Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

The History of video games

More
02 Aug 2015 14:35 - 12 Aug 2015 22:38 #166742 by Μάνος Γρυπάρης

Σήμερα στο GameWorld.gr ξεκινάμε μία νέα σειρά με τίτλο "Η ιστορία των video games".

Μέχρι σήμερα είχαμε δει διάφορα αφιερώματα από YouTubers του εξωτερικού, τα οποία θεωρούμε ότι ήταν επιφανειακά ή κάλυπταν κυρίως συγκεκριμένες περιόδους. Αποφασίσαμε λοιπόν ότι με αφορμή το κλείσιμο 10 χρόνων του GameWorld.gr, ως gaming site είναι υποχρέωσή μας να δημιουργήσουμε μια σειρά η οποία θα επιμορφώσει gamers και non-gamers, θα λύσει πολλά ερωτήματα και θα συνδέσει στο μυαλό σας τα κομμάτια όλου του παζλ ώστε να έχετε μια πλήρη αντίληψη των όσων έχουν συμβεί στη βιομηχανία των video games μέχρι σήμερα.

Η σειρά θα έχει τόσο αγγλικούς υπότιτλους, ώστε να ενημερωθούν οι gamers του εξωτερικού, όσο και ελληνικούς υπότιτλους για τους φίλους gamers που έχουν προβλήματα ακοής, αλλά και για όλους εσάς που δεν θέλετε να χάνετε τις ακριβείς ονομασίες των games, των εταιρειών, των υπολογιστών και των κονσολών που θα παρουσιάσουμε.

Ακολουθεί το intro της εκπομπής.

Γραφικά: Γιάννης Βασιλειάδης .
Ήχος: Friedrich Habetler .

Parts released
Part 1: 1950-1971

Συνεντεύξεις:
Part 2: Θα θέλαμε ιδανικά κατασκευαστή retro κονσόλας. Είτε Shigeru Miyamoto πράγμα πολύ δύσκολο, είτε τον κατασκευαστή της ελληνικής κονσόλας Video Ball από την εταιρεία Ask. Όποιος τον γνωρίζει ας μας βοηθήσει.
Μετέπειτα parts: Κατασκευαστές των ελληνικών χειριστηρίων Tomahawk και CMS. Για το CMS ξέρουμε ότι είναι ο Δημήτρης Σωτηρίου από το κατάστημα CMS Computers στον Άγιο Δημήτριο.

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)
Attachments:
Last edit: 12 Aug 2015 22:38 by Μάνος Γρυπάρης.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
02 Aug 2015 15:11 #166745 by Δημήτρης Αραμπατζής
Το περιμένω πως και πως ... Παρά πολύ καλή ιδέα... Συγχαρητήρια και για τη συνεργασία

More
02 Aug 2015 21:42 - 02 Aug 2015 21:54 #166774 by tsakos
Replied by tsakos on topic The History of video games
Ωραίο θέμα θα ήθελα να δω την ιστορία των prince of persia από το πρώτο με το παιδάκι με τους λαβύρινθους μέχρι και τα τελευταία της σειράς.

Θα ήθελα την ιστορία των need for speed (το αγαπημένο μου ήταν το 2 se)
Θα ήθελα τα Test Drive (το επικό test drive 3 που έκανες βόλτα στα βουνά).

Όμως παιδιά θα ηθελα και αφιρέρωματα και εκτός παιχνιδιών αλλά με πράγματα που συνδέονται με αυτά). Π.χ. η Ιστορία του πολυκαταστήματος Μινιόν :D.

Aλλά και των περιοδικών που κλείσανε π.χ. GAMES, PCmaster, playstation magazine (δε ξέρω αν παίζει θέμα copyright)
Last edit: 02 Aug 2015 21:54 by tsakos.

More
02 Aug 2015 23:18 #166783 by Νικόλαος Ζαρκαδας
Πολυ καλη ιδεα.Καλη επιτυχια ευχομαι

More
03 Aug 2015 01:40 #166803 by Μάνος Γρυπάρης
Ευχαριστούμε για τα σχόλιά σας.

Δεν υπάρχει θέμα με copyright. Κάθε δημοσιογράφος μπορεί να αναφερθεί σε οποιοδήποτε περιστατικό, αρκεί να μην αναδημοσιεύσει κείμενα άλλων μέσων χωρίς την άδειά τους. Στη δική μας περίπτωση αν αναφερθούμε σε ελληνικά περιοδικά τότε δεν θα αναδημοσιεύουμε κανένα κείμενό του. Βέβαια χρειάζεται παραπάνω χρόνος για να το εντάξουμε στην ιστορία των games, αλλά θα είχε ενδιαφέρον να μιλήσω με τον πρώτο αρχισυντάκτη του Pixel ή κατευθείαν με τον Μανούσο που είναι εκδότης της Compupress.

Thanks for the tips. Το επεισόδιο 1 έχει γυριστεί εδώ και καιρό. Το επεισόδιο 2 θα το παραθέσουμε σε αυτό το Forum topic.

[img
[img
[img

(George M. Cohan)

More
03 Aug 2015 07:38 #166809 by Ευγενία Καραντώνη
Μπράβο παιδιά πολύ ωραία ιδέα και πολύ ενδιαφέρον θέμα, περιμένω με ανυπομονησία να δω το πρώτο επεισόδιο.

