις κάποιον για να παίξεις. Αντίθετα, προσπάθησε να παίξεις Singularity Online στο PS3 και αν βρεις κάποιον online εμένα σφύρα μου. Τα γραφικά στο PC είναι κατά το 95% των περιπτώσεων ΚΑΛΥΤΕΡΑ στο PC από οτι είναι σε κάποια κονσόλα. Αν πάλι δεν είναι ανώτερα τότε ειναι πάντα στο ίδιο επίπεδο με τις κονσόλες και όχι κατώτερα. Τέλος, για τα achivement εγώ όπως και πολυς κόσμος αδιαφορώ. Φαίνεται και από την υπογραφή μου άλλωστε, τόσα παιχνίδια έχω παίξει και ούτε ενα Platinum Τρόπαιο δεν έχω.

I am you and you are me. Carry that with you wherever you go. Thank you, my friend. From here on out, you're Big Boss.

More
18 Mar 2011 13:55 #91103 by Νίκος Καραχάλιος
Παιδες ειναι ολα θεμα συνηθειας...Εγω τωρα πια παιζω μονο στο PS3 fps κλπ κλπ και παιζω χωρις ΚΑΜΙΑ δυσκολια...Φυσικα στο pc ειναι πιο ευκολο αλλα οχι και οπως λεει και ο Alcatraz οτι δεν μπορει να διανοηθει να παιζει με joypad...Αν δεν εχεις κονσολα φυσικα και σοθ ειναι αδυνατο γιατι ειναι τελειως αλλο πραγμα...Δεν μπορεις να λες οτι ειναι μουφα αν δεν ασχοληθεις...Και αυτο για τα γραφικα οποτε το ακουω εκνευριζομαι...Τα γραφικα στο PC ειναι ανωτερα αλλα δεν φαινονται οι διαφορες τους σε τετοιο βαθμο ωστε να κριθει που θα το παιξεις...Την οθονη του Η/Υ την εχεις σε αποσταση μισου μετροθ ενω του PS3 την εχεις σε αποσταση περιπου απο 3 μεχρι και 6 μετρα...Οποτε λογικο να μην δεις διαφορες φοβερες...Το PC ειναι καλυτερο απο τις κονσολες λογω του γεγονοτος οτι αναβαθμιζεται σημαντικα και πολλες φορες...Οι κονσολες ειναι 4-5 χρονων και πιανουν τα γραφικα του Crysis μια χαρα...Οποτε μην λεμε βλακειες για τα γραφικα συνεχεια..

More
18 Mar 2011 14:18 #91104 by Νικόλαος-Χρήστος Κόγγος
Λοιπόν σίγουρα στο PC και για τα ανώτερα γραφικά αλλά και για το mouse, γιατί όπως και να το κάνουμε fps μόνο με ποντίκι μπορώ, ειδικά αυτά που είναι και γρήγορα όπως το Crysis 2. Πρόσφατα δοκίμασα και το ps move με το εξάρτημα που μοιάζει με όπλο. Καμία ελπίδα... το mouse θα κυριαρχεί για πάντα στα fps.
Και αυτό που λέει ο a6n0rma1 για τους άδειους server δεν το καταλαβαίνω. Στο demo όλα ήταν μια χαρά με τους servers.

PC user forever !!!

More
18 Mar 2011 15:37 #91111 by Θανάσης Γεωργούλης
Πρός θεού δεν είναι όλοι οι servers άδειοι στα PC Games, ούτε υποστηρίζω τις κονσόλες. Και εγώ PC gamer ήμουν και παραμένω. Θα φέρω 2 πρόσφατα παραδείγματα για να στηρίξω τον ισχυρισμό μου όμως. Alien VS Predator και Lost Planet 2. Παιχνιδάρες και τα 2, με σαφώς ανώτερα γραφικά στα pc, αλλά δυστυχώς οι servers μονίμως άδειοι. Τα αγόρασε ένας φίλος για PS3, γιατί εγώ για κακή μου τύχη τα πήρα στο pc και μπήκαμε να δούμε το online και γίνεται χαμός.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει οτι παρακινώ κανέναν να παρατήσει το PC gaming και να το ρίξει στις κονσόλες, απλά είναι κρίμα να παρατηρείται αυτό το φαινόμενο και ενώ έχεις καλύτερα γραφικά στο pc, το online κομμάτι να υποφέρει. Εδώ κάποιος μπορεί να φέρει χίλια αντιπαραδείγματα με servers γεμάτους στα pc ενώ είναι άδειοι στις κονσόλες π.χ. Left 4 Dead. Γι'αυτό τελικά καταλήγω να πιστεύω οτι κάθε παιχνίδι καλό είναι να το αγοράζεις στην πλατφόρμα που πιστεύεις οτι θα έχει την πιό μακρόχρονη multiplayer ζωή.

More
18 Mar 2011 16:02 #91116 by Ιβάν
@Reith: Εγώ απλά λέω πως για μένα είναι δύσκολο. Φυσικά είναι και το θέμα συνήθειας, αλλά ένα game σαν το Crysis δεν είναι για joypad! FPS και Strategy δεν είναι για joypad. Όσο για την απόσταση που λες, νομίζεις ότι όλοι κάθονται τόσο μακριά όσο λες από την οθόνη (για τα console λεω)? Δεν το νομίζω!

Επίσης a6n0rma1 αν θες να ξέρεις στο πρώτο Crysis θα βρεις γεμάτους τους servers! Μην νομίζεις ότι όλοι είναι σαν μερικούς Έλληνες που γίνονται funboy μόνο μιας σειράς (ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΕΝ λέω για όλους!)! Οι servers είναι γεμάτοι από Αμερικανούς και Ρώσους, όποιος δεν πιστεύει μπορώ να τραβήξω και screenshot!

More
18 Mar 2011 18:36 #91121 by Νίκος Καραχάλιος
@Alcatraz Εγω δεν ειπα οτι καθονται ΟΛΟΙ τοσο μακρυα...Αλλα το συνηθες ειναι να καθομαστε μακρυα..Αλλοι παιζουν στην οθονη του PC..Και ΦΥΣΙΚΑ δεν ειναι το Joypad για strategy(και δεν ξερω ουτε καν γιατι αναφερθηκε)αλλα στα fps μια χαρα παιζουν και τα 2...Υπαρχι βεβαια και το aim assist στις κονσολες οποτε τα ισορροπει ακομα πιο πολυ τα πραγματα...Παντως το online κυριαρχει στις κονσολες γιατι οι hackers δεν κανουν τοσο μεγαλο παρτι οσο στο pc και τις περισσοτερες φορες τετοια fast-paced παιχνιδια δεν εχουν προβληματα με framedrop στις κονσολες οσο στο pc...Φυσικα ενα καλο pc μια χαρα ειναι αλλα θελει ΛΕΦΤΑ....Και αυτο ειναι που μου την δινει...Να ξοδευς κανα 1000 ευρω για να δω λιγο καλυτερα γραφικα..Για ποιον λογο?Παιδες μην κοιτατε μονο γραφικα...Ολα παιζουν ρολο..

More
19 Mar 2011 09:40 #91131 by TheMetalhead111
Εγώ θα το έλιωνα στο ps3 διότι δεν το σηκώνει ο υπολογιστής μου και δεν έχω xbox 360.

More
11 Apr 2011 02:24 #91996 by Μάνος Γρυπάρης
Προτιμώ να τα παίζω σε PC λόγω mouse και αναλόγως έπραξα και με το Crysis 2.

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)