Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Η καταστροφική εξάρτηση των video games

More
27 Apr 2009 14:34 #52395 by Αντώνης Παπαθανασίου
Μία νέα μελέτη διαπίστωσε ότι σχεδόν ένα στα δέκα παιδιά που παίζουν video games παρουσιάζουν τυπικά συμπτώματα εξάρτησης, όπως το να ψεύδονται για την αγαπημένη τους συνήθεια, να μην μπορούν να μειώσουν τις ώρες που περνούν παίζοντας, ακόμη και να κλέβουν προκειμένου να αγοράσουν καινούργια games.

Η μελέτη με επικεφαλής τον Ντάγκλας Τζεντίλε, καθηγητή Ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο Iowa State, δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Psychological Science και χρησιμοποίησε τα στοιχεία από δημοσκόπηση του ινστιτούτου Harris σε δείγμα περίπου 1.200 παιδιών, ηλικίας 8 με 18, από τις ΗΠΑ.
Η δημοσκόπηση διαπίστωσε ότι το 88% των παιδιών στις ΗΠΑ παίζουν βίντεο γκέιμ τουλάχιστον περιστασιακά και κατά μέσο όρο τα παιδιά παίζουν βίντεο γκέιμ περίπου 13 ώρες την εβδομάδα. Εκείνα που εμφανίζουν συμπτώματα εξάρτησης συνήθως παίζουν τις διπλάσιες ώρες.

"Πρόκειται για περισσότερα από τρία εκατομμύρια παιδιά, που υφίστανται βλάβες σε πολλούς τομείς της ζωής τους και πιθανόν να χρειάζονται κάποιου είδους βοήθεια", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Τζεντίλε.

Τα εθισμένα στα βίντεο γκέιμ παιδιά είναι συνήθως αγόρια. Αναφέρουν ότι έχουν προβλήματα συγκέντρωσης στο σχολείο, ότι παίρνουν χαμηλότερους βαθμούς και έχουν περισσότερα προβλήματα υγείας.

Τα παιδιά που είναι εθισμένα στα βίντεο γκέιμ συνήθως έχουν την κονσόλα στο δωμάτιό τους και έχουν δύο φορές και πλέον περισσότερες πιθανότητες να έχουν διαγνωστεί με διαταραχή ελλειμματικής προσοχής.

Insomnia.gr

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
20 May 2009 05:16 #52997 by Νίκος
Κι εμείς με video games μεγαλώσαμε αλλά δεν νομίζω οτι πάθαμε τίποτα...Απλώς είναι φαινόμενο της εποχής το να δουλεύουν συνήθως και οι 2 γονείς και να μην υπάρχει έλεγχος στα παιδιά

More
08 Jun 2009 13:53 #53913 by Μπάμπης Χαραλάμπους

Valefor wrote: Κι εμείς με video games μεγαλώσαμε αλλά δεν νομίζω οτι πάθαμε τίποτα...Απλώς είναι φαινόμενο της εποχής το να δουλεύουν συνήθως και οι 2 γονείς και να μην υπάρχει έλεγχος στα παιδιά

+το οτι πλεον υπαρχουν παιχνιδια δίχως τελος.. όπως το WOW το L2 ή το AION..

I am you and you are me. Carry that with you wherever you go. Thank you, my friend. From here on out, you're Big Boss.

More
08 Jun 2009 15:27 #53924 by Νικολής Ασημάκης

BigBoss wrote:

Valefor wrote: Κι εμείς με video games μεγαλώσαμε αλλά δεν νομίζω οτι πάθαμε τίποτα...Απλώς είναι φαινόμενο της εποχής το να δουλεύουν συνήθως και οι 2 γονείς και να μην υπάρχει έλεγχος στα παιδιά

+το οτι πλεον υπαρχουν παιχνιδια δίχως τελος.. όπως το WOW το L2 ή το AION..

Σωστός! Αν και εγώ μου φαίνεται αποτελώ εξαίρεση γιατί τα βαριέμαι νωρίς! :P