Fuse Games: Νέα εταιρεία ανάπτυξης από πρώην developers της Electronic Arts
Ετοιμάζεται το πρώτο της project.
Πέντε πρώην εργαζόμενοι της Criterion games ίδρυσαν την νέα εταιρεία ανάπτυξης Fuse Games.
Πρόκειται για τους Matt Webster (γενικός διευθυντής), Steve Uphill (επικεφαλής περιεχομένου), Andrei Shires (επικεφαλής τεχνολογίας), Alan McDairmant (επικεφαλής λειτουργιών) και Pete Lake (επικεφαλής παραγωγής). Οι πέντε άνθρωποι αποχώρησαν από την Criterion τον Δεκέμβριο του 2022.
Σύμφωνα με το GamesIndustry
, η ομάδα ψάχνει ένα νέο γραφείο στο Guildford στη Μεγάλη Βρετανίας. Η Fuse Games έχει ήδη σχέδια για το πρώτο της project, το οποίο θα είναι AAA παραγωγής και θα κυκλοφορήσει για PC και κονσόλες. Ο Webster δήλωσε: "Έχουμε ασχοληθεί με διάφορες κατηγορίες ανά τα χρόνια, όπως το Battlefront, το Battlefield και το VR. Γνωρίζουμε το που είμαστε καλοί και αυτή είναι μία μεγάλη γκάμα προς το παρόν. Μόλις επιλέξουμε κατηγορία θέλουμε να γίνουμε οι καλύτεροι σε αυτήν".
Για την αναχώρηση από την ΕΑ, ο Webster δήλωσε: "Λατρεύω την ΕΑ. Έμαθα τα πάντα εκεί. Το περασμένο καλοκαίρι γιόρτασα εκεί τα γενέθλιά μου και άρχισα να αναρωτιέμαι το τι θα ακολουθήσει μετά. Είμαι χαρούμενος που δεν έπεισα τον εαυτό μου να παραμείνει." Ο Webster στη συνέχεια τόνισε ότι του ήταν δύσκολο να αφήσει την ΕΑ και πόσο ευχάριστο του ήταν όταν ίδρυσε την ομάδα το 1990. Παρόλα αυτά δηλώνει ενθουσιασμένος για τις εμπειρίες που τον περιμένουν εκτός ΕΑ.
Ο Uphill έφυγε και αυτός από την ΕΑ μετά από μία δεκαετία, όμως έχει ήδη παρόμοιες εμπειρίες με την ίδρυση της δικής του indie εταιρείας: Όταν το έκανα αυτό δεν είχα μαζί μου τους σωστούς ανθρώπους. Όλα ήταν εντάξει για τους πρώτους 6 ή 12 μήνες. Αλλά όταν πρέπει να φτιάξεις ένα παιχνίδι, όλα βασίζονται στους ανθρώπους. Αυτή τη φορά όλοι οι συνιδρυτές έχουμε δουλέψει μαζί για αρκετό καιρό. Και η ομάδα από κάτω μας είναι επίσης πολύ δυνατή ομάδα. Νιώθω πιο σίγουρος από όταν το είχα ξανακάνει.