[UPDATE 15/5/13] H Sony Computer Entertainment ανακοίνωσε σήμερα και επίσημα το Gran Turismo 6, το νέο racing της Polyphony Digital, το οποίο τελικά θα κυκλοφορήσει για PS3 τον ερχόμενο χειμώνα. Δεν υπήρξε κάποια ανακοίνωση για εκδόσεις σε PlayStation 4 και PlayStation Vita.
Το Gran Turismo 6 θα περιλαμβάνει 1200 αυτοκίνητα, 33 είδη αγώνων και 71 διαδρομές. Χάρις στη νέα, πλήρως ανανεωμένη μηχανή rendering τα οχήματα θα φαίνονται «σχεδόν σαν αληθινά» και θα «φτάνει το PS3 στα όριά του». Μέσω DLC θα γίνονται διαθέσιμα επιπλέον αυτοκίνητα και πίστες, ενώ η Sony υπόσχεται τέτοια DLC σε μηνιαία βάση.
Ακόμα ένα χαρακτηριστικό του Gran Turismo 6 είναι η ανανεωμένη μηχανή γραφικών που διαθέτει, η οποία θα επιτρέπει καλύτερη απόδοση των αναρτήσεων, των ελαστικών και της αεροδυναμικής. Επίσης θα υπάρχουν εργαλεία δημιουργίας της δικής σας διαδρομής.
Σχετικά με το online, θα μπορείτε πλέον να δημιουργήσετε τις δικές σας racing κοινότητες και να διαγωνιστείτε στα δικά σας πρωταθλήματα, ενώ θα υπάρχει πληθώρα social δυνατοτήτων μέσω της νέας εφαρμογής Gran Turismo για κινητά, tablets και PC. Δείτε εδώ το πρώτο επίσημο τρέιλερ αλλά και τις πρώτες εικόνες του παιχνιδιού στο τέλος του άρθρου.
[youtube:38wp88ve]
[/youtube:38wp88ve]
Ο πρόεδρος της Polyphony Digital, Kazunori Yamauchi, δήλωσε στην ειδική εκδήλωση στην αγωνιστική πίστα του SilverStone: «Είναι εκπληκτικό αν το σκεφτείτε πως πέρασαν 15 χρόνια από τότε που κυκλοφόρησε το πρώτο Gran Turismo. Τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ από τότε και τώρα το Gran Turismo 6 είναι μια περεταίρω εξέλιξη του οράματός μου. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που παραδίδουμε το παιχνίδι στο PlayStation 3 καθώς έχουμε μια πολύ πιστή κοινότητα οπαδών σε αυτή την κονσόλα. Ωστόσο, έχουμε επεξεργαστεί τον νέο μας τίτλο ώστε να είναι ευέλικτος και εύκολος σε επεκτάσεις για να μπορέσουμε να τον αναπτύξουμε και μελλοντικά».
Συνεχίζοντας τόνισε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος με τα πάντα στο νέο παιχνίδι και τις καινούριες προσθήκες, αλλά η αρχική του κυκλοφορία θα είναι μόνο η αρχή για το Gran Turismo 6. Θα συνεχίσει να αναπτύσσεται στη διάρκεια της ζωής του. Ήδη έχω πολλές ιδέες σχετικά με αυτά που θέλω να πετύχω στα επόμενα 15 χρόνια της σειράς!». Όπως αντιλαμβάνεστε, μπορεί να μην είχαμε κάποια επίσημη ανακοίνωση για το PS4, αλλά ο Kazunori Yamauchi άφησε να εννοηθεί πως είναι θέμα χρόνου.
Για όσους βιάζονται να δοκιμάσουν τον νέο τίτλο της Polyphony Digital, ανακοινώθηκε ακόμη πως θα κυκλοφορήσει ένα playable demo του Gran Turismo 6 τον Ιούλιο. Το demo αυτό θα συμπέσει με τον ετήσιο διαγωνισμό GT Academy της σειράς. Ακόμη δεν γνωρίζουμε περισσότερα σχετικά με αυτό το θέμα, ούτε εάν το demo αυτό θα είναι διαθέσιμο για όλους μέσω PlayStation Network.