Samsung Galaxy S III review
HotSamsung Galaxy S III review
Πληροφορίες
Βρέθηκε επιτέλους το iPhone killer;
Χαρακτηριστικά:
Εταιρεία: Samsung Electronics
Λειτουργικό Σύστημα: Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich
Διαστάσεις: 136.6 mm (5.38") ύψος, 70.6 mm (2.78") πλάτος, 8.6 mm (0.34") βάθος
Οθόνη: 4.8" (120 mm) HD Super AMOLED touchscreen με 16:9 aspect ratio και 720x1280 pixels στα 306 ppi
Μνήμη: 1 GB RAM
Επεξεργαστής: Quad-core 1.4 GHz ARM Cortex-A9
Chip γραφικών: ARM Mali-400 MP
Κάρτα μνήμης: 16, 32 και 64 GB, microSD
Κάμερα: Μπροστινή: 1.9 megapixels με HD video 720p στα 30 frames το δευτερόλεπτο. Πίσω: 8 megapixels με HD video 1080p στα 30 frames το δευτερόλεπτο, διάφραγμα f/2.6, LED flash
Βάρος: 133 gr
Αισθητήρες: Μετρητής επιτάχυνσης, Γεωμαγνητικός αισθητήρας, Αισθητήρας προσανατολισμού, αισθητήρας φωτός, Βαρόμετρο
Συνδεσιμότητα: 2G GSM/GPRS/EDGE, 3G UMTS/HSPA+, Bluetooth 4.0, Wi-Fi (802.11 a/b/g/n), WiFi a/b/g/n, WiFi HT40, GPS/GLONASSWi-Fi, Micro-USB, NFC, DLNA, Samsung Kies
Αυτονομία: 8 ώρες σε κατάσταση ομιλίας, 10 ώρες σε σύνδεση Wi-Fi, 10 ώρες σε κατάσταση αναπαραγωγής βίντεο και 40 ώρες σε στάδιο αναπαραγωγής μουσικής.
Κυκλοφορία: 29/5/2012
Τιμές: 16GB: Από 450€, 32GB: Από 562€, 64GB: Αναμένεται
Σχεδιασμένο για τον άνθρωπο, εμπνευσμένο από τη φύση (designed for humans, inspired by nature). Αυτό είναι το σλόγκαν με το οποίο η Samsung λανσάρει το νέο της κινητό τηλέφωνο. Πρόκειται για τον διάδοχο του Samsung Galaxy S II, της συσκευής που έχει πουλήσει περίπου 30 εκατομμύρια τεμάχια μέχρι σήμερα. Και το όνομα αυτού: Galaxy S III.
Σε αυτό το smartphone πέφτει το βάρος να αγωνιστεί σε δύο πεδία ταυτόχρονα. Από τη μία να συνεχίσει την προσπάθεια της εταιρείας να κοντράρει την Apple σχετικά με το ποια από τις δύο μπορεί να φτιάξει τις καλύτερες συσκευές, ενώ από την άλλη θέλει να στρογγυλοκαθίσει στον θρόνο του βασιλιά των Android κινητών. Πάντως, όπως μας αποκάλυψε η Samsung τον φετινό Σεπτέμβρη, το νέο της smartphone έφτασε τις 20 εκατομμύρια πωλήσεις σε 100 μέρες, ενώ συνολικά η σειρά Samsung Galaxy S έχει πουλήσει περίπου 673 εκατομμύρια τεμάχια. Για την ιστορία, οι συνολικές πωλήσεις των iPhone για την ίδια περίοδο φτάνουν περίπου τα 245 εκατομμύρια κινητά.
Πέρα από τα νούμερα και τους αριθμούς όμως, ένα πράγμα έχει σημασία. Αξίζει αυτό το κινητό τα λεφτά που ζητάει; Αν ναι, για ποιους λόγους; Προσφέρει πρακτική χρησιμότητα και τελικά πως σας βοηθάει στην καθημερινότητα σας;
Hardware
Για την νέα της δημιουργία, η Samsung είναι φανερό ότι αποφάσισε να πιέσει σε όλους τους τομείς. Ο επεξεργαστής του S III είναι ένας τετραπύρηνος ARM Cortex-A9 με συχνότητα λειτουργίας στα 1.4GHz, ενώ η RAM φτάνει τo 1GB. Αυτή είναι τεράστια υπολογιστική ισχή και αξίζει να θυμίσουμε ότι το iPhone 5 "τρέχει" σε έναν διπύρηνο επεξεργαστή των 1.3 Ghz. Υπάρχουν βέβαια πιο γρήγορα κινητά -όπως το HTC One X που φτάνει τα 1.5Ghz, αλλά στην πράξη οι διαφορές είναι μικρές. Το Samsung είναι πραγματικά γρήγορο.
