Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

2012: Τα πολυαναμενόμενα games

More
05 Jan 2012 17:30 #103530 by eliminator

Μεγάλοι developers με κύρος, ρίχνουν μια ματιά στο 2012 και δηλώνουν ποια games περιμένουν με ανυπομονησία.

Πάει ο παλιός ο χρόνος, το 2011 ανήκει πλέον στο παρελθόν και ήρθε η ώρα να κοιτάξουμε μπροστά, στους 12 νέους μήνες που ακολουθούν. Το νέο έτος εμφανίζεται αρκετά ελπιδοφόρο, με νέο υλικό, το οποίο είτε πήρε παράταση για το 2012, είτε απλά ήρθε η ώρα του για να κάνει πρεμιέρα.

Θα δούμε μεγάλα ονόματα να επιστρέφουν μετά από πολύ καιρό με τα νέα τους sequels, όπως το Diablo 3, το Max Payne 3, το Hitman: Absolution και το Luigi’s Mansion 2, αλλά και αρκετά δυνατούς τίτλους, όπως το Uncharted: Golden Abyss, το Mass Effect 3 και το BioShock Infinite. Δεν θα λείψουν και οι νέες εμφανίσεις τίτλων, όπως τα Dishonored και Fortnite, τα οποία έχουν ήδη κλέψει τις εντυπώσεις μέσα από τα τρέιλερ.

Συν τοις άλλοις, η Nintendo μπαίνει και πάλι στο παιχνίδι με την είσοδο του Wii U στην αγορά και το καταναλωτικό κοινό περιμένει υπομονετικά να το αντικρίσει. Πολλές εταιρίες κρατούν τα σχέδιά τους κρυμμένα σε αποθήκες υψίστης ασφάλειας, όπως η Blizzard και η Bungie, οι οποίες αναμένεται να κάνουν κάποια σημαντική κίνηση έως το τέλος του έτους. Κι ενώ πάνω από τα κεφάλια μας αιωρείται το «άγνωστο» που πρόκειται να συναντήσουμε, πάμε να δούμε ποια είναι τα πιο αναμενόμενα games που περιμένουν να δοκιμάσουν οι developers ανά τον κόσμο, εκτός φυσικά από τα δικά τους.

BioShock Infinite (Irrational Games/2K): 1/6/2012 για PC, PS3 και Xbox 360
O Greg Kasavin, creative director του Bastion από την Supergiant Games, σε ερώτηση που του τέθηκε σχετικά με το πιο αναμενόμενο video game της χρονιάς, δήλωσε πως αυτό που περιμένει δεν είναι άλλο από το BioShock Infinite, το οποίο προβλέπει ότι θα είναι ένα από τα καλύτερα sequels που θα κυκλοφορήσουν, μιας και το BioShock του έχει μείνει αξέχαστο. «Το BioShock, για μένα, είναι ένα από τα σημαντικότερα παιχνίδια και είναι έμμεσα υπεύθυνο για ότι αφορά την ενασχόλησή μου με τον προγραμματισμό των video games, προ πενταετίας. Είχα μέινει άφωνος όταν το είδα για πρώτη φορά στην E3 το 2006 και τελικά ο τίτλος ανταποκρίθηκε σε όλες τις προσδοκίες μου. Έχω τις ίδιες ελπίδες και για το BioShock Infinite και ανυπομονώ να το εξερευνήσω».

[youtube:14fgdpgb]
[/youtube:14fgdpgb]

Ο Matthew Prior, βοηθός παραγωγού του Fifa Football της EA Sports, δήλωσε κι αυτός με τη σειρά του: «Το BioShock Infinite φαίνεται εξαιρετικό. Αγάπησα τα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς και την ατμόσφαιρα που αυτά δημιουργούσαν, ιδιαίτερα στον αρχικό τίτλο. Είναι σαφές ότι το επόμενο BioShock θα έχει μια πολύ διαφορετική αίσθηση και είναι ενδιαφέρον να δούμε τι θα συμβεί με την νέα ιστορία και το νέο περιβάλλον».

Dishonored (Arkane Studios/Bethesda): 2ο τρίμηνο 2012 για PC, PS3 και Xbox 360
Ο Ivan Buchta, Διευθύνων Σύμβουλος της Bohemia Interactive για το ArmA 3, επέλεξε το Dishonored, στου οποίου τα γραφικά δείχνουν ότι κυριαρχεί η φαντασία, κάτι το οποίο εκτιμά σαν gamer. «Αυτό που έχω δει μέχρι τώρα, υπόσχεται κάποιες ευχάριστες εκπλήξεις» ανέφερε, εκφράζοντας έτσι τις μεγάλες προσδοκίες που περιμένει από το Dishonored.

Mass Effect 3 (BioWare/EA): 9/3/2012 για PC, PS3 και Xbox 360
Ο Lee Perry, επικεφαλής σχεδιασμού του Gears of War 3 και του Fortnite απο την Epic Games, εξέφρασε πως περιμένει ανυπόμονα το Mass Effect 3 μέσα στο 2012, για τους ίδιους ακριβώς λόγους που αγάπησε και το Skyrim. «Το Mass Effect είναι όπως ακριβώς πίστευα πως θα είναι τα video games στο μέλλον. Η ομάδα κάνει εκπληκτική δουλειά και έχουν δημιουργήσει μερικούς από τους καλύτερους ήρωες στην βιομηχανία των games», δήλωσε, δίνοντας έτσι τα εύσημα σε BioWare και EA.

