Gamers ζητούν από την Konami να κάνει remake της σειράς Silent Hill
Έχουν μαζευτεί μερικές εκατοντάδες υπογραφές μέχρι στιγμής.
Καθώς τελευταία όλο και περισσότερες εταιρείες τείνουν να αναδημιουργούν παλαιότερα games που είδαν επιτυχία, διάφοροι gamers ζητούν από την Konami να κάνει remake του Silent Hill.
Στο Change.org, ένας χρήστης με όνομα Justin Harris, δημιούργησε ένα αίτημα, ζητώντας από την Konami να σκεφτεί σοβαρά ένα remake του Silent Hill, φέρνοντας μάλιστα ως παράδειγμα το Resident Evil 2 Remake της Capcom.
Ο ίδιος γράφει : “Νομίζω ότι αν γίνει ένα σωστό remake των Silent Hill 1, 2, 3 θα μπορούσαν να δουν τεράστια επιτυχία. Ξέρω ότι κι άλλοι survival horror fans όπως εγώ θα πλήρωναν για να αγοράσουν τα remakes αυτών των αριστουργημάτων.”
Για να παίξετε στο σήμερα τα games της σειράς Silent Hill χρειάζεται είτε κάποιος emulator, είτε να έχετε την κατάλληλη τεχνολογία. Το πρώτο της σειράς που κυκλοφόρησε το 1990 είναι playable στην original μορφή του στο PlayStation Network όμως μόνο στο PS3. Τα Silent Hill 2 και 3 έχουνε γίνει μεν remakes στο PlayStation 3 με τίτλο Silent Hill HD Collection όμως δεν είδαν την αγάπη του κοινού. Δεν είναι λίγοι αυτοί που θα ήθελαν ευκολότερη πρόσβαση στα συγκεκριμένα games όμως είναι αμφίβολο το αν μπορεί η Konami να ακολουθήσει την πολιτική της Capcom με τον τρόπο που η δεύτερη προσεγγίζει τα remakes.
Μέχρι στιγμής στο change.org έχουν μαζευτεί μερικές εκατοντάδες υπογραφές για το συγκεκριμένο αίτημα, όμως υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο η εταιρεία να έχει εγκαταλείψει οριστικά την σειρά μετά από πρόσφατη είδηση που ήθελε την ίδια να βάζει για πούλημα το επίσημο domain για το Silent Hill.