Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Ελληνικά games & Ελληνικές εταιρείες ανάπτυξης

More
14 Apr 2016 21:04 #179979 by Myrmidon

Zaratoth wrote:

vdweller wrote: Το Emerge: Cities of the Apocalypse θα κυκλοφορήσει στις 27 Απριλίου στο Steam. Υποστηρίζει Tradings cards, Cloud Saves, Stats & Achievements. Να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά όποιον στήριξε την προσπάθεια στο Greenlight! Οι reviewers ας επικοινωνήσουν μαζί μου για review keys!

Κατάφερες τελικά να λύσεις το θέμα της εφορίας;

Ναι αλήθεια πως το διευθέτησες το θέμα;

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
15 Apr 2016 01:49 #179998 by Emilios Manolidis
Χρειάζεται κανονικά έναρξη, ΤΕΒΕ κλπ. Δεν το γλιτώνεις.

Υπάρχει αποσαφήνιση από το Υπουργείο για το τι θεωρείται περιστασιακή δραστηριότητα (που δεν τα θέλει αυτά). Περιστασιακή θεωρείται όταν κάνεις μέχρι 3 πανομοιότυπες συναλλαγές το χρόνο. Η Valve πληρώνει κάθε μήνα, οπότε δεν μπορεί κάποιος να παίξει αυτό το χαρτί.

Για εταιρείες με έδρα το εξωτερικό κλπ δεν έχω ψάξει.

More
15 Apr 2016 10:22 #180005 by Νικολής Ασημάκης

vdweller wrote: Χρειάζεται κανονικά έναρξη, ΤΕΒΕ κλπ. Δεν το γλιτώνεις.

Υπάρχει αποσαφήνιση από το Υπουργείο για το τι θεωρείται περιστασιακή δραστηριότητα (που δεν τα θέλει αυτά). Περιστασιακή θεωρείται όταν κάνεις μέχρι 3 πανομοιότυπες συναλλαγές το χρόνο. Η Valve πληρώνει κάθε μήνα, οπότε δεν μπορεί κάποιος να παίξει αυτό το χαρτί.

Για εταιρείες με έδρα το εξωτερικό κλπ δεν έχω ψάξει.

Άρα έχεις ξαφνικά τον κίνδυνο να μπεις μέσα, πριν καν λάβεις τον πρώτο "μισθό";

More
19 Apr 2016 13:33 #180290 by nxmode
Καλησπέρα σε όλους,

θα ήθελα να σας παρουσιάσω το παιχνίδι Second Hand, το οποίο δημιουργήσαμε συνολικά σε 72 ώρες για το 35o Ludum Dare Game Jam στην κατηγορία Jam. Θα χαρώ πολύ να απαντήσω ερωτήσεις σχετικά με το παιχνίδι, την ομάδα και το διαγωνισμό.

Μπορείτε να κατεβάσετε το παιχνίδι από τον παρακάτω σύνδεσμο ελεύθερα. Προειδοποιώ πως το παιχνίδι είναι γεμάτο bugs και σε καμία περίπτωση δεν είναι ολοκληρωμένο, αλλά είναι ότι καλύτερο μπορέσαμε να κάνουμε στο χρονικό περιθώριο του διαγωνισμού. Ελπίζω να σας αρέσει.

Second Hand

More
03 Aug 2016 13:29 #185745 by pkyrkos7
Καλησπέρα και από εμένα!
Καταρχάς πρέπει να πω ότι χαίρομαι πολύ που βλέπω ότι υπάρχουν έλληνες game developers και ότι σιγά σιγά αρχίζουμε να αναπτυζόμαστε σε αυτόν τον τομέα στην Ελλάδα. Βρήκα την ιστοσελίδα με αφορμή ένα share του Lethe και μπορώ να πω πως έχουν κάνει αρκετά καλή δουλειά στο παιχνίδι! Είδα και τα αλλά παιχνίδια στο topic και φαίνονται αρκετά ωραία επίσης!

Πρόσφατα άρχισα να φτιάχνω και εγώ ένα παιχνίδι σε Unity το Code Name : AN
www.moddb.com/games/codenamean
www.facebook.com/codenamean/
Το παιχνίδι είναι σε alpha και προσπαθώ να βγάλω ένα demo μέσα στον μήνα αν προλάβω. Επειδή είναι σε alpha, όλες οι απόψεις και οι προτάσεις είναι καλοδεχούμενες.

Επίσης πρόσφατα μετάφρασα ένα παιχνίδι στα ελληνικά το Subterrain store.steampowered.com/app/340490/ και μεταφράζω αυτή την περίοδο και το Rimworld.

Όσο αφορά αυτό με την εφοριά που αναφέρθηκε παρακάτω με έχει προβληματίσει και εμένα. Είχα μιλήσει με ένα παιδί από Αγγλία (game developer) που μου είχε πει πως μπορείς να πουλήσεις κάτι σαν προσωπικό κέρδος ή κατί τέτοιο αλλά δεν ξέρω αν ισχύει και για Ελλάδα.
Πάντως μια λύση είναι η δημιουργία μιας Startup εταιρίας. Έχω προσέξει ότι υπάρχουν αρκετές στην Ελλάδα στον τομέα του προγραμματισμού και επίσης κερδίζουν και funding αν έχουν κάτι αξιόλογο να αναπτύξουν.

More
09 Aug 2016 16:44 #186101 by Emilios Manolidis
Συγχαρητήρια, εντυπωσιακή προσπάθεια! Προσωπικά πιστεύω ότι το 3d είναι too much για ενα άτομο και ακόμ και αν αν καποιος χρησιμοποιήσει έτοιμα assets για να γλιτώσει χρόνο υπάρχει κίνδυνος να τον κράξουν παίκτες που τα έχουν δει και τα έχουν ξαναδεί.

