Έρευνα: Τα παιδιά δέχονται κοινωνική πίεση για να δώσουν λεφτά στα games

Hot
Θέμης Τζούλης
Θέμης Τζούλης

Θέμης Τζούλης  

There is no real life. Just AFK.
 
0.0 (0)
0 1 0 0 0
Έρευνα: Τα παιδιά δέχονται κοινωνική πίεση για να δώσουν λεφτά στα games

Έρευνα: Τα παιδιά δέχονται κοινωνική πίεση για να δώσουν λεφτά στα games

Πληροφορίες

Κυκλοφορία
0000-00-00

Xειριστικές τεχνικές εφάμιλλες του τζόγου στις μικροσυναλλαγές.

Μια μελέτη που διεξήχθη από Νορβηγούς ερευνητές προτείνει ότι τα παιδιά αισθάνονται αυξανόμενη κοινωνική πίεση να ξοδεύουν χρήματα σε games.

Η μελέτη, που έγινε με εντολή του Υπουργείου Παιδιών και Οικογενειακών Θεμάτων της Νορβηγίας, διεξήχθη από τις ερευνήτριες Clara Julia Reich και Kamilla Knutsen Steinnes στο Εθνικό Ινστιτούτο Έρευνας Καταναλωτών του Πανεπιστημίου του Όσλο. Μια επισκόπηση των δύο αναφορών των αποτελεσμάτων, αρχικά σε νορβηγικά από το ScienceNorway.no, αποκαλύπτει ότι τα παιδιά με τα οποία επικοινώνησε το ζευγάρι ανησυχούσαν για το να εκτίθενται σε εκφοβισμό και το να μην μπορούν να κάνουν φίλους εκτός εάν ξοδεύουν χρήματα για να αγοράσουν cosmetics. Η Reich είπε ότι τα παιδιά επηρεάζονται από memes και τάσεις σε πλατφόρμες όπως το TikTok και αγοράζουν επίσης αντικείμενα τα οποία "παρέχουν status" είτε μέσω καλύτερων stats είτε μέσω της δύναμης του brand.

Η Steinnes δήλωσε: "Δεν υπάρχει αυστηρός διαχωρισμός μεταξύ του online και του offline κόσμου", αναφερόμενη σε αυτούς ως "διαφορετικά μέρη του κοινωνικού κόσμου που διασχίζουν". Ένα 13χρονο αγόρι στη μελέτη είπε: "Εάν δεν παίζεις με κανέναν, δεν έχεις τίποτα να συζητήσεις στο σχολείο". Τα παιδιά στη μελέτη ξόδευαν από 100 έως πάνω από 1000 νορβηγικές κορώνες (περίπου 85 με 850 ευρώ) το χρόνο, αναφέρει η έρευνα. Πολλά από τα games στα οποία δαπανήθηκαν αυτά τα χρήματα περιλάμβαναν loot boxes, seasonal πακέτα και time-limited αντικείμενα.

Η κυβέρνηση της Νορβηγίας εξετάζει αυτή τη στιγμή τρόπους αντιμετώπισης των χειριστικών games. Ο ρυθμιστής τυχερών παιγνίων της χώρας εντάχθηκε σε μια συνεργατική προσπάθεια το 2019 για να ερευνήσει και να αντιμετωπίσει τους "κινδύνους που δημιουργούνται από την ασάφεια των γραμμών μεταξύ gaming και τυχερών παιχνιδιών", μαζί με άλλες 15 χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου και των Ηνωμένων Πολιτειών. Το 2022, μία έκθεση που επιμελήθηκε το Νορβηγικό Συμβούλιο Καταναλωτών κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα loot boxes είναι εκμεταλλευτικές και αρπακτικές τεχνικές, και ζήτησε καλύτερη νομοθεσία.

Έρευνα που διεξήχθη από τα Πανεπιστήμια Newcastle και Loughborough το 2022 έδειξε επίσης ότι οι loot boxes προκαλούν "οικονομική και συναισθηματική ζημία" σε έφηβους και παιδιά. Ακολουθώντας απαιτήσεις της βρετανικής κυβέρνησης, η βρετανική βιομηχανία συμφώνησε να περιορίσει την πρόσβαση στα loot boxes με ένα σύνολο οδηγιών τα οποία πρέπει να ακολουθούν οι εκδότες. Αυτό δεν αποδείχθηκε εντελώς αποτελεσματικό, καθώς ο ερευνητής Leon Y. Xiao διαπίστωσε ότι πολλές εταιρείες παραβίασαν τους κανόνες διαφήμισης μέχρι τον Οκτώβριο του 2023.

Διαβάστε περισσότερα για loot boxes και συζητήστε για τις έρευνες στο σχετικό forum topic.

User reviews

There are no user reviews for this listing.
To write a review please register or