Τα κεντρικά γραφεία της EA στη Redwood City της Καλιφόρνια, κατέθεσαν νέα εμπορικά σήματα (trademarks) τον περασμένο μήνα για "σχεδιασμό και ανάπτυξη λογισμικού διαδραστικών, υπολογιστών, βίντεο και ηλεκτρονικών παιχνιδιών", με το όνομα "Neon Black Studios".
Σύμφωνα με το VGC, τα εμπορικά σήματα κατατέθηκαν τόσο στο Γραφείο Ευρεσιτεχνιών και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ όσο και στο Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πιθανότατα σχετίζονται με τη νέα ομάδα ανάπτυξης της EA που δημιουργήθηκε πρόσφατα από τον πρώην αντιπρόεδρο και επικεφαλής της Monolith Productions, τον Kevin Stephens. Η EA είχε επιβεβαιώσει την ύπαρξη της ομάδας ανάπτυξης από τον Μάιο και είπε ότι θα αναπτύξει ένα open world Action-Adventure. ‘Eνα είδος που γνωρίζει καλά ο Stephens, αφού ήταν επικεφαλής της Monolith κατά την δημιουργία του Middle-earth: Shadow of Mordor και του Middle-earth: Shadow of War.
Κατά την διάρκεια μια συνέντευξης νωρίτερα μέσα στο έτος, η group general manager της EA, Samantha Ryan, αρνήθηκε να σχολιάσει εάν η ομάδα ανάπτυξης θα ασχοληθεί με μια νέα IP ή μια υπάρχουσα, εξηγώντας ότι η ομάδα εξακολουθεί να "προσπαθεί ακόμα να απαντήσει πολλές βασικές ερωτήσεις σχετικά με την πορεία που θα ακολουθήσει" και ότι δεν βιαζόταν να παραδώσει ένα νέο παιχνίδι. Πιο συγκεκριμένα δήλωσε: "Γνωρίζω καλά τον Kevin. Ξέρω το είδος της ποιοτικής ομάδας που θα χτίσει και τα είδη των καταπληκτικών games που θα προσφέρει. Δεν χρειάζεται να βιαστεί για να μου αποδείξει κάτι! Θέλω να γίνουν τα πράγματα σωστά και να ξέρω ότι ο Kevin θα φτιάξει μια εκπληκτική ομάδα".
Η EA πραγματοποίησε το τελευταίο της showcase event τον Ιούλιο και αποκάλυψε νέα τόσο για updates σε τίτλους με live services, όπως το Knockout City και το Apex Legends, όσο και για νέα projects όπως το remake του Dead Space, το Lost in Random και το Grid Legends από την νεοαποκτηθείσα Codemasters.