Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Μπιλιάρδο: Παίζετε?

More
10 Jul 2009 15:44 #56074 by Μάνος Γρυπάρης
Αν και σπάνια παίζω μπιλιάρδο, άνοιξα αυτό το topic για να συζητήσετε όλοι οι fans του αθλήματος και να δημοσιεύσετε βίντεο από το youtube.

Αυτό εδώ είναι το κλασικό με τον πιτσιρικά που παίζει πολύ. Ο μπόμπιρας είναι τρελό ταλέντο, αν και στο 3 έβαλε και την άσπρη μέσα. Το τελευταίο κόλπο που κάνει είναι επίσης τρελό.

[youtube:26mcgtys]
[/youtube:26mcgtys]

(ΥΓ. Στο βάθος ακούγεται κι ένα μωρό. Προφανώς είναι ο μικρότερος αδερφός του, το νέο ταλέντο που ετοιμάζεται!)

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 Jul 2009 16:54 #56083 by Ρωμανός Βογιατζής
Άμα παίξει η παρέα παίζω και εγώ....αν ρωτάς τώρα άμα ξέρω ναι ξέρω ....!!!!

More
11 Jul 2009 20:57 #56161 by Μπάμπης Χαραλάμπους
Παιζω αλλα κανω τρελλα πραγματα. Τρελά. με την κακη εννοια. Μια φορά ειχα στείλει την ασπρη μπάλα στο δίπλα τραπεζι. (Παρόμοιο πράγμα ειχα κανει και στο Bowling οπου είχα στείλει την μπαλα σε διπλα διαδρομο και εκανα strike 8O )

I am you and you are me. Carry that with you wherever you go. Thank you, my friend. From here on out, you're Big Boss.

More
11 Jul 2009 21:21 #56165 by Ρωμανός Βογιατζής
Big Boss που κολλας την πρώτη φορα έσκισα την τσόχα :P !!! 100euro έδωσα μου έπιασαν τον κ**ο.....!!!!

More
14 Jul 2009 18:55 #56329 by Αντώνης Παπαθανασίου
Τουλάχιστον παίζει κανείς από εσάς αυθεντικό 8μπαλο (κανόνες APA) ή ακόμα παίζετε το μπασταρδεμένο "ελληνικό" σύστημα; :P

More
14 Jul 2009 19:16 #56332 by Μπάμπης Χαραλάμπους

akpe wrote: Τουλάχιστον παίζει κανείς από εσάς αυθεντικό 8μπαλο (κανόνες APA) ή ακόμα παίζετε το μπασταρδεμένο "ελληνικό" σύστημα; :P

Αντ το 8μπαλο ειναι αυτο που πρεπει να βαρας πρώτη την μπάλα που εχει σειρα προτεραιότητας, τοτε η απαντηση μου ειναι: ναι παιζω!

I am you and you are me. Carry that with you wherever you go. Thank you, my friend. From here on out, you're Big Boss.

More
14 Jul 2009 21:30 #56348 by Αντώνης Παπαθανασίου
Όχι, αυτό που λες είναι το 9μπαλο :)

Το κανονικό 8μπαλο είναι όπως το παίζουμε εδώ, αλλά με κάποιες μικροδιαφορές όπως π.χ.:

- δεν είναι απαραίτητο να δηλώσεις μπάλα/τρύπα (εκτός από την μαύρη) ούτε και σπόντες
- αν δεν χτυπήσεις δική σου μπάλα και τοίχο (ανεξαρτήτως τι θα χτυπήσεις πρώτο) τρώς foul
- αν βάλεις μπάλα του αντιπάλου (από σπόντα) δεν τρώς foul και ανάλογα με το αν έβαλες δικιά σου ή όχι συνεχίζεις
- απαγορεύεται ρητώς το scooping (το να στέλνεις επίτηδες τη άσπρη μπάλα πετώντας πάνω από άλλες)
- απαγορεύεται το "safety" (να παίζεις συνέχεια έτσι ώστε να εμποδίζεις τον αντίπαλο να παίξει, π.χ. μονίμως κρύβοντας την άσπρη πίσω από την ίδια μπάλα)

Περισσότερα εδώ .

Γενικώς είναι πιο οργανωμένοι κανόνες με μια σχετική ισορροπία, γι'αυτό και τους υιοθέτησε η ομοσπονδία. Οι περισσότεροι εδώ, κυρίως οι κλασσικοί θαμώνες στα μπιλιαρδάδικα παίζουν με άλλο σύστημα (νομίζω το βρεττανικό, δεν είμαι σίγουρος), οι κανόνες του οποίου ευνοούν περισσότερο τους πιο έμπειρους παίκτες (έτσι ώστε να τα τσεπώνουν από στοιχήματα).

More
16 Jul 2009 01:35 #56445 by doxitis
kala to video tromero...bravo tou....ego paizw polu billiardo kai gia tn ilikia m paizw kala :mrgreen:

More
17 Jul 2009 12:51 #56558 by Frank
Ναι παιζω κι εγω μπιλιαρδο σπανια ομως, δεν ειναι και στις πρωτες προτιμήσεις μου ... :wink:

Για τους οπαδούς του Snooker : υπαρχει ενα αλλο τοπικ, τσεκαρετε τα βιντεακια και εκει :wink:

More
17 Jul 2009 14:03 #56563 by Ρωμανός Βογιατζής
ʼAντε Frank ποτε θα πάμε να σε παίξω ένα????