Έρευνες Αμερικανών και Βρετανών ψυχολόγων δείχνουν ότι τα games δεν σχετίζονται με την βία

Μάνος Γρυπάρης
Μάνος Γρυπάρης

Μάνος Γρυπάρης  

Κάντε subscribe να περάσουμε το GameWorld. ➜ http://Youtube.com/ManosGryparis
 
0.0 (0)
0 1 0 0 0
Έρευνες Αμερικανών και Βρετανών ψυχολόγων δείχνουν ότι τα games δεν σχετίζονται με την βία

Έρευνες Αμερικανών και Βρετανών ψυχολόγων δείχνουν ότι τα games δεν σχετίζονται με την βία

Πληροφορίες

Κυκλοφορία
0000-00-00

Οι δολοφονίες ανά χώρα το επιβεβαιώνουν.

Παίζω games από 5,5 χρονών και περίπου 6-7 χρονών άρχισα να παίζω και βίαια games. Χαρακτηριστικά παραδείγματα: Όλη η σειρά DOOM όπου σκοτώνεις εξωγήινους με κάμερα πρώτου προσώπου και όλη η σειρά Robocop όπου σκοτώνεις κακοποιούς. Μάλιστα το Robocop 3 είχε κάμερα πρώτου προσώπου και τους αποκεφάλιζες κιόλας.

Τότε τα video games δεν είχαν ηλικιακή αξιολόγηση. Ακόμα κι ένα μωρό μπορούσε να πάει και να αγοράσει ένα παιχνίδι.

Το αποτέλεσμα; Όλα αυτά τα games δεν είχαν καμία απολύτως επίδραση πάνω. Ούτε χτυπούσα τους συμμαθητές μου, ούτε έκανα ποτέ κάποιο έγκλημα.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ στη Δέλτα Τηλεόραση, όπου βρέθηκα καλεσμένος για να αναλύσω τις παρακάτω έρευνες (από το 05:00 και μετά).

Έρευνες
Οι πιο γνωστές έρευνες που έδειξαν συσχέτιση των games και της βίας είναι:
Α) Σχετίζονται
1) 2019 - Ερευνητικό Ινστιτούτο Ηθικής Αγωγής, Κολλέγιο Ψυχολογίας και Εργαστήριο Ψυχικής Υγείας της Κίνας που είπαν ότι σχετίζονται με κάποιες συμπεριφορές αλλά επηρεάζει και το οικογενειακό περιβάλλον. Να σημειώσουμε ότι η Κίνα έχει κομμουνιστικό καθεστώς και τις πιο αυστηρές απαγορεύσεις κατά των games.

2) 2015: Η ΜΚΟ Aps - Association of Psychological Science, βρήκε ότι σχετίζονται αλλά το αν τα παιδιά θα είναι βίαια εξαρτάται από το περιβάλλον τους.

Β) Δεν σχετίζονται
Το Αμερικανικό Ψυχολογικό Ινστιτούτο, δημοσίευσε δύο έρευνες. Μία το 2011 από 3 ερευνητές στην οποία έδειξε ότι τα games δεν σχετίζονται με την βία και μία το 2017 στην οποία έδειξε ότι τα games δεν είναι εθιστικά. Στις έρευνες αυτές εξέτασε για χρόνια μαθητές από το Γυμνάσιο μέχρι το Λύκειο και αλλαγές στη συμπεριφορά τους από την χρήση των games.

Επιπλέον, έρευνα του Oxford University το 2019 που εξέτασε εφήβους στη Μεγάλη Βρετανία, βρήκε ότι η βία κάποιου δεν σχετίζεται με τα βίαια games και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας

Ότι κάνει κάποιος στα video games ΔΕΝ σημαίνει ότι θα το κάνει στην πραγματική ζωή
Για παράδειγμα: Στη σειρά Carmageddon, που το πρώτο παιχνίδι της σειράς βγήκε το 1997, ελέγχεις ένα αυτοκίνητο με το οποίο σκοτώνεις πεζούς και στουκάρεις σε άλλα αυτοκίνητα με σκοπό να κερδίσεις πόντους και να μην σου τελειώσει ο χρόνος. Δεν ειδα κανέναν να παίρνει το hummer του πατέρα του και να σκοτώνει πεζούς ή να στουκάρει σε άλλα αυτοκίνητα.

H χρήση των όπλων και οι δολοφονίες και αυτοκτονίες αντίστοιχα.

Σύμφωνα με άρθρο του Νίκου Τόσκα, υποστράτηγου εν αποστρατεία και πρώην υπουργού, που έχει όλα τα επίσημα στοιχεία στα χέρια του, το οποίο δημοσιεύθηκε στο DNews φέτος τον Ιούλιο, με τίτλο “Η βία στην Αμερική κι εμείς”

Σε ότι αφορά την οπλοκατοχή, υπήρχαν στις ΗΠΑ το 2018 περί τα 390 εκατομμύρια όπλα. Δηλαδή, 120,5 όπλα για κάθε 100 άτομα. Προφανώς τώρα ο αριθμός θα έχει αυξηθεί. Επιτρέπεται η αγορά από καταστήματα της Αμερικής, όπλων με μεγάλα διαμετρήματα (μέχρι 0,50 χιλ.) δηλαδή βαριά πολεμικά όπλα και εξαιρούνται μόνο όλμοι και μεγάλα πυροβόλα.