Diablo 3 (Blizzard): 2012 (ελπίζουμε) για PC
Ο Ken Levine, δημιουργός του BioShock και συνιδρυτής της Irrational Games, σε ανάλογη ερώτηση πήρε ξεκάθαρα το μέρος του Diablo 3. Πιο συγκεκριμένα, είπε: «Είμαι μια πόρνη του Diablo και πρόκειται να μπήξω βαθιά τα δόντια μου σε αυτό. Είμαι σαν μια μαϊμού που πατάει κουμπιά για να πάρει τα σταφύλια. Είμαι περήφανος που είμαι αυτή η μαϊμού και θα παραμείνω μαϊμού για πάντα. Η Blizzard συνεχώς βελτιώνει τη συνταγή της και προσφέρει πάντα κάτι πολύ όμορφο και αστραφτερό. Υπάρχουν ένα εκατομμύριο πράγματα που θέλω να παίξω, αλλά αυτή τη στιγμή το Diablo 3 είναι η προτεραιότητά μου».

Ο Richard Garriott, δημιουργός του Ultima και βετεράνος της βιομηχανίας των video games, εξήγησε και αυτός γιατί επιλέγει το Diablo 3: «Η Blizzard σπάνια παραπαίει και επίσης το Diablo είναι ένα franchise που λατρεύω και μαθαίνω από αυτό!»

Ο επικεφαλής σχεδιασμού του Iron Brigade της Double Fine Productions, είπε με τη σειρά του: «Μόλις έπαιξα την beta και είναι απίστευτη. Είναι σαν να έγινε ένεση κοκαΐνης στον εγκέφαλό μου. Πραγματικά το λατρεύω αυτό το παιχνίδι και φαίνεται ότι έχουν κάνει τα πάντα στην εντέλεια. Αυτό που κάνεις είναι να κλικάρεις, να μαζεύεις loot και να ανεβαίνεις level κι είναι μια τρομερή εμπειρία. Επίσης, το BioShock Infinite φαίνεται πως θα είναι αι αυτό εξαιρετικό. Το περιμένω με ανυπομονησία».

Darksiders 2 (Vigil Games, THQ): Ιούνιος 2012 για PC, PS3, Xbox 360 και αργότερα για Wii U
Ο David Jaffe, ένας από τους δημιουργούς του Twisted Metal και αφεντικό της Eat, Sleep, Play! δήλωσε ότι ο τίτλος που περιμένει να παίξει το 2012 είναι το Darksiders 2. «Το πρώτο Darksiders ήταν ένα από τα αγαπημένα μου παιχνίδια την χρονιά που κυκλοφόρησε. Το αγαπάω. Για το Darksiders 2 έχω σταματήσει να κοιτάω σε εικόνες και links γιατί μένω έκπληκτος».

Kinect Star Wars (Terminal Reality, LucasArts): Καλοκαίρι του 2012 για Xbox 360
Ο Studio Director της Rare, Craig Duncan, επέλεξε το Kinect Star Wars λέγοντας: «Διαθέτει πολλά καταπληκτικά χαρακτηριστικά. Ο χειρισμός των δυνάμεων με τα χέρια μας σαν ένας Jedi, μας φέρνουν σε θέση να παίξουμε στον συναρπαστικό κόσμο του Star Wars, με εκπληκτικούς χαρακτήρες, όπως ποτέ άλλοτε στο παρελθόν. Είναι εξαιρετικά συναρπαστικό για εμένα ως gamer και ως οπαδό του Star Wars».

Grand Theft Auto 5 (Rockstar Games): Προς ανακοίνωση
Ο Peter Molyneux, creative director της Microsoft Game Studios Europe, μίλησε για το GTA 5, λέγοντας: «Πιστεύω πως ο τίτλος που περιμένω με ανυπομονησία είναι το Grand Theft Auto 5, αν και το περίεργο είναι πως για το επόμενο έτος είμαι αρκετά ενθουσιασμένος και για τα πιο "αδύναμα" παιχνίδια που θα κυκλοφορήσουν. Με τόσους νέους τρόπους για να παίξουμε και τόσες πολλές συσκευές, θα είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα χρονιά».

Επιπλέον, ο Stewart Gilray, developer του Oddworld: Stranger's Wrath HD και διευθυντής της Just Add Water, βρισκόμενος σε μεγάλο δίλλημα, είπε: «Ήταν μια πολύ δύσκολη επιλογή, αλλά για μένα θα κερδίσει το GTA 5. Έχουμε την ευκαιρία να επισκευτούμε και πάλι το San Andreas και το Los Santos, αλλά αυτή τη φορά πιο εξελιγμένα σε σχέση με την παλιά έκδοση του PS2. Το τρέιλερ ανέβασε τον ενθουσιασμό μου στα ύψη και δεν πιστεύω πως μπορεί κάποιος να νικήσει αυτόν τον τίτλο, εκτός και αν η Rockstar North τα θαλασσώσει. Μπορεί να πρόκειται για sequel, αλλά παραμένει αυθεντικό».

