Οι πρώην ιδιοκτήτες της 3D Realms ρίχνουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλο για το Duke Nukem Forever
Ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο ποιος ευθύνεται για την προβληματική του ανάπτυξη.
Οι πρώην ιδιοκτήτες της 3D Realms, Scott Miller και George Broussard, ρίχνουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλο για τα προβλήματα στην ανάπτυξη του Duke Nukem Forever, η οποία πήρε 14 χρόνια.
Αρχικά ο Miller, ο οποίος πλέον έχει τον
publisher
Apogee,
δήλωσε σε blogpost του
ότι δεν είχε δουλέψει πάνω στο Duke Nuke Forever, αλλά ως συνιδιοκτήτης της 3D Realms είχε πλήρη επίγνωση των προβλημάτων που υπήρχαν. Σύμφωνα με τον ίδιο αυτά τα προβλήματα είναι ότι η εταιρεία είχε λιγότερο από το μισό προσωπικό που χρειαζόταν, δεν είχε καλό πλάνο ανάπτυξης και έκανε συνεχώς
reboots
στο παιχνίδι για να ταιριάξει με τις νέες για τότε 3D τεχνολογίες, πράγμα που προκαλούσε τις πολλές συνεχόμενες αναβολές. Ο Miller δεν αναφέρει συγκεκριμένα κάποιο όνομα, όμως φαίνεται να ρίχνει την ευθύνη στον George Broussard, πρώην συνιδιοκτήτη της 3D Realms και game director του Duke Nukem Forever, μέχρι η ανάπτυξή του να περάσει στα χέρια της Gearbox.
O Broussard απάντησε σε δημοσίευσή του στο Twitter: Καίνε το μυαλό οι ανοησίες που λέει. Δεν με εκπλήσσουν λόγω του ναρκισσισμού του και της χειραγώγησής του. Τουλάχιστον εγώ είχα το επίπεδο να μην πω τις σκέψεις μου δημόσια. Έχω τόσα πολλά να πω για αυτό το θέμα, γνωρίζοντάς τον από το λύκειο στα ‘70s. Μπορείτε απλά να δείτε πως χρησιμοποιεί την ευκαιρία για να φανεί καλύτερος, ρίχνοντας το φταίξιμο σε πρώην φίλο του (40+ χρόνια) και πρώην συνεργάτη. Είναι σίγουρα ένας τύπος που θέλω να συνεργαστώ.
Scott's a clueless narcissist whose actions are what led to the Gearbox suits/friction that led to us losing 3DR & the Duke IP. Mind blowing the nonsense he spews. Not surprising due to his depth of manipulation and narcissism. Least I've had the
class
to keep thoughts private.
t.co/7MneAzlDXf
— George Broussard (@georgebsocial)
May 10, 2022
Ο Broussard ισχυρίζεται ότι ο Miller ευθύνεται για την πώληση των δικαιωμάτων της σειράς Duke Nukem στην Gearbox, όμως η Apogee Entertainment δεν έχει δώσει κάποια απάντηση. Όσον αφορά το build του Duke Nuke Forever, το οποίο διέρρευσε πρόσφατα, ο Broussard δήλωσε ότι είναι αληθινό αλλά δεν θέλει να μιλήσει για αυτό ή να σκαλίσει το επώδυνο παρελθόν. Για το μέλλον της σειράς, η οποία ανήκει στην Gearbox και συνεπώς στην Embracer Group, ο Miller δήλωσε ότι αναμένει την επιστροφή της.