Η οθόνη του είναι μια HD Super AMOLED 4,8 ιντσών με ιδιαίτερα χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Τα χρώματα είναι πολύ λαμπερά και απολαυστικά (κάποιοι τα χαρακτήρισαν "κορεσμένα") ενώ η ευκρίνειά της είναι πολύ καλή. Ότι βλέπετε είναι ευδιάκριτο και ευχάριστο στο μάτι, ενώ η προβολή HD video είναι πραγματικό eye-candy. H οθόνη καλύπτεται από το υλικό Gorilla Glass (το οποίο είναι γνωστό από τα iPhone), ώστε να προστατεύεται από τις γρατζουνιές. Αν και τα υλικά μοιάζουν, η οθόνη του S III μας φάνηκε να είναι ένα «κλικ» πιο επίφοβη για γρατζουνιές.
Η κάμερα με την οποία τραβάτε φωτογραφίες είναι και αυτή κορυφαίου επιπέδου. Δεν αναφερόμαστε βέβαια στην μπροστινή, αφού αυτή είναι μόλις 1.9 megapixel (αν και καταγράφει video 720p). Μιλάμε για την πίσω, η οποία είναι 8 megapixel και μπορεί να καταγράψει βίντεο 1080p στα 30 fps. Η κάμερα λειτουργεί πολύ γρήγορα και θα σας βοηθήσει να τραβήξετε εύκολα όσες φωτογραφίες χρειάζεστε. Tο interface παρέχει πολλά καλούδια όπως την επιλογή σκηνών, ISO, auto focus, επιλογή ισορροπίας λευκού (white balance) και πολλές ακόμη παραμέτρους. Επίσης, έχουν βελτιωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό οι δυνατότητες επεξεργασίας της φωτογραφίας μετά την λήψη της. Η ποιότητα των φωτογραφιών είναι πολύ καλή, όπως και το αποτέλεσμα της λήψης βίντεο, τα οποία πιστεύουμε θα ικανοποιήσουν τους πάντες. Το Galaxy S III τα καταφέρνει αντιστοίχως καλά και στο κομμάτι του ήχου, αφού η απόδοσή του είναι πολύ καλύτερη από του iPhone 4S και ο ήχος του πολύ πιο γεμάτος.
Πρώτη επαφή
Η προσπάθεια της Samsung να μας προσφέρει μία φυσική αίσθηση στην χρήση του Galaxy S ΙΙΙ αντανακλάται από την εξωτερική του εμφάνιση. Το σχήμα του είναι πιο καμπυλωτό σε σύγκριση με το (αρκετά πιο παραλληλόγραμμο) S II, ενώ δεν υπάρχει ούτε μία ευθεία γραμμή στον σχεδιασμό του, αν εξαιρέσουμε φυσικά αυτές της οθόνης. Το S III καταφέρνει να είναι μία όμορφη συσκευή, ενώ το design του είναι αρκούντως οργανικό.
Απ' την άλλη, ότι πόντους πάντως κερδίζει εμφανισιακά το S III, αυτοί χάνονται μόλις...σηκώσετε την συσκευή. Ενώ το smartphone είναι στιβαρό, δημιουργεί αρχικά την εντύπωση ότι είναι εύθραυστο. Αυτό συμβαίνει επειδή το υλικό που κυριαρχεί είναι το γυαλιστερό πλαστικό (polycarbonate), που σύμφωνα με την Samsung είναι 300 φορές πιο ισχυρό από το απλό πλαστικό ενώ είναι και πολύ ελαφρύ. Πράγματι, είναι ένα υλικό που από τη μία δημιουργεί μια οργανική αίσθηση αλλά από την άλλη κάνει το κινητό να γλιστράει. Για κάποιους, η αίσθηση που δίνει στο χέρι είναι «φθηνή», ειδικά αν συγκριθεί με αυτή που προσφέρουν το iPhone ή το HTC One-X, δύο από τους κυριότερους ανταγωνιστές του Galaxy S III.