The Last Guardian (Team Ico/Sony): Πιθανόν μέσα στο 2012 για PS3
Ο Dino Patti, ιδρυτής της Playdead που ανέπτυξε το Limbo, πήρε το μέρος του The Last Guardian, λέγοντας: «Υπάρχει μια κακή τάση, όπου τα περισσότερα teasers των παιχνιδιών είναι κάποια παραπλανητικά βίντεο. Επίσης, πολλές φορές, γίνεται τόση μεγάλη επίδειξη σε ορισμένα games που αποφάσισα να σταματήσω να ενημερώνομαι για αυτά και απλά να τα παίζω όταν κυκλοφορούν. Κι αφού είπα όλα αυτά, θα αγοράσω και θα παίξω το The Last Guardian, το οποίο πιστεύω να κυκλοφορήσει μέσα στο 2012».

Ο τεχνικός διευθυντής του Infinity Blade και του Shadow Complex, Geremy Mustard, επέλεξε και αυτός με τη σειρά του το The Last Guardian, το οποίο όπως είπε φαίνεται καταπληκτικό και έχει ήδη καταλάβει την φαντασία του. «Είχα πράγματι ένα συναισθηματικό δέσιμο με το άλογό μου, μέχρι το τέλος του Shadow of the Colossus και μπορώ να πω ότι η Team Ico θα τα καταφέρει και παλι. Δεν μπορώ να περιμένω!» δήλωσε ο developer της Chair Entertainment.

Τα νέα games
Αξίζει να αναφερθεί ότι τα σημαντικότερα φετινά games (δηλαδή τα καινούργια παιχνίδια που δεν αποτελούν sequel κάποιου προηγούμενου) είναι τα εξής:
Dishonored (Arkane Studios/Bethesda Softworks): Ένα stealth Action-Adventure που αναμένεται μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2012, για PC, PS3 και Xbox 360.
The Last Guardian (Sony, PS3): Τα λόγια είναι περιττά για το Action-Adventure της Team Ico. Η περίοδος κυκλοφορίας του δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί. Αναμένεται αποκλειστικά στο PS3.
Journey (thatgamecompany/Sony): Ένα μυστηριώδες Adventure που θα κυκλοφορήσει την Άνοιξη για το PS3, μέσω του PSN.
Dust 514 (CCP): MMO FPS. Θα κυκλοφορήσει την Άνοιξη για το PS3 και το PlayStation Vita.
Wii U games: Η κονσόλα Wii U της Nintendo θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2012 και τα games που θα την συνοδεύσουν υπόσχονται ότι αυτή τη φορά δεν θα έχουν απήχηση μόνο στους casual gamers.

Το μέλλον
Τέλος, ο ιδρυτής της Q-Games του PixelJunk, εμφανώς απογοητευμένος από τα φετινά games, είπε: «Έχω βαρεθεί όλα αυτά τα sequels, οπότε δώστε μου κάτι νέο. Δεν ξέρω πότε θα βγει το νέο δημιούργημά της Naughty Dog, αλλά σίγουρα θα με ενθουσιάσει. Επίσης, το Command & Conquer: Generals 2 αξίζει μια αναφορά, ακόμα κι αν πρόκειται να κυκλοφορήσει το 2013 και όχι αυτή τη χρονιά. Θα ήταν πολύ ωραίο να δούμε μια χρονιά χωρίς sequels! Και αυτό γιατί οι άνθρωποι θα αναρωτιόντουσαν για το τι παιχνίδια θέλουν να αγοράσουν, αντί να αγοράζουν τα ίδια και τα ίδια, μόνο και μόνο επειδή μόνο αυτά ξέρουν».

Γιάννης Μπόκας

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
05 Jan 2012 17:57 #103532 by theogfilis
"Τhe last of us" να μην το περιμένουμε για φέτος, ε;

One more match, I promise..

More
05 Jan 2012 20:06 #103537 by Παύλος Ζήκας
Επιτέλους μάθαμε ημέρες κυκλοφορίας \:D/
Προσωπικά το bioshock infinite θα το πάρω απο την πρώτη μέρα!!
Ποιά περιμένετε εσεις?

More
06 Jan 2012 12:53 #103553 by Άγγελος Φασούλης

theogfilis wrote: "Τhe last of us" να μην το περιμένουμε για φέτος, ε;

Δύσκολο το κόβω για φέτος εκτός και αν κάνει κάνα release στα τέλη του χρόνου.

More
06 Jan 2012 16:11 #103557 by Θοδωρής Κώτσελας

Blacknight wrote: Επιτέλους μάθαμε ημέρες κυκλοφορίας \:D/
Προσωπικά το bioshock infinite θα το πάρω απο την πρώτη μέρα!!
Ποιά περιμένετε εσεις?

darksiders 2,diablo 3 και το επομενο expansion του WoW (εαν βγει μεσα στο 2012).