Η επίσημη δήλωση του Kotick
Ο Bobby Kotick έκανε επίσημη δήλωση για τον αποχώρησή του από την θέση του CEO, λέγοντας: "Με τα χρόνια, το πάθος μου για τα βιντεοπαιχνίδια αποδόθηκε συχνά στα Pitfall!, River Raid και Kaboom!. Λατρεύω αυτά τα Atari 2600 games, αλλά το παιχνίδι που αιχμαλώτισε για πρώτη φορά τη φαντασία μου ήταν το Mystery House, που αναπτύχθηκε από τη Roberta και τον Ken Williams. Το έπαιξα σε ένα δανεικό Apple II κάθε βράδυ ενώ ήμουν στο κολέγιο στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν.
Το Mystery House ήταν ένα text Adventure με μερικά πρωτόγονα γραφικά βασισμένα σε
sprites
. Ο κόσμος στον οποίο παιζόταν το παιχνίδι αφέθηκε σε μεγάλο βαθμό στη φαντασία του παίκτη. Οραματιζόμουν πλούσιους, απέραντους κόσμους με κάθε είδους διαδραστική, κινούμενη ζωή που θα επέτρεπε στους παίκτες να εκπληρώσουν τις ποικίλες φιλοδοξίες τους—όλα σε ένα προσομοιωμένο σύμπαν που πρόσφερε απεριόριστες δυνατότητες πρόκλησης, σύνδεσης και διασκέδασης.
Η επιστολή του Kotick λέει ότι: "Το Xbox είναι «η πιο θαυμαστή εταιρεία στον κόσμο» και προσθέτει ότι η μεγάλη εξαγορά (την οποία η FTC προσπάθησε να αποκλείσει) δεν ήταν «ένα ατύχημα». Στη συνέχεια στρέφει την προσοχή του στον διευθύνοντα σύμβουλο του Xbox, Phil Spencer, αν και, όπως αναφέρει το The Verge, ο επικεφαλής των Microsoft Studios Matt Booty θα επιβλέπει τις λειτουργίες στο Activision Blizzard στο μέλλον.
Το κείμενο
καταλήγει
ως εξής: "Ο Phil Spencer εκτιμά τη μαγεία της Activision Blizzard εδώ και δεκαετίες. Όταν προσέγγισε τον Brian Bulatao -Chief Administrative Officer- και εμένα πριν από δύο χρόνια και πρότεινε την εξαγορά της εταιρείας, ήταν αμέσως προφανές ότι ο συνδυασμός των επιχειρήσεών μας θα μας επέτρεπε να συνεχίσουμε να ηγούμαστε καθώς η λίστα των ικανών ανταγωνιστών με καλούς πόρους μεγαλώνει.
Ο Phil μοιράζεται τις αξίες μας και αναγνωρίζει τα ταλέντα μας. Είναι παθιασμένος με τα games μας και τους ανθρώπους που τα φτιάχνουν. Έχει τολμηρές φιλοδοξίες. Καθώς προχωράμε στο επόμενο συναρπαστικό μας κεφάλαιο, δεν θα μπορούσατε να είστε σε καλύτερα χέρια".
Δείτε ακόμη ποιες εταιρείες θα μπορούσε να αγοράσει η Microsoft στη συνέχεια και ποια είναι η χρηματιστηριακή αξία των top gaming εταιρειών.