Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Πανευρωπαϊκη απαγόρευση βίαιων παιχνιδιών

More
07 Mar 2007 12:07 #28590 by Αντώνης Κατρής
Το ζήτημα δεν είναι ούτε τα ratings ούτε τα παιχνίδια ούτε τπτ σχετικό... Η δική μου η γενιά πχ μεγάλωσε με τα Doom και Wolfenstein και Prince of Persia και άλλα ευγενή παιχνίδια όπως το Barbarian αλλά παρόλα αυτά δεν είδαμε να βγαίνει κανείς με ένα τσεκούρι στο χέρι και να αποκεφαλίζει κόσμο... Άρα το να αφορίζουμε τα παιχνίδια είναι απλά η εύκολη λύση. Το πρόβλημα είναι στην οικογένεια φίλοι μου που δε δίνει τη δέουσα σημασία στα παιδιά της κι έτσι αυτά (μερικά τουλάχιστον) σχηματίζουν την προσωπικότητά τους μέσα απ'τα παιχνίδια. Οπότε ας ήταν οι γονείς σωστοί και τα παιδιά θα ήταν εξίσου σωστά...

Υ.Γ. Σε έναν βίαιο κόσμο είναι υποκριτικό να λες ότι φταίνε τα βίαια παιχνίδια... Κι εκεί να μη βλέπαν τη βία τα παιδιά θα τη συνήθιζαν έξω στο δρόμο (βλέπε πχ Bronx και Harlem)

Υ.Γ. 2 Τα περιστατικά που σχετίζονται με παιχνίδια είναι τόσο λίγα που τελικά είναι ύποπτο το όλο σκηνικό... Μήπως τελικά κάποια συμφέροντα περιμένουν αυτές τις περιπτώσεις στη γωνία για να κάνουν θέμα? Λέω εγώ τώρα...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
07 Mar 2007 12:19 #28591 by Σπύρος Κλαουδάτος

ntelalis\ wrote: Μωρέ τα ratings είναι μια χαρά αλλά στην Ελλάδα δεν εφαρμόζονται.
Π.χ ο αδερφός ενός φίλου μπορεί να νοικιάσει άνετα και να παίζει το God of War. Αλλά τι λέω... το έχει αγοράσει και το έχει σκίσει.

Greek power!

Δεν καταλαβα, γιατι να μην παιξει God Of War? O καθενας ας παιζει οτι θελει, ανεξαρτητα απο την ηλικια του. Για μενα τα ratings ειναι της πλακας πραγμα. Το μονο που χρησιμευουν ειναι για να το βουλωνουν οι γελοιοι που διαμαρτυρονται για τη βια στα videogames.

• a Guest
  • Visitor
  • Visitor
07 Mar 2007 13:58 #28598 by a Guest
Μα τι μαλακ*** ειναι αυτες??? Τα games επηρεαζουν αλλα οι ταινιες οχι???? WHAT THE FUCK?????? Απλα ψαχνουν εναν φορεα να του ριξουν το φταιξιμο για την σκατενια κοινωνια που μερικοι ανικανοι δεν μπορουν να controλαρουν......

More
08 Mar 2007 13:28 #28660 by giannis
εγώ στο μόνο που 8α συμφωνούσα είναι στο να βάλουν ενα όριο στα netcafe γιατί είναι όλα χύμα στο κύμα πάνε πιτσιρίκια 10-13 ετών και λίγο μεγαλύτερα

More
08 Mar 2007 14:14 #28663 by Nikos
Εγω απο την μερια μου πιστευω οτι, οτι και αν αποφασιστει να γινει στην Ελλαδα δεν θα τηρηθει!!!!! :D

More
09 Mar 2007 02:04 #28698 by Γιώργος Πάσχος
Αυτό που επίσης φτέει είναι ότι οι εποχές αλλάζουν. Είμαι 15 χρονών πάω 1η λυκείου και δίπλα ακριβώς υπάρχει ένα δημοτικό. Τώρα να βλέπεις κάτι μωρά 3ης δημοτικού να βρίζουν και να κοροιδέυουν εμάς? Φανταστείτε τον εαυτό σας σε ηλικία δημοτικού να πάτε να βρίσετε ένα παιδί λυκείου? Υπήρχε περίπτωση να μην φάτε ξύλο? Θέλω να καταλήξω στο ότι όσο περνάει ο καιρός τα παιδιά γίνονται πιο επιθετικά και αθυρόστομα. Είπατε ποτέ τον πατέρα σας μαλάκα και άλλα κοσμιτικά επίθετα και εκείνος να γέλασε? Το βλέπω απο τον αδερφό ενός συμμαθητή μου.

Επίσης περιστατικά μπορεί να συνέβαιναν και τότε αλλά δεν γίνοταν γνωστά απο τα ΜΜΕ.

Απο το κακό στο χειρότερο.....................................................................

More
09 Mar 2007 11:16 #28702 by Κώστας Παραδιάς
De nomizw oti olo ayto to 8ema exei na kanei me ta games. I ali8eia einai oti nai men mporoun na se epirreasoun, alla oso oi goneis den einai ZWA

More
09 Mar 2007 13:19 #28709 by Αντώνης Κατρής
Εγώ θα το ξαναπώ παλιότερα υπήρχαν απείρως πιο βίαια παιχνίδια όπως πχ το Barbarian που αποκεφάλιζες κόσμο και το Mortal Kombat με τα πασίγνωστα fatalities... Ωστόσο δεν τα είδαμε να περνάνε ποτέ στον πραγματικό κόσμο παρά το γεγονός ότι έκαναν τρελή επιτυχία. Άρα ας αφήσουμε στην άκρη τα παιχνίδια και να δούμε η οικογένεια τι κάνει. Όσο για το αν τα παιδάκια όσο πάνε και χαλάνε Ntelalis αγόρι μου το ίδιο θα σου πει και ένας 18χρονος για τη δική σου γενιά το ίδιο θα πω κι εγώ και για τους δυο σας ενδεχομένως να πουν το ίδιο και οι μεγαλύτεροι για μένα... Άρα είναι μάλλον υποκειμενικό το θέμα

More
20 Apr 2007 04:32 #30342 by Στέλιος Αβραμίδης

Αμα θες κύριε να αποτρέψεις τα παιδιά από το να μαθαίνουν την βία τότε κατάργησε την TV, το cinema, τα comics και το Internet.

Εγώ λέω κλείστα σε ένα μπουντρούμι πιο καλά πιστεύω.

Βασικά τα περισσότερα παιδία που εμφάνισαν βιαιη συμπεριφορά είχαν ψυχολογικά ή οικογενειακά προβλήματα.Αλλά κανένας μα κανένας ποτέ ιδιώς στα ΜΜΕ δεν το σημείωσε αυτό.Τα games μας επηρεάζουν όπως και όλα τα άλλα ναι.Αλλά ας μην υπερβάλουμε.

Τώρα σχετικά με τα net καφέ που είπε ένα παιδί εδώ θίγει ένα άλλο θέμα αυτό

Εδώ πρέπει να γράψω κάτι βαρύγδουπο?

More
03 May 2007 21:47 #30932 by Δημητρης
Προσφάτος διάβαζα οτι με έρευνα που έχει διεξαχθεί ΜΟΝΟ τα παιδιά που έχουν προδιάθεση για εγκληματικές/βίαιες ανάρμοστες κοινωνικά πράξεις είναι αυτα που θα επηρεαστούν ψυχολογικά.
Αυτά ίσως βρούν και μια αφορμή...

εγω πάντος χαλαρώνω και ξεσπάω (άρε carmagedon που είσαιιιιιι) !