Στο μπροστινό μέρος υπάρχει το home key καθώς και τα κουμπιά back και option. Τα δύο τελευταία βρίσκονται εκατέρωθεν του κεντρικού και είναι αόρατα (capacitive), αφού όταν δεν χρησιμοποιούνται δεν φαίνονται καθόλου. Επίσης, μπροστά υπάρχουν διάφοροι αισθητήρες καθώς και η κάμερα για βιντεοκλήσεις. Στο πίσω μέρος της συσκευής υπάρχει η «καλή» κάμερα, το flash και το ηχείο, ενώ όλη η πίσω πλευρά μπορεί να αφαιρεθεί, κάτι που σπάνια βλέπουμε σε smartphone. Με αυτό τον τρόπο αποκτάτε πρόσβαση στην μπαταρία και στις SIM/SD card θύρες κι έτσι αυξάνει η λειτουργικότητα του S III. Ένα αρνητικό στοιχείο όμως είναι ότι το κάλυμμα αυτό είναι τόσο λεπτό που θα νομίζετε ότι θα σας...μείνει στο χέρι. Κάτι τέτοιο βέβαια δεν συμβαίνει και πρέπει να σημειώσουμε και πάλι ότι η αρχική εντύπωση περί της έλλειψης στιβαρότητας είναι πεπλανημένη. Στην καθημερινή της χρήση η συσκευή αποδεικνύεται πολύ πιο ανθεκτική από αυτό που δείχνει η πρώτη επαφή.
Software
Η Κορεάτικη εταιρεία, στην προσπάθεια της να διαφοροποιήσει το smartphone της από τους ανταγωνιστές, επένδυσε πολλά στον τρόπο χειρισμού του. Το λειτουργικό σύστημα είναι το Android 4.0.4 - Ice Cream Sandwich, αλλά η Samsung το έχει «ντύσει» με το δικό της interface που ονομάζει TouchWiz Nature UX. Αυτό το GUI (Graphic User Interface) χρησιμοποιείται για να σας παρέχει έξτρα δυνατότητες, πάντα με κεντρικό άξονα την λειτουργικότητα και την φυσικότητα.
Τα «ωραία» ξεκινούν από το lock screen. Όσο το κινητό είναι κλειδωμένο, αν ακουμπήσετε την οθόνη θα δείτε κάτω από το δάκτυλό σας να δημιουργούνται μικροί κυματισμοί λες και η οθόνη είναι γεμάτη από νερό, ενώ παράλληλα ακούτε σχετικούς «υγρούς» ήχους. Στο lock screen μπορείτε να τοποθετήσετε κάποιες συντομεύσεις από τα αγαπημένα σας apps ώστε να τα ενεργοποιείτε κατευθείαν. Αυτό γίνεται κάνοντας κλικ και σέρνοντας το δάκτυλό σας προς τα πάνω, ενώ η συσκευή ξεκλειδώνει σέρνοντας το δάκτυλο σας προς τα δεξιά. Όλα αυτά προσδίδουν φυσικότητα στη χρήση.
Στο home screen μπορείτε να προσθέσετε apps και widgets. Πέρα από τα fonts και το style (τα οποία έχει επιλέξει η Samsung), η βασική αίσθηση και η λειτουργία του interface είναι πανομοιότυπη με τα android που ξέρετε. Τα σταθερά κουμπιά back και option διευκολύνουν την χρήση αν και αποδεικνύονται λίγο ευαίσθητα. Πάντως, πρέπει να επισημάνουμε ότι όλα γίνονται με πολύ μεγάλη ταχύτητα λόγω του πολύ δυνατού επεξεργαστή ο οποίος επιταχύνει τα πάντα. Ανοίγματα app και αλλαγές ανάμεσα στις οθόνες γίνονται εν ριπή οφθαλμού και το mutitasking (το οποίο ελέγχεται με παρατεταμένο πάτωμα του home button) λειτουργεί τελείως άνετα.