Το 2021, το τελευταίο έτος για το οποίο υπάρχουν πλήρη στοιχεία δολοφονιών με όπλα, στην Αμερική έγιναν μόνο εκείνη την χρονιά 48.830 θάνατοι από όπλα, 20.958 δολοφονίες και 26.328 αυτοκτονίες, με τη χρήση των δικών τους όπλων. Για σύγκριση, στη Βρετανία, χώρα με παρόμοιες συνήθειες, αρχές και αντιλήψεις και με πολλούς μετανάστες, έγιναν στον ίδιο χρόνο μόνο 31 δολοφονίες. Οι ΗΠΑ με το 4% του παγκόσμιου πληθυσμού έχουν το 44% των αυτοκτονιών, παγκόσμια.

Πάμε τώρα να δούμε τις δολοφονίες:

Στις δολοφονίες, η Αμερική σήμερα, μια χώρα όπου ο περισσότερος κόσμος παίζει video games και μάλιστα βίαια, είναι στη θέση 76 παγκοσμίως με 5 δολοφονίες ανά 100.000 άτομα.

Δείτε εδώ την αναλυτική κατάταξη δολοφονιών σε όλες τις χώρες του κόσμου.

Στις πρώτες θέσεις είναι: 1ο το Ελ Σαλβαδόρ με 52 δολοφονίες ανά 100.000 άτομα, 2η η Τζαμάικα με 43 , 3ο το Λεσόθο πάλι με 43, 4η η Ονδούρα με 38 και 5ο το Μπελίζε με 37. Χώρες υποανάπτυκες που το ποσοστό χρήσης των video games είναι απειροελάχιστο. Και υπάρχουν δεκάδες χώρες πάνω από την Αμερική, με πολλές δολοφονίες, αλλά πολύ μικρό ποσοστό χρήσης των video games.

Κάπου στον πάτο του πίνακα δολοφονιών, στην θέση 191, 6η θέση από το τέλος, βρίσκεται η Ιαπωνία, η χώρα που μαζί με την Αμερική γέννησαν τα video games. Η Ιαπωνία έχει μόλις 0,26 δολοφονίες ανά 100.000 άτομα και ποσοστά ατόμων που παίζουν games παραπλήσια με αυτά της Αμερικής.

Όσο για την πιο επικίνδυνη χώρα του κόσμου: Στο Ελ Σαλβαδόρ που είναι Νο.1 σε δολοφονίες, μόλις το 9,5% του πληθυσμού της χώρας παίζει video games. Έναντι...81% του πληθυσμού της Αμερικής που παίζουν games.

Το ποσοστό των ατόμων που παίζουν games στο Internet, ανά χώρα. Σε υπολογιστές, κονσόλες ή κινητά.

Σε έρευνα του Statista για το 1ο τρίμηνο του 2024, οι περισσότεροι gamers βάση πληθυσμού είναι στις χώρες Φιλιππίνες 97% (6,46), Ινδονησία 95% (0,43) και Ινδία 94% (3,08), οι οποίες δεν είναι στις πρώτες θέσεις παγκοσμίως σε δολοφονίες.

Τι γίνεται στην Ελλάδα
Στην Αμερική με την μεγάλη εγκληματικότητα, το 81% του πληθυσμού παίζει video games στο Internet.
Στην Ελλάδα, λόγω της κρίσης και της φτώχειας, το 87% του πληθυσμού παίζει video games στο Internet, αφού το σπορ αυτό είναι πιο οικονομικό από το να βγει κάποιος εκτός σπιτιού.

Και φυσικά η Ελλάδα στις δολοφονίες βρίσκεται στη θέση 161 παγκοσμίως με 0,94 δολοφονίες ανά 100.000 άτομα.

Να θυμίσουμε επίσης ότι 6 στους 10 κρατούμενους σε ελληνικές φυλακές είναι αλλοδαποί, προερχόμενοι από τριτοκοσμικές χώρες, όπως το Αφγανιστάν, το Μπαγκλαντές ή το Πακιστάν, στις οποίες πάλι το ποσοστό των gamers, σύμφωνα με το Statista, δεν είναι καν μετρήσιμο στη λίστα. Συνεπώς υπολογίστε ότι ο παραπάνω αριθμός είναι στην ουσία ακόμη μικρότερος όσον αφορά τους Έλληνες που μεγάλωσαν παίζοντας games.

Συμπερασματικά, οποιοσδήποτε συσχετισμός των video games με την βία είναι εντελώς άτοπος.

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με το ποσοστό των gamers που έχουν μεγάλο πάθος με τα games έναντι όσων ακούνε μουσική και συζητήστε για τις έρευνες στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or