Σε αυτό το forum topic θα γράφουμε διάφορα ενδιαφέροντα πραγματάκια που εντοπίσαμε και αφορούν το Portal.
Ο YouTuber Henri Rantanen φτιάχνει μία GLaDOS smart assistantΟ Henri Rantanen κατασκευάζει έναν smart assistant που θα ελέγχει τον θερμοστάτη του και θα του λέει τον καιρό.Ο YouTuber Henri Rantanen, γνωστός και ως Nerdaxic, αποφάσισε να προκαλέσει τη μοίρα και να κατασκευάσει τον δικό του προσαρμοσμένο smart assistant GLaDOS.
Οι λεπτομέρειες του έργου είναι διαθέσιμες για δημόσια προβολή στο
GitHub
. Η καρδιά της κατασκευής είναι ένα Raspberry Pi 4 που εκτελεί τον προσαρμοσμένο κώδικα Python του Rantanen που ελπίζει να αναπαράγει όλες τις λειτουργίες ενός πιο παραδοσιακού οικιακού βοηθού και στο τελευταίο του βίντεο επιδεικνύει τη συσκευή να τον ενημερώνει για τον καιρό με την χαρακτηριστική συνθετική φωνή του GLaDOS.Ένας αυτοπρογραμματιζόμενος οικιακός βοηθός είναι μια αρκετά ωραία ιδέα, αλλά ο Rantanen πουλάει πραγματικά τη φαντασίωση του να έχετε τον GLaDOS στο σπίτι σας με την κυρίως τρισδιάστατη εκτυπωμένη μηχανική κατασκευή που περιβάλλει το PC.
Ο Rantanen από τις 5 Δεκεμβρίου, έχει υλοποιήσει το "πρόσωπο" του GLaDOS, με ένα μηχανικό μάτι που εκτείνεται, αναδιπλώνεται, ανοίγει και κλείνει σε συντονισμό με τη φωνή του βοηθού. Ο Rantanen περιέγραψε επίσης την υπέρυθρη κάμερα της εξέδρας και τις δυνατότητες αναγνώρισης προσώπου, το υπόβαθρο για την επόμενη μηχανική προσθήκη: έναν λαιμό που επιτρέπει στον GLaDOS να παρακολουθεί και να ακολουθεί τα πρόσωπα, μιμούμενος τη βλεμματική επαφή.
Ο YouTuber δήλωσε: "Ήθελα να ελέγχω το έξυπνο σπίτι μου με τη φωνή, αλλά το να έχω συσκευές Amazon ή Google με τρόμαζε επειδή οι συσκευές και η τεχνητή νοημοσύνη τους είναι απλά μαύρα κουτιά. Δεν έχω ιδέα τι κάνουν στο παρασκήνιο και δεν μπορώ να το ελέγξω. Προσπαθώ να μετατρέψω το πιο κακό πράγμα στο σύμπαν σε έναν δοξασμένο διακόπτη φωτός". Ο γενικός στόχος του Rantenan είναι να φτιάξει κάτι λιγότερο τρομακτικό από μια Alexa ή ένα Google home.