No Man's Sky review
To Νο Man's Sky κυκλοφόρησε πριν από λίγες μέρες και όπως μπορείτε να δείτε και στο review μου είναι γεγονός ότι δεν ανταποκρίνεται πλήρως στις υψηλές προσδοκίες. Πιστεύω πως σε αυτό το κομμάτι φταίει και το τεράστιο για τα δεδομένα μιας indie παραγωγής promotion, δεν έχω νούμερα, αλλά θεωρώ ακράδαντα ότι το budget του promotion, ήταν μεγαλύτερο από το budget ανάπτυξης. Το γεγονός βέβαια ότι μιλάμε για μια overhyped κυκλοφορία, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το No Man's Sky είναι κακό. Σαφώς υπάρχουν αρκετά προβλήματα, τόσο στον τεχνικό τομέα, όσο και στον τομέα του gameplay, παρόλα αυτά θεωρώ ότι είναι ένα εξαιρετικό exploration game. To σημείο κλειδί νομίζω είναι το grinding, αν αντέξετε και δεν βαρεθείτε είναι πολύ πιθανό να περάσετε δεκάδες ώρες μαζί του.
Εμένα πάντως το No Man's Sky δεν κατάφερε να με κερδίσει, αν και όλα ξεκίνησαν με τις καλύτερες προυποθέσεις. Στις πρώτες ώρες που πέρασα μαζί του αισθάνθηκα γοητεύμενος και αρχίσα να εξερευνώ τους πρώτους πλανήτες σπιθαμή προς σπιθαμή, όταν όμως διαπίστωσα ότι ο ουσιαστικός σκοπός είναι να μαζέψεις απλά τα απαραίτητα resources και να πας από το ένα γαλαξιακό σύστημα στο άλλο, κάπου χαλάστηκα. Ενδεχομένως αν είχε ραφιναριστεί περισσότερο το σύστημα μάχης ή οι αερομαχίες να κόλλαγα μαζί του, αλλά στην υπάρχουσα μορφή το βρίσκω απελπιστικά επαναλαμβανόμενο.