Touch Wiz
Πάμε λοιπόν να δούμε πιο αναλυτικά το περιβάλλον χρήστη της Samsung, το επονομαζόμενο και Touch Wiz. Κύριο χαρακτηριστικό του είναι η άψογη συνεργασία με το λειτουργικό Android 4.0.4, με το βασικό interface του Android να παραμένει αυτούσιο. Το ίδιο αυτούσιο είναι και το παντοδύναμο σύστημα ειδοποιήσεων το οποίο σας ενημερώνει άμεσα για το τι συμβαίνει στα διάφορα apps, ενώ σας δίνει πρόσβαση σε αυτές με ένα κλικ. Θετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι όταν επιλέξετε κάποιο notification (π.χ. ένα email) για να το δείτε πιο αναλυτικά, αυτό εμφανίζεται απευθείας, χωρίς να χρειαστεί να ανοίξετε το σχετικό app και να περιμένετε να ενημερωθεί. Αυτό έχει ήδη συμβεί στο background. Είναι μία από τις λεπτομέρειες που δείχνει ότι η Google είναι άριστη στο να εκμεταλλεύεται τις ιντερνετικές δυνατότητες ενός smartphone.
Πέραν όλων των παραπάνω, οι συντελεστές (μέσω του Touch Wiz) έριξαν πολλές ακόμα ιδέες στο τραπέζι. Ο λόγος ήταν ότι ήθελαν να παρουσιάσουν ένα βελτιωμένο αποτέλεσμα στον τομέα της καθημερινής χρήσης. Έτσι, για παράδειγμα ενσωμάτωσαν το S Voice, μια εφαρμογή που την ρωτάτε πληροφορίες και σας απαντάει άμεσα. Κάτι αντίστοιχο με το Siri της Apple, αλλά αντίστοιχα...«ασύμβατο» με την Ελληνική προφορά. Μία ακόμη ενδιαφέρουσα εφαρμογή είναι το S Beam με το οποίο μπορείτε να μεταφέρετε αρχεία σε άλλο Galaxy S III, απλά ακουμπώντας...τις πλάτες τους! Άλλη μία προσθήκη είναι το πολυδιαφημισμένο Smart Stay, με το οποίο το Galaxy S III αναγνωρίζει αυτόματα πότε το κοιτάτε και διατηρεί την οθόνη φωτεινή, κάτι το οποίο δούλεψε σωστά περίπου στο 70% από όσες φορές το δοκιμάσαμε (γυαλιά ηλίου και κόντρα φωτισμός το δυσκόλεψαν). Επίσης, υπάρχει το Smart Alert το οποίο σας ενημερώνει για πιθανά μηνύματα ή κλήσεις κατά την απουσία σας μέσω διακριτικών δονήσεων, λειτουργία η οποία είναι σίγουρα ευπρόσδεκτη.
Η Samsung έχει προσθέσει διάφορες έξυπνες δυνατότητες κατά την διάρκεια της χρήσης. Για παράδειγμα, αν στέλνετε κάποιο μήνυμα αλλά τελικά αποφασίσετε να καλέσετε την επαφή σας, αυτό γίνεται απλά τοποθετώντας τη συσκευή στο αυτί σας. Επίσης, ο τρόπος για να κάνετε mute κάποια κλήση είναι γυρίσετε το κινητό με την οθόνη προς το τραπέζι, ενώ μπορείτε να κάνετε pause στη μουσική που ακούτε απλά πιέζοντας με την παλάμη σας την οθόνη. Αυτές οι δυνατότητες προσδίδουν σίγουρα φυσικότητα αλλά δεν είμαστε σίγουροι ότι είναι όλες εξίσου σωστές και χρήσιμες. Για παράδειγμα, μπορείτε να σώσετε ένα screenshot από οτιδήποτε βλέπετε πάνω στην οθόνη, σέρνοντας ολόκληρη την παλάμη σας από την μία μεριά της οθόνης στην άλλη. Αυτό ακούγεται ως ο πιο φυσικός τρόπος για να βγάλετε τέτοιου τύπου φωτογραφία, αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει στην πράξη. Πέραν του ότι δεν δουλεύει σε όλα τα apps, σας στερεί την ακρίβεια, αφού αν θελήσετε να «τραβήξετε» κάποια λεπτομέρεια (π.χ. ένα κομμάτι της σελίδας ενός site), θα δυσκολευτείτε αφού -λόγω της κίνησης- η οθόνη θα μετακινηθεί ελαφρά.