Εύχομαι καλή επιτυχία με το demo και το παιχνίδι!

More
09 Aug 2016 17:08 #186102 by pkyrkos7
Ευχαριστώ vdweller! Ισχύει ότι το 3d είναι "πακέτο" για ένα άτομο , αλλά πάλι καλά έχω μάθει τα βασικά του 3d modelling και βοηθάει αρκετά. Όμως στην παρούσα φάση, χρησιμοποιώ πολλά έτοιμα assets τα οποία θα αντικαταστήσω με τον καιρό σιγά σιγά...
Έχω ανεβάσει και 2 μοντέλα οπότε όποιος θέλει να τα χρησιμοποιήσει τα κατεβάζει ;)
www.turbosquid.com/3d-models/fan-lamp-animation-obj-free/1043219
www.turbosquid.com/3d-models/free-aid-kit-greek-3d-model/1038075

More
09 Aug 2016 20:44 #186105 by Νικολής Ασημάκης

vdweller wrote: Συγχαρητήρια, εντυπωσιακή προσπάθεια! Προσωπικά πιστεύω ότι το 3d είναι too much για ενα άτομο και ακόμ και αν αν καποιος χρησιμοποιήσει έτοιμα assets για να γλιτώσει χρόνο υπάρχει κίνδυνος να τον κράξουν παίκτες που τα έχουν δει και τα έχουν ξαναδεί.

Εύχομαι καλή επιτυχία με το demo και το παιχνίδι!

Αλήθεια, τόσους μήνες μετά την έκδοση του παιχνιδιού, έχεις να μοιραστείς μαζί μας πως είναι η μέχρι στιγμής εμπειρία του έλληνα developer με παιχνίδι στο Steam;

• a Guest
  • Visitor
  • Visitor
04 Sep 2016 17:33 - 04 Sep 2016 18:56 #187167 by a Guest
Καλησπέρα. Είμαι καινούργιο μέλος στο Forum και στην παρέα του Game World.

Είχα μιλήσει πρόσφατα στο facebook με την Χριστιάνα Θάνου η οποία μου είπε να γράψω εδώ αν και δεν είμαι σίγουρος ότι κάνω ποστ στη σωστή κατηγορία.

Ονομάζομαι Φάνης Φλαμουρτζόγλου και είμαι 20 χρονών. Έχω περάσει στο Τ.Ε.Ι. πληροφορικής Σερρών αλλά για οικονομικούς λόγους δεν παρακολουθώ και μένω στη Θεσσαλονίκη όπου μεγάλωσα.

Ένα από τα πάθη μου ήταν ανέκαθεν ο προγραμματισμός και προσωπική μου πρόκληση να δημιουργήσω ένα παιχνίδι. Ήθελα να μπω στον κόσμο του video game development μέχρι που ανακάλυψα τα smart phones όπου και ήθελα να δημιουργήσω ένα video game app. Όταν έγινα 19 χρονών άρχισα να ασχολούμαι με τις ώρες με τον προγραμματισμό και καθώς δεν είχα αρκετά χρήματα, άρχισα να μαθαίνω μόνος μου από το ιντερνετ.

Για όσους ασχολούνται και ξέρουν, ξεκίνησα με Python και την βιβλιοθήκη PyGame όπου έμαθα τα βασικά για το video game programming. Έπειτα ασχολήθηκα με την Java, το Android Studio και την βιβλιοθήκη libGDX. Μετά από 2-3 προσπάθειες να δημιουργήσω ένα video game app έμαθα αρκετά πράγματα και κατάφερα να δημιουργήσω το Rotate or fail το οποίο είναι και η πρώτη δουλειά μου με την οποία είμαι 100% ικανοποιημένος από τεχνική άποψη.

Θα το εκτιμούσα αν δοκιμάζατε την εφαρμογή και μου δίνατε ένα αντικειμενικό feedback για να έχω μια επίγνωση της κατάστασης και να μπορέσω να βελτιωθώ.

Λόγω οικονομικών θεμάτων η εφαρμογή είναι ανεβασμένη μόνο στο Google Play δηλαδή διαθέσιμη για Android συσκευές.

Ορίστε και το link: Rotate or fail

Επίσης θα εκτιμούσα πολύ αν αφήνατε και ένα review στο google play. Δεν είναι αναγκαστικό να γράψετε κάτι, μόνο όσα αστέρια πιστεύετε ότι αξίζει.

Ευχαριστώ πολύ για την προσοχή και το χρόνο σας και καλώς σας βρήκα στο community! :cheer: :cheer:
Last edit: 04 Sep 2016 18:56 by a Guest.

More
01 Oct 2016 18:01 - 03 Oct 2016 00:02 #188296 by Μάνος Γρυπάρης

Digital Universe 3: Οι Έλληνες game developers

Δείτε το άρθρο του Αριστοτέλη Ζησιμόπουλου για τους νέους Έλληνες game developers.
Φτιάχνουν εκπληκτικά games τα οποία αξίζει να στηρίξετε. Γενικά έχουμε την καλύτερη φουρνιά νέων games που αναμένονται το 2017 και βρίσκονται ακόμη σε alpha/beta.

Σημαντική η απουσία της Toka Loka Games που ανέπτυξε το Goo Saga, αν και το συγκεκριμένω έχει ήδη κυκλοφορήσει. Δείτε το σχετικό review .

Δείτε το παραπάνω άρθρο και μαζί βίντεο από τα ελληνικά games.

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)
Attachments:
Last edit: 03 Oct 2016 00:02 by Μάνος Γρυπάρης.