Ο κ.Τσατσαράγκος δεν έχει απαντήσει ακόμα.
Μέχρι στιγμής τα στοιχεία (ΔΟΥ, γραμματεία εμπορίου,λογιστές) δείχνουν ότι, ακόμα και αν η ίδια η Valve συλλέγει και αποδίδει το ΦΠΑ στην Ελλάδα αντί για εμένα (που το κάνει), δεν γλιτώνω την έναρξη και το ΤΕΒΕ.
Το θέμα με αυτες τις δουλειές είναι ότι το παιχνίδι μπορεί μέσα σε ένα χρόνο να βγάλει 10,000€ αλλά μπορεί και να βγάλει μόνο €500.
Απεναντίας, το ΤΕΒΕ (ΟΑΕΕ) είναι στανταράκι 450€ το δίμηνο, συν τέλος επιτηδεύματος, συν η όποια φορολόγηση. Nice!
Άρα όχι κέρδη, μη βρεθώ να χρωστάω κιόλας...
Και φυσικά η ίδρυση εταιρείας δεν είναι απλό πράγμα. Διάβασα ότι και αυτές τις εταιρείες του ενός ευρώ να ιδρύσεις, αν ειναι μονοπρόσωπη, και πάλι την τρως απ'το ΤΕΒΕ!
Γενικά θέλει πολύ ψάξιμο. Και η ίδρυση εταιρείας με εδρα το εξωτερικό μπορεί να έχει οικονομικά οφέλη, αλλά μηπως αυτα που κερδίζεις επιπλέον θα τα δινεις στους λογιστές που έχουν τις σχετικές γνώσεις και θα συντηρουν την ολη κατασταση;
Εγώ δε θέλω ουτε να φοροδιαφυγω ουτε να κλεψω το κρατος και πρακτικα αφου η Valve συλλεγει και αποδιδει το ΦΠΑ, το κρατος δεν χανει απο εμενα, όπως επισης τα οποια εσοδα φορολογουνται στις ΗΠΑ, αλλα αμα τα παγια εξοδα για να συντηρησεις αυτη τη κατάσταση (ΤΕΒΕ κλπ) ειναι μεγαλυτερα από τα όποια έσοδα τότε χ*σε μέσα
Μια "ιδεα" που έριξαν 3-4 διαφορετικοι λογιστες ειναι να δω πως παει απο εσοδα (πχ να με πληρωσει η Valve για 1-2 μήνες) και μετα να κανω εναρξη αν δω οτι περπαταει το πραγμα.