Υπάρχουν και άλλες τέτοιες έξυπνες δυνατότητες οι οποίες θέλουν συνήθεια πριν τις...απολαύσετε. Μάλλον θα πρέπει να κυκλοφορήσετε κάποιο καιρό με το manual οδηγιών στην τσέπη (ή να το επισκέπτεστε συχνά μέσω Internet). Για να μάθει σωστά κάποιος το οργανικό GUI της Samsung χρειάζεται επιμέρους προσπάθεια, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τις αρχές design του κινητού της. Οι κινήσεις είναι φυσικές άλλα το πως εκτελούνται δεν σας έρχεται κατευθείαν στο μυαλό, σε αντίθεση με κάποια άλλα λειτουργικά συστήματα (οκ, εννοούμε το iOS), στα οποία αν κάνεις κάποια shortcut κίνηση μία φορά, τότε την θυμάσαι για πάντα. Σίγουρα αν κάποιος εξοικειωθεί με το interface του S III θα εκμεταλλευτεί πλήρως τις δυνατότητές του αλλά ο αρνητικός παράγοντας είναι ότι για να γίνει αυτό χρειάζεται αρκετός χρόνος.
iOS, browsing και gaming
Μιας και αναφέρθηκε το αντίπαλο δέος του Android, δηλαδή το iOS, αξίζει να δούμε ποιο από τα δύο είναι το καλύτερο. Αστειευόμαστε φυσικά, καθώς δεν πρόκειται για διαμάχη καλού και κακού. Στο Gameworld έχουμε διαπιστώσει ότι και τα δύο λειτουργικά είναι άξια. Μπορεί το iOS να ξεκίνησε την επανάσταση των smartphones, αλλά σήμερα το Android το πιέζει αφάνταστα, αφού προσθέτει συνέχεια νέες δυνατότητες.
Η Apple θέλει να έχει τα πάντα «υπό έλεγχο», καθώς πιστεύει ότι μόνο έτσι μπορεί να επιτευχθεί η τελειότητα. Συνεπώς, το interface του iOS είναι απόλυτα στιβαρό και ξέρετε από πριν πως θα αντιδράσει. Αντιθέτως, η Google με το Android σας δίνει την δυνατότητα να «πειράξετε» σχεδόν τα πάντα, κάτι που έχει σαν τίμημα μία «ασάφεια» στη χρήση του interface, που ορισμένες φορές δείχνει υπερευαίσθητο. Αυτό συμβαίνει και στο δοκιμαζόμενο Samsung αλλά την διαφορά αυτή θα την αντιληφθούν μόνο όσοι από εσάς έχετε δουλέψει καιρό με iOS συσκευές. Για τους υπόλοιπους η ταχύτατη απόκριση του Samsung θα είναι τέλεια, αφού τα πάντα (ακόμα και η διόρθωση λαθών) εκτελούνται στιγμιαία.
Το γεγονός της μεγάλης ταχύτητας είναι ένα στοιχείο το οποίο θα εκτιμήσετε πολύ κατά την διάρκεια χρήσης του Galaxy S III, κυρίως αν ασχολείστε με gaming και onternet browsing. Στον τομέα του gaming το Samsung Galaxy S III αποδεικνύεται εξαιρετικό. Mε την τετραπύρηνη υπολογιστική του δύναμη αλλά και την συνοδεία του 1GB RAM και του Mali chip γραφικών, είναι φανερό ότι μπορεί να αντεπεξέλθει σε οτιδήποτε ζητήσει ακόμα και το πιο απαιτητικό video game, ενώ τα χρώματα, η φωτεινότητα, το μέγεθος και η διαύγεια της οθόνης θα σας ενθουσιάσουν. Στο κομμάτι του browsing, η αίσθηση της πλοήγησης είναι υπέρ-ομαλή. Πατάτε την εφαρμογή internet και τα sites που ανοίγετε γίνονται αμέσως φύλλο και φτερό. Τα πάντα κατεβαίνουν, ανοίγουν, streamάρουν και γενικά...εξελίσσονται ταχύτατα. Στο browsing, το μέγεθος της οθόνης αρέσει πολύ, ενώ η αίσθηση που φέρνει στο μυαλό θυμίζει περισσότερο tablet παρά κινητό τηλέφωνο.
