Έπειτα από πολλές ώρες ενασχόλησης μου με το Ride, αποφάσισα να μοιραστώ την εμπειρία μου μαζί σας. Το νέο δημιούργημα της Milestone τα πηγαίνει περίφημα σε κάποιους τομείς, αλλά απογοητεύει σε άλλους. Αρχικά, άξια αναφοράς είναι η τεράστια ποικιλία από μηχανές και μηχανικά εξαρτήματα που τις βελτιώνουν. Η λίστα περιλαμβάνει πάνω από 100 μηχανές και άλλα τόσα εξαρτήματα, δίνοντας σας αμέτρητες επιλογές παραμετροποίησης. Επίσης, υπάρχει μία ενδιαφέρουσα λίστα από modes που θα σας κρατήσουν συντροφιά για αρκετές ώρες.
Εκεί που τα χάλασε η Milestone, είναι ο τεχνικός τομέας. Αν και οι μηχανές έχουν τρομερή λεπτομέρεια, δεν μπορεί να ειπωθεί το ίδιο και για το περιβάλλον, τις πίστες και τους φωτισμούς. Επιπρόσθετα, ο ηχητικός τομέας είναι ίσως το χειρότερο κομμάτι του παιχνιδιού, καθώς καταστρέφει στην κυριολεξία την ατμόσφαιρα και το immersion. Σε γενικές γραμμές, το Ride προσπάθησε να γίνει το Gran Turismo των μηχανών, αλλά τα τεχνικά προβλήματα το κράτησαν πίσω. Υπό άλλες συνθήκες, είναι σίγουρο πως θα έθετε υποψηφιότητα για το καλύτερο racing game της χρονιάς.
Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά την άποψη μου
στο σχετικό review
.