Only Up!: Ο developer αφαιρεί το παιχνίδι του από το Steam "γιατί αγχώθηκε από τα σχόλια"
Όχι όσο αυτός του Flappy Bird!
Ο developer του Only Up! αφαίρεσε την δυνατότητα αγοράς του από το Steam. Ήταν το πρώτο του παιχνίδι και...ήθελε την ηρεμία του από τα σχόλια του κόσμου!
Στο Only Up! ελέγχετε έναν χαρακτήρα σε 3D περιβάλλον και θα πρέπει κάθε φορά να σκαρφαλώσετε ολοένα και πιο ψηλά. Έγινε viral μέσα από τα social media και σημείωσε δεκάδες έως εκατοντάδες χιλιάδες πωλήσεις. Έχει πάνω πό 12.000 user reviews, κυρίως θετικά, ενώ το έχουν παίξει μέχρι και 11.239 Steam users ταυτόχρονα.
Ο developer δήλωσε: «Είμαι προγραμματιστής που δουλεύει μόνος του και αυτό το παιχνίδι είναι η πρώτη μου εμπειρία στο game
development
. Είναι ένα παιχνίδι που έκανα για δημιουργικότητα, για να δοκιμάσω τον εαυτό μου και όπου έκανα πολλά λάθη. Το παιχνίδι με είχε αγχώσει όλους αυτούς τους μήνες. Τώρα θέλω να αφήσω το παιχνίδι πίσω μου. Δεν θα είναι σύντομα διαθέσιμο στο Steam, αυτό αποφάσισα μόνος μου. Αυτό που χρειάζομαι τώρα είναι ηρεμία και θεραπεία. Σκοπεύω να κάνω μια παύση και να συνεχίσω την εκπαίδευσή μου στο video game design και με νέα εμπειρία και γνώση να κατευθύνω τις ενέργειές μου στο επόμενο παιχνίδι μου".
Το δεύτερο παιχνίδι του βρίσκεται σε εξέλιξη, με προσωρινό τίτλο "Kith". Θα είναι διαφορετικό, γεμάτο ρεαλισμό και «με έμφαση στην κινηματογραφία», όπως δήλωσε ο developer.
θυμίζουμε ότι ο developer του Flappy Bird, είχε ακούσει πολύ χειρότερα, μέχρι να το κατεβάσει, έως και θανατικές απειλές. Πλέον φανταζόμαστε ότι η τιμή του θα ανέβει μέσα στις επόμενες ώρες σε διάφορα online stores. Εγώ πάντως πρόλαβα και το τσίμπησα στα 5,5 ευρώ.