Όλα αυτά πάντως έχουν μία επίπτωση στο κομμάτι της αυτονομίας του Samsung. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι ο χρόνος αναμονής φτάνει τις 790 ώρες ενώ αυτός της συνεχόμενης ομιλίας περίπου τις 8 ώρες. Με συνεχή χρήση βίντεο, Wi-Fi, μουσικής κλπ, η συσκευή θα χρειαστεί φόρτιση αρκετά συχνά (περίπου κάθε 18 ώρες). Αυτοί οι χρόνοι είναι λίγο πολύ παρόμοιοι με αυτούς που απαιτούν όλα τα σύγχρονα smartphones σε αντίστοιχες συνθήκες.
Τέλος, θα πρέπει να γίνει μία ξεχωριστή αναφορά στο μέγεθος του G III. Οι διαστάσεις των 13x7 εκατοστών το κάνουν απολαυστικό, αλλά το προικίζουν και με δύο μειονεκτήματα. Το ένα είναι ότι γίνεται λίγο πιο δύσχρηστο (δηλαδή μπαίνει πιο δύσκολα σε τσέπες και τσάντες). Το δεύτερο, ότι η χρήση του με το ένα χέρι γίνεται λίγο πιο...«περιπετειώδης», αφού θα πρέπει να το πιάνετε αρκετά δυνατά με το χέρι σας για να το δουλέψετε με τον αντίχειρα. Ίσως γι' αυτό το λόγο η Apple να αποφάσισε να κρατήσει σταθερό το πλάτος του iPhone 5 στα 5.8 εκατοστά, ώστε να μπορεί να δουλευτεί με το ένα χέρι από περισσότερους ανθρώπους.
Δυνατό και πολλά υποσχόμενο
Το Samsung Galaxy S III είναι ένα υψηλών προδιαγραφών smartphone. Η πλαστική αίσθησή του δεν θα αρέσει σε όλους, ενώ οι "φυσικές" του λειτουργίες ίσως μπερδέψουν κάποιους. Όσοι το συνηθίσουν, θα διαπιστώσουν ότι έχει τεράστιες δυνατότητες, ενώ παράλληλα είναι ταχύτατο και αποτελεσματικό. Υποστηρίζει πολύ καλά το λειτουργικό σύστημα Android ενώ τα καταφέρνει εξίσου καλά στον τομέα της χρήσης, η οποία είναι τελείως ομαλή. Επίσης, βρίσκεται στην κορυφή της κατηγορίας στους τομείς της φωτογράφισης και της αναπαραγωγής ήχου. Εν κατακλείδι, όσοι σκοπεύετε να επενδύσετε ένα κομμάτι του μπάτζετ σας σε ένα κορυφαίο Android smartphone, θα πρέπει να το εξετάσετε διεξοδικά.
Θετικά:
- Super cool εμφάνιση και στυλ
- Πολύ δυνατό hardware
- Bγάζει καλές φωτογραφίες και βίντεο
- Δυνατότητα χρήσης micro SD καρτών
Αρνητικά:
- Η αυτονομία του είναι απλά συμπαθητική
- Touch Wiz δυνατότητες που θέλουν συνήθεια ή θα μείνουν αχρησιμοποίητες
- «Πλαστική» αίσθηση
- Δύσκολο να δουλευτεί με το ένα χέρι, καθώς γλιστράει
Comments
Αν το Galaxy S III βγάζει 18 ώρες αυτονομία αδυνατώ να το πιστέψω. Στη χειρότερη να είναι 2 μέρες. (48 ώρες)
Η μέτρηση αφορά την συσκευή η οποία έγινε review. Όπως αναφέρεται στο άρθρο, υπήρχε συνεχόμενη λειτουργία των σχετικών features. Σαν γενικότερη παρατήρηση, το Wi-Fi εξαντλεί πολύ γρήγορα τις μπαταρίες, σε όλα τα σύγχρονα smartphones.
Σου στέλνω PM για τη διαδικασία.
θέλω και εγώ το PM
Μην σου πω οτι και εγω θελω :)
Only registered users can view hidden text!