More
03 Aug 2015 10:20 - 03 Aug 2015 10:21 #166818 by G
Replied by G on topic The History of video games
Congrats παιδιά και καλή αρχή με την νέα σειρά!
Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα με την συγκεκριμένη? Δηλαδή θα έχουμε νέο episode κάθε βδομάδα, 2 φορές την βδομάδα, 1 φορά τις 2 βδομάδες, κτλπ?
Ανυπομονώ να δώ το 1ο ep. !
Last edit: 03 Aug 2015 10:21 by G.

More
11 Aug 2015 11:08 #167432 by Νικολής Ασημάκης
Τώρα κατάφερα να το δω. Πολύ ωραία δουλειά! Πάντα μου άρεσαν αυτά τα ιστορικά βίντεο, οπότε περιμένω πως και πως το δεύτερο επεισόδιο!

More
12 Aug 2015 22:37 #167519 by Μάνος Γρυπάρης
The History of video games - Part 1 (1950-1971)
Σας αναλύουμε τους προγόνους των σημερινών games

Rasmo wrote: Congrats παιδιά και καλή αρχή με την νέα σειρά!
Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα με την συγκεκριμένη? Δηλαδή θα έχουμε νέο episode κάθε βδομάδα, 2 φορές την βδομάδα, 1 φορά τις 2 βδομάδες, κτλπ?
Ανυπομονώ να δώ το 1ο ep. !

Δυστυχώς κάθε επεισόδιο θα χρειάζεται το λιγότερο ένα μήνα για να ανέβει. Χρειάζεται έρευνα πολλών ημερών, εύρεση κονσολών/υπολογιστών που λείπουν (στα επεισόδια από τα μέσα της δεκαετίας του '80 και μετά δεν θα έχω ιδιαίτερο πρόβλημα, αλλά το πριν θα πονέσει στο ψάξιμο), ακόμα και συνεντεύξεις από κατασκευαστές κονσολών. Θα το προχωρήσουμε πολύ βαθιά.

Συνεντεύξεις:
Part 2: Θα θέλαμε ιδανικά κατασκευαστή retro κονσόλας. Είτε Shigeru Miyamoto πράγμα πολύ δύσκολο, είτε τον κατασκευαστή της ελληνικής κονσόλας Video Ball από την εταιρεία Ask. Όποιος τον γνωρίζει ας μας βοηθήσει.
Μετέπειτα parts: Κατασκευαστές των ελληνικών χειριστηρίων Tomahawk και CMS. Για το CMS ξέρουμε ότι είναι ο Δημήτρης Σωτηρίου από το κατάστημα CMS Computers στον Άγιο Δημήτριο.

Η συγκεκριμένη σειρά είναι και το πρώτο ντοκιμαντέρ του GameWorld. Αν θέλετε να βοηθήσετε να ελέγχετε πάντα το πρώτο post αυτού του topic.

[img
[img
[img

(George M. Cohan)

More
13 Aug 2015 19:31 - 13 Aug 2015 19:34 #167546 by Πας Παρτού
Είδα σήμερα το βίντεο και έχω να πω ότι με εξέπληξε ευχάριστα. Πολύ καλή δουλειά.

Μια πολύ σημαντική λεπτομέρεια σχετικά με το space travel. Ήταν η ίδια η προσπάθεια μεταφοράς τού παιχνιδιού αυτού σε άλλον υπολογιστή που δημιούργησε το unix. Στην προσπάθειά τους να κάνουν το παιχνίδι να τρέξει αναγκάστηκαν να δημιουργήσουν όλα τα στοιχεία ενός λειτουργικού συστήματος. Το unix στην συνέχεια εξελίχθηκε την δεκαετία τού 70 στο σημαντικότερο λειτουργικό. Ο καθιστός στην φωτογραφία είναι ο Ken Thompson που αναφέρατε. Ο όρθιος είναι ο Dennis Ritchie, συνδημιουργός τού Unix και τής γλώσσας C και ένας από τούς σημαντικότερους ανθρώπους στην ιστορία τών υπολογιστών (σαφώς πιο σημαντική συνεισφορά από τούς Gates και Jobs).

Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό να αναφέρεται στην ιστορία τών ηλεκτρονικών παιχνιδιών ότι ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι είναι στην βάση τής σύγχρονης εξέλιξης τών υπολογιστών. en.wikipedia.org/wiki/Space_Travel_(video_game)

Άλλη σημαντική παράλειψη είναι η αναφορά στην Logo που δημιουργήθηκε την δεκαετία τού 60 και χρησιμοποιήθηκε για να ελέγχουν παιδιά μια ρομποτική χελώνα! (νομίζω πολύ πιο ενδιαφέρων από τα σύγχρονα γραφικά χελώνας). Και τέλος θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό τον πρώτο μινιϋπολογιστή που απέκτησε το 1961 το MIT και ήταν η πρώτη φορά που φοιτητές είχαν την ευκαιρία χωρίς συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα να παίξουν με έναν υπολογιστή.
Last edit: 13 Aug 2015 19:34 by Πας Παρτού.