Το Super Seducer 3 δεν έχει εγκριθεί στο Steam για αδιευκρίνιστους λόγους.
Το dating simulator Super Seducer 3 είχε προκαθορισμένη ημερομηνία κυκλοφορίας για τις 14 Φεβρουαρίου.
Σήμερα όμως, δύο εβδομάδες μετά, το παιχνίδι δεν έχει λάβει ακόμα έγκριση στο Steam. Σε ερώτησή μας προς τον Richard La Ruina, game designer της σειράς Super Seducer, για το αν το Super Seducer 3 δεν εγκρίθηκε λόγω του ότι περιείχε μοντέλα που φορούσαν εσώρουχα -κάτι που συνέβαινε και στο Super Seducer 2 το οποίο είχε εγκριθεί-, ο La Ruina δήλωσε πως “Δεν είναι ακριβώς σίγουροι μιας και δεν τους δόθηκε συγκεκριμένη καθοδήγηση.”. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως “το μόνο που γνωρίζουμε είναι πως έγινε λόγω των κανόνων για τους “πραγματικούς ανθρώπους” που έχει το Steam. Είναι δύσκολο να γνωρίζουμε αν υπήρχε μία συγκεκριμένη στιγμή στο παιχνίδι που δεν τους άρεσε, ή αν ήταν μια γενική απόφαση.”.
Επιπλέον μας είπε τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε το Steam την έκδοση του Super Seducer 3 στην οποία υπήρχε λογοκρισία: “Εμείς είχαμε ήδη την έκδοση με λογοκρισία του παιχνιδιού έτοιμη για να παίξουν οι influencers οπότε υποβάλλαμε αυτή, αλλά και αυτή δεν έχει ακόμα εγκριθεί εδώ και παραπάνω από μία εβδομάδα”.
Στην ερώτηση μας για τον αν επικοινώνησε με το Steam για την διαφορετική προσέγγιση που είχε στο παιχνίδι του έναντι άλλων εξίσου ακατάλληλων games όπως το Tender Loving Care, ο La Ruina ανέφερε πως “Όχι, ήμουν πολύ ευγενικός. Καταλαβαίνω πως δεν έχω έλεγχο αυτής της κατάστασης οπότε προσπαθώ απλά να είμαι ευγενικός και προσφέρομαι να κάνω ότι μου ζητάνε. Ναι, είδα αυτό το παιχνίδι και είναι σίγουρα πιο πρόστυχο από το Super Seducer 3. Έχω δει αρκετά παραδείγματα άλλων αντίστοιχων παιχνιδιών που μου έχουν στείλει fans και είναι περίεργο, αλλά η Valve μπορεί πάντα να αποφασίσει να κάνει ότι θέλει με το παιχνίδι”.
Ρωτήσαμε τον La Ruina για το αν πιστεύει πως βρισκόμαστε σε μία εποχή στην οποία οι πλατφόρμες που φιλοξενούν βιντεοπαιχνίδια έχουν βάλει στο στόχαστρο τα flirting games και άλλο αντίστοιχο περιεχόμενο. Μας απάντησε πως “Σίγουρα. Είχαμε προβλήματα με το να ανέβει το παιχνίδι και σε άλλες πλατφόρμες. Τα games έχουν σήμανση ESRB-M και καλές κριτικές στο Steam, οπότε ο λόγος μπορεί μόνο να είναι πως σε ορισμένους ανθρώπους δεν αρέσει το στιλ τους. Τα games έχουν πλάκα και κάνουν τον κόσμο να γελά, οπότε μου είναι δύσκολο να το καταλάβω αυτό. Όμως, στον σύγχρονο κόσμο, το να απαγορεύεται η πρόσβαση σε δημιουργούς σε διάφορες πλατφόρμες είναι σχετικά συνηθισμένο και σπάνια βασίζεται όντως σε παραβίαση κανόνων του πραγματικού κόσμου”.
Συγκεκριμένα για το Steam, μας ανέφερε πως “το πρόβλημα δείχνει να είναι κυρίως οι κανόνες του σχετικά με τους “πραγματικούς ανθρώπους”, οι οποίοι δεν εξηγούνται επαρκώς πουθενά. Προσπαθούσα όλο αυτό τον καιρό να το κατανοήσω και δεν είχα ιδιαίτερη τύχη. Είμαι απογοητευμένος που η πολιτική του Steam για τους πραγματικούς ανθρώπους δεν είναι ξεκάθαρη και δεν μας δίνουν καθόλου συγκεκριμένες πληροφορίες είτε για το τι να αλλάξουμε, είτε για το ποιος είναι ο κανόνας ακριβώς”.
Ως ένα γενικότερο σχόλιο, έκλεισε λέγοντάς μας πως “Είμαι απογοητευμένος που μερικές πλατφόρμες για games δεν εμπιστεύονται τις οργανώσεις αξιολόγησης (ESRB, PEGI κλπ) στο να είναι υπεύθυνες για τον έλεγχο του περιεχομένου. Ακόμα και τώρα, εύχομαι πως το παιχνίδι θα εγκριθεί. Οι τελευταίες μέρες ήταν πολύ αγχωτικές!”.