Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

CM3: Ποιες ομάδες έχετε αναλάβει? - H ιστορία σας

More
19 Aug 2005 17:47 - 09 Jun 2006 11:34 #985 by Μάνος Γρυπάρης
Το topic αυτό είναι για τους φίλους του CM3. Πείτε μας ποιες ομάδες έχετε αναλάβει στα CM3 '98/'99, '99/'00, '00/'01, '01/'02.

Kαι στις 4 εκδόσεις είχα αναλάβει Παναθηναϊκό κατακτώντας πρωτάθλημα και Champions League. Επίσης αν θυμάμαι καλά στην έκδοση '98/'99 που η City έπαιζε στην Division 2, τιμής ένεκεν είχα παίξει λίγο και την είχα ανεβάσει κατηγορία (είχε φύγει κι ο Kinkladze τότε, τι μπάλα να έπαιζε ο φουκαράς στην 3η Εθνική...)

Επίσης έκανα θρυλικές χρονιές με Dover Athletic στο CM '01/'02 όπου (με restart αναγκαστικά) πήρα FA Cup την 1η χρονιά από Conference και Uefa την επομένη χρονιά από Division 3. Αργότερα το γύρισα σε Northwich Victoria λόγω πράσινης εμφάνισης!

Περιμένουμε και τις δικές σας ιστορίες...

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)
Last edit: 09 Jun 2006 11:34 by Μάνος Γρυπάρης.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
19 Aug 2005 21:48 #1012 by Αντώνης Κατρής
Στο CM 00/01 έκανα το ουσιαστικό ντεμπούτο μου στη σειρά με την ιδανική για αρχάριο FC Bayern. Αλλά και οι Manchester United, Leeds και φυσικά η Inter με τον Παναθηναϊκό δυστύχησαν στα χέρια μου. Φοβερές χρονιές τότε, έπαιρνες θυμάμαι Joe Cole, Rio Ferdinand, Jonathan Woodgate και Robbie Keane και ήσουν άρχοντας

More
23 Aug 2005 16:25 #1458 by dfsaf
στο 01/02 με την skoda xanthi και κατακτησάμε το πρωτάθλημα!!

More
30 Aug 2005 16:51 #1954 by Themis Fallidas
Στην Ελλάδα έχω αναλάβει μόνο τον Παναθηναϊκό για τρεις χρονιές, έχω κατακτήσει ουέφα και τσου λου, μετά από έναν συναρπαστικό τελικό κόντρα στη Μίλαν με 1-0, γκολ του Ολισαντέμπε στο εβδομηντακάτι!

Έχω φτιάξει ομάδες στην Αγγλία και τους έχω ανεβάσει κατηγορία, ενώ με την Blackpool την δεύτερη χρονιά πήρα και κύπελλο, έναν τίτλο που έχουν να τον δουν οι seasiders πάνω από μισό αιώνα!!! Βέβαια είχα καταφέρει να κρατήσω τον Danny Coid στο λιμάνι, που ήταν ταλεντάρα και μου τον ζητούσαν από την αρχή του παιχνιδιού ομάδες της Premier League! Οι άλλες αγγλικές μου ομάδες: Bristol City, Burnley, Northampton και φυσικά Tottenham Hotspur με την οποία πήρα τα πάντα, αφού την χρονιά που άρχισε το παιχνίδι έκανα ένα ξεκαθάρισμα γιατί τότε η ομάδα είχε μέσο όρο ηλικίας πάνω από 30!!!

Στην Ιταλία είχα κάνει όργια με την Roma και την αγαπημένη μου Juventus, ενώ ανέβασα και πήρα πρωτάθλημα με πολύ κόπο και ιδρώτα με τις Venezia και Ternana

Στην Γαλλία Bordeaux και ξερό ψωμί, τα πήραμε όλα, alles Girondins!!!

Φυσικά δεν παρέλειψα και το κόλλημά μου με την Ιρλανδία, όπου τα πήρα όλα αρκετές φορές, σε τοπικό επίπεδο βέβαια, με Glentoran στην Βόρεια Ιρλανδία (Linfield πελάαααατες μου!) και με Cork City, Shamrock Rovers στην Ιρλανδία

TO DARE IS TO DO

More
30 Aug 2005 18:32 #1958 by Γιώργος Γκούμας
Στην Ελλαδα επαιζα με ΠΑΟ, μολις πηρα UCL αρχισα να παιζω με μικροτερες ομαδες. Το ενδιαφερον μου κινησε η Κασσανδρα που ηταν Β' Εθνικη. Ειδικα στο patch 3.9.68 με τους ελληνες παικταραδες επαιρνες τα παντα σε λιγο καιρο. Απο Ευρωπη Λιβερπουλ και τα μυαλα στα καγκελα....

More
29 Mar 2006 23:08 #10623 by Μάνος Γρυπάρης
Ένα ηθικό δίδαγμα πριν πω την ιστορία μου:
Το παν στο Championship Manager είναι να παίζεις χωρίς restart. Εκεί πραγματικά νιώθεις την μεγαλύτερη ευχαρίστηση που σου προσφέρει το άθλημα

Γιατί όπως και να το κάνουμε, άμα σηκώσετε το Champions League, μετά έρχεται κι ο κορεσμός.

