Ο Hideo Kojima...ματώνει τη φανέλα.
Σε δηλώσεις του στη Ουάσινγκτον και με αφορμή τον φετινό εορτασμό των 25 χρόνων για το Metal Gear, o Ιάπωνος δημιουργός της σειράς Hideo Kojima δήλωσε: "Ειλικρινά, δεν ξέρω αν σε 25 χρόνια από τώρα θα φτιάχνω Metal Gear ή αν θα υπάρχει τότε η Konami. Αλλά αν δεν έχω πεθάνει, θα συνεχίσω να φτιάχνω games. Δεν έχω πρόθεση να αποσυρθώ. Μέχρι να πεθάνω θα συνεχίσω να δημιουργώ games".
Όσο για το μέλλον, ο Kojima προέβλεψε ότι: "Ίσως σε 25 χρόνια από τώρα η τεχνολογία θα είναι τόσο εξελιγμένη, ώστε να μπορώ να φτιάξω ένα παιχνίδι μόνος μου χρησιμοποιώντας μια ομάδα από ρομπότ". Ποιος ξέρει λοιπόν τι θα δούμε ακόμη απ' τον Kojima, ο οποίος θα 50αρίσει σύντομα και ήδη μας ετοιμάζει μεγάλα πράγματα με την νέα
Fox Engine
, η οποία μεταξύ άλλων θα χρησιμοποιηθεί και στο Metal Gear Solid 5.
Στον αντίποδα, ο 60άρης Shigeru Miyamoto έχει δηλώσει ότι σκοπεύει μελλοντικά να ασχοληθεί με
μικρότερα projects
, ενώ ο 52άρης Peter Molyneux το έπραξε ήδη, καθώς γι' αυτό το λόγο
αποχώρησε από την Microsoft
. Επομένως, συγκριτικά με τους δύο αυτούς παραγωγούς, ο Hideo Kojima δείχνει προς το παρόν πολύ πιο φιλόδοξος και ακούραστος. Και καλά κάνει άλλωστε καθ' ότι η Konami ανακοίνωσε ότι η σειρά Metal Gear έχει πουλήσει μέχρι σήμερα 31 εκατομμύρια αντίτυπα.
Μάνος Γρυπάρης