Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

πρόβλημα με rom

More
29 Jul 2007 12:27 #35896 by εΛεφαντος.

Manos\ wrote: Για Roms θα πατε στο www.planetemu.net . Εχει ολα τα roms του κοσμου από arcade μεχρι Η/Υ (Amiga, Amstrad), κονσόλες (SNES, Mega Drive) κι ότι άλλο τραβάει η όρεξή σας.

Ρε Μάνο μπορείς να με βοηθήσεις? Πάω κατεβάζω emulator mame και μετά το rom(που είναι πολλά αρχεία) κάνω copy-paste στο φάκελο του mame "rom" αλλά δεν παίζει το παιχνίδι... Μήπως παίζει τίποτε άλλο?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
29 Jul 2007 19:01 #35912 by Μάνος Γρυπάρης
Κατέβασε την τελευταία έκδοση του MAME

Προφανώς θα έχει πρόβλημα το rom. Δεν μας είπες ποιο είναι.

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

More
29 Jul 2007 20:17 #35917 by Γιώργος Πάσχος
Τα roms για mame ΠΑΝΤΑ ασυμπίεστα. (.zip)
το τοποθετείς στον φάκελο roms μαζί με το bios που απαιτείται.

Εσύ μάλλον δεν έχεις περάσει το απαραίτητο bios. Πες μας ποιο rom είναι να σου πούμε ποιο ανάλογο bios να κατεβάσεις.

Edit:Τέλος πάντων, εσύ για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο με οποιοδήποτε rom και να κατεβάσεις, κατέβασε το bios pack.

www.mamechannel.it/pages/bios.php

(Είναι το πρώτο με τα bold γράμματα).

Θα αποσυμπιέσεις το .zip στο φάκελο roms έτσι ώστε να έχεις πολλά αρχεία .zip, τα οποία είναι τα bios που θα σου επιτρέψουν να παίξεις οτιδήποτε κατεβάσεις.

A! και αν σου ζητήσει username και password βάλε mamechannel και arts αντίστοιχα

More
30 Jul 2007 00:17 #35926 by εΛεφαντος.
Προσπαθώ να παίξω το run and gun.
-Κατέβασα το αρχείο που μου είπες.
-Το εκανα extract στον φάκελο rom του mame, δεν ήθελε κωδικό
-Bρήκα τα υπόλοιπα zip
-Aντέγραψα τo συμπιεσμένο του παιχνιδιού στο rom του mame

Αλλά και πάλι τίποτα :(

(MAME32 Plus! Plus! v0.117u2 χρησιμοποιώ ως emu)

• a Guest
  • Visitor
  • Visitor
30 Jul 2007 01:29 #35930 by a Guest
Replied by a Guest on topic πρόβλημα με rom
Λοιπόν για να δω αν μπορώ να σε βοηθήσω.

1) Φυσικά εγκαθιστάς το ΜΑΜΕ
2) Πηγαίνεις στο παρακάτω σημείο που δείχνω στην φωτό, και σ'αυτον τον φάκελο βάζεις τα roms που θες

3)Ανοίγεις το ΜΑΜΕ και επιλέγεις Audit all games.

4) Επιλέγεις το 2ο πράσινο κουτάκι (Available) και εμφανίζονται τα roms που φόρτωσες
5) Εαν δεν εμφανιστούν όλα, τότε αυτα που λείπουν έχουν πρόβλημα

More
30 Jul 2007 10:41 #35935 by εΛεφαντος.
Nαι αυτά κάνω αλλά μάλλον θα μου έρχονται κατεστραμένα τα αρχεία... Σε αυτόν τον φάκελο έχω βάλει και τα bios που μου είπε και το άλλο παιδί...
Ευχαριστώ όλα τα παιδιά που βοήθησαν...

More
02 Aug 2007 14:23 #36076 by εΛεφαντος.
A και μία άλλη ερώτηση. Τι πρέπει να κάνεις για να αποθηκεύονται τα high scores στα διαφορα games?

More
25 Jun 2010 15:38 #74431 by Tasos Georgos
Κατέβασα από την κατηγορία Downloads τον Εmulator ΜΑΜΕ. Kάνω extract αλλά από εκεί και πέρα το χάος. Δε ξέρω τι πρέπει να κάνω.
Μια μικρή βοήθεια;;;; :-k :-k :-k

More
11 Jul 2010 17:42 #75106 by Μάνος Γρυπάρης
1)Αφού το εγκαταστήσεις, πας και δημιουργείς έναν κενό κατάλογο με τίτλο ROMS. Εκεί μέσα θα βάλεις ότι ROMS κατεβάζεις (ROMS=τα games τα οποία κυκλοφορούν σε αρχεία και τα κάνεις download για να παίξεις. Τώρα δεν έχει κανένα παιχνίδι)
2)Πας Options/Directories/Browse και δηλώνεις τον κατάλογο αυτό.
3)Πας στο www.planetemu.net στην κατηγορία MAME. Εκεί έχει εκατοντάδες games. Κατεβάζεις όποια θες και τα βάζεις στον φάκελο ROMS.
4)Την επόμενη φορά που θα ξανανοίξεις το MAME θα αναγνωρίσει αυτόματα ποια games έχεις κατεβάσει. Τα τρέχεις με διπλό κλικ κι είσαι έτοιμος.

ΥΓ. Αν δεν θες να μπλέκεις κατεβάζοντας τα ROMS ένα ένα, μπορείς να κατεβάσεις το μεγάλο πακέτο για MAME (πολλά GB αλλά αξίζει) που τα έχει όλα μέσα. Κυκλοφορούν διάφορα πακέτα ανάλογα με την εκάστοτε έκδοση του MAME. Μπες στο site της...πειρατικής γαλέρας (ξέρεις ποιο) και κατέβασέ τα. Μετά τα ψήνεις σε DVD για να μην πιάνουν χώρο στο σκληρό κι είσαι έτοιμος.

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

More
11 Aug 2010 13:38 #76632 by Tasos Georgos
Ευχαριστώ ρε Μάνο...