Στην ουσία εδώ έγινε το ενδιάμεσο τέστ με 3G + WiFi + BT + GPS (όλα ανοικτά), που λογικό να πέφτει τόσο χαμηλά η αυτονομία.(18ώρες)
Σε idle υποθέτω θα αντέχει άνετα 6-7 μέρες (εδώ το vodafone smart II κρατάει 12-14 μέρες).
Σε ομηλία (αρκετή ώρα) + SMS + κάτι ψιλά από wi-fi/3G πιστεύω τις έχει εύκολα τις 3 μέρες.
Η σχολαστική μου μέθοδος αν δοκίμαζα το Vodafone Smart II θα έτρωγε 20ήμερο για να έγραφα review Δεν έχω πετύχει κινητό με τέτοια αντοχή. Βέβαια το S III είναι τρομερό κινητό, το έχω δει από κοντά και με έχει βάλει σε σκέψεις, όχι ότι το Razr Maxx πάει πίσω, θα βγάλει απάντηση η motorola σύντομα με Quadcore model.
Το κινητό έτυχε να το δουλέψω για λίγε ώρες. Πέρα απο τον αρχικό εντυπωσιασμό της εκπληκτικής οθόνης συμφωνώ απόλυτα με τα αρνητικά. Μου έκανε εντύπβση η «Πλαστική» αίσθηση για ένα κινητό τέτοιας αξίας.
Κατά τ'αλλα και ποιος δεν θα ήθελε να το είχε;
Λόγω του λογισμικού. Το android είναι γενικά πιο βαρύ και έχει και το μείον του customization κάθε κατασκευάστριας εταιρίας (στην περίπτωση μας TouchWiz) που βαραίνει και άλλο το σύστημα. Από την άλλη δεν νομίζω να αντιλαμβάνεται κάποιος την διαφορά. Προσωπικά μόνο στα "απλά" και φτηνά android είδα διαφορές σε ταχύτητα (πχ παιχνίδια angry birds, ραλάκια) ενώ ακόμη και στο Nexus S που είχα σπανίως κολλούσε! Ανδρέα πλαστικό απο πλαστικό έχει διαφορές. πχ στο N9 το πλαστικό σου δίνει πολύ καλύτερη αίσθηση ενώ νομίζω και το Atrix είναι πιο στιβαρό απο όλα γενικά τα samsung. πιστεύω να με καταλαβαίνεις τι θέλω να πω. Τα μέταλλα δεν μου άρεσαν ποτέ στα κινητά όσο εντυπωσιακά και να είναι.
Νομιζω οτι εχει να κανει με το ios που ειναι πιο "ελαφρυ" και οσο για τα benchmarks διαφωνω. Με το geekbench το SIII το εδινε με σκορ 1600 ενω το iphone5 με σκορ 1660. To δικο μου SIII με stock rom ICS 4.0.4 εβγαζε σκορ 1850. Τωρα τα συμπερασματα δικα σας!!!
Παντως το πολυκαρμπονικο τoυ SIII το λυγας και δεν σπαει με τιποτα.... ;)
Σαν προσωπική άποψη ήθελα να πω ότι παλαιότερα με συγκινούσαν τα benchmark tests αλλά όχι πιά. Αυτό συμβαίνει επειδή έχουν νόημα μόνο σε άμεση σύγκριση (πχ σε έναν πίνακα που θα συγκρινει τις επιδόσεις), ενώ για να βγεί σωστό νόημα οι λεπτομέρειες των τέστ πρέπει να είναι ίδιες και ξεκάθαρες σε όσους τις διαβάζουν, αλλιώς μπορεί να αποπροσανατολίσουν το χρήστη...
Ισως να έπρεπε να δημιουργηθεί ένα "benchmarks-metacritic" site για που θα συγκεντρώνει τον μέσο όρο όλων των τεστ (άν δεν το έχει κάνει κάποιος ήδη).
Το σημαντικό βέβαια είναι αν η συσκευή (ή το παιχνίδι) αξίζουν τα λεφτά τους με την συνολική εμπειρία που προσφέρουν, ασχέτως από το τι βαθμό "χτυπάνε" στα τεστ.
Και οι δυο "σχολές" εχουν οπαδούς, ειναι ζήτημα προτίμησης.