Α, παρένθεση. Μια εξαίρεση μόνο για το CM '01/'02 την έκανα για τους τραυματισμούς. Γιατί σε όλη την σειρά CM3 υπήρχαν προβλήματα συνεχόμενων τραυματισμών. Πάρτε μάτι ένα παράδειγμα:
[img

Έτσι κι εγώ θα πω την δική μου ιστορία στο CM '01/'02 (patch 3.9.68)......

Ιούλιος του 2001. Ο Παναθηναϊκός ανακοινώνει την πρόσληψη του παντελώς αγνώστου προπονητή Μάνου Γρυπάρη. Πρώτη προτεραιότητα του νέου τεχνικού ήταν η ανανέωση συμβολαίου του Κριστόφ Βαζέχα με ρόλο Player/Assistant Manager και -μία σεζόν μετά- καθαρά Assistant, κάτι το οποίο του βγήκε και με το παραπάνω...
[img

Το περιβραχιόνιο στον μικρό μάγο Γιώργο Καραγκούνη:
[img

Τις πρώτες 2 χρονιές ο Παναθηναϊκός βγαίνει δευτεραθλητής με τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ να παίρνουν πρωτάθλημα. Από την 3η μέχρι την 5η χρονιά που έπαιξα το παιχνίδι τα νταμπ πήγαν σερί (με εξαίρεση την τελευταία χρονιά που...."ξεκουράστηκα" από το κύπελλο :mrgreen: Μεταγραφές? Πολλές. Pletikosa, Taribo West (άρχοντας), Fabio Rustico, Isaac Okoronkwo, Mark Kerr, Kim Kallstr0m, Dimos Charisteas και Ronald Gomez. Την 2η χρονιά πουλάω τον Boateg (ο οποίος είχε κολλήσει στο Passing 11) έναντι 20 εκατομμυρίων Ευρώ (κορόιδααα...)
[img

Στην Ευρώπη την 1η χρονιά αποκλείομαι από την 1η φάση των ομίλων. 2η χρονιά φτάνω μέχρι τους 8. 3η χρονιά πάλι στους 8, με αποκλείει η Bayern. Έχασα 3-1 στη Γερμανία και στην έδρα μου ενώ είχα τους Βαυαρούς στο 1-0, ισοφαρίζομαι 20 λεπτά πριν την λήξη. Η 4η χρονιά είχε την απογοήτευση αποκλεισμού απ'τη 2η φάση των ομίλων ενώ ουσιαστικά ήθελα μόνο ένα Χ στο Μιλάνο απ'τη Milan (κι έφυγα με 1-0). Η διαιτησία δεν με έπαιξε καλά σε αρκετά ματς. 7 διαμαρτυρίες συνολικά (!) για κίτρινες και κόκκινες κάρτες. 7η και φαρμακερή τρώω πρόστιμο (την 5η χρονιά):
[img

Aλλά από την συγκεκριμένη χρονιά κρατάω το διπλό μέσα στη Βαρκελώνη στη φάση των ομίλων, με γκολ του νεοαποκτηθέντα -από την Everton- Wayne Rooney (Ναι παιδιά, κι όμως υπήρχε στο patch 3.9.68!) ο οποίος λίγα λεπτά πριν την λήξη άλλωσε την Ισπανία σαν άλλος Βαζέχα! Ο Πολωνός τον χειροκρότησε και χάρηκε δεόντως το συγκεκριμένο γκολ...
[img

Μεταγραφή-εγγύηση στο τέλος της χρονιάς. Petr Cech:
[img

Περιττό να πω ότι στα πρώτα 4 χρόνια ζήτησα και πήρα βελτίωση training facilities αλλά ΔΕΝ πήρα βελτίωση γηπέδου (Λεωφόρος γαρ...)
[img

5η χρονιά. 6 στα 6 στην 1η φάση των ομίλων. Μεταγραφή-χρυσάφι Ιανουαρίου ο Andres D'Alessandro!
[img

Στη 2η φάση των ομίλων περνάω ως 2ος μετά την Milan. Στους 8 η Bayern είναι και πάλι μπροστά μου! Της το χρώσταγα σκέφτομαι. 0-0 στην Αθήνα. Ύπουλο σκορ. Ο επαναληπτικός βρίσκει την Bayern να πιάνει τρελή απόδοση. 1-0 και το γήπεδο κατηφορίζει. Πριν το τέλος αποβάλλεται παίκτης της Bayern η οποία μένει με 10. Κάπου εκεί λοιπόν στο..'92 κι ενώ ο διαιτητής είχε τη σφυρίχτρα στο στόμα, ο -έχω κόμμωση ουράνιου τόξου- Taribo West, προωθείται και καρφώνει την κεφαλιά στα δίκτυα της Bayern. 1-1!...
[img

...κι ο Παναθηναϊκός περνάει δια πυρός και σιδήρου στους 4! Συναντάει την Tottenham, την στέλνει πίσω στην Αγγλία και στον τελικό υποτάσσει την Inter 1-0 με (το 1ο γκολ στο CL από) Gabriel Milito. Ο Παναθηναϊκός κατακτάει το Champions League!
[img

[img

Οι οπαδοί τρελαίνονται και βγαίνουν στους δρόμους...
[img

Tην 5η χρονιά είχαμε και ρεκόρ...εισερχόμενων και εξερχόμενων μεταγραφών. