Δοκίμασα και γω το SLRE. Επειδή όμως δεν είμαι ο απόλυτος γνώστης των sim racing και επειδή η τιμονιέρα μου δεν έχει FFB, αλλά μόνο vibration feedback, ρώτησα την άποψη ενός φίλου, ο οποίος είναι λάτρης των WRC sim και μάλιστα από τους καλύτερους Έλληνες και Ευρωπαίους στο Richard Burns Rally.
O φίλος λοιπόν έχοντας λιώσει στο RBR, όταν είδε το Dirt Rally χάρηκε. Οι πρώιμες εκδόσεις δεν τον εντυπωσίασαν, αλλά σίγουρα αποτελούσε κάτι το καινοτόμο, με πάρα πολύ καλά γραφικά, άριστο ηχητικό τομέα (και στις οδηγίες του συνοδηγού). Εν τέλει το αγόρασε και χάρηκε ιδιαίτερα όταν είδε ότι η τελική έκδοση βελτίωσε πολύ το FFB, δίνοντας αρκετές λεπτομέρειες στο τιμόνι. Για την φυσική της οδήγησης ήταν ικανοποιημένος απλά. Αλλά το συνολικό πακέτο που προσφέρει το Dirt Rally (γραφικά, ήχος, αμάξια, FFB) τον κέρδισε.
Προχθές τον έπεισα να κάνει τον κόπο να δοκιμάσει το SLRE. Και εγώ και αυτός δεν είχαμε πολλές προσδοκίες καθως οι προηγούμενοι τίτλοι WRC από την Milestone ήταν οριακά αποδεκτοί. Και μου στέλνει το εξής μήνυμα στο facebook " Το Sebastien Loeb σκοτώνει από φυσική στην οδήγηση". Και μετά αναλύοντας είπε ότι σε όλα είναι υποδεέστερο από το Dirt Rally, αλλά σε φυσική οδήγησης και FFB είναι πολύ καλύτερο και πολύ κοντά στο RBR. Το Dirt καλό, χρυσό και άγιο είναι, αλλά συγχωρεί αρκετά λάθη, και ωρες-ωρες ξεχνάς το γκάζι πατημένο. Στο SLRE νιώθεις τη χαρά να παίζεις την ίδια πίστα ξανά κ ξανά, όπως στο RBR.
Θέλω να παραθέσω και μια άλλη γνώμη/κριτική που βρήκα:
"The truth is that Milestone built an absolutely phenomenal rally simulator, one which blows away both Richard Burns Rally, as well as the more recent DiRT Rally in terms of both driving physics and content, but the entire experience is plagued by absurd technical problems that make the game tread dangerously close to unplayable territory".
Εν τέλει πιστεύω ότι η Milestone έκανε ένα τεράστιο άλμα φέτος, απλά μόνη της φρόντισε να σαμποτάρει τον εαυτό της, θάβοντας ένα διαμάντι μέσα σε κάρβουνα. Νομίζω όμως ότι έχει χτίσει μια πολύ καλή βάση για κάτι εξαιρετικό, και ελπίζω οτι με δυο-τρια γερά και εύστοχα patch θα διαλύσει τον ανταγωνισμό. Αρκεί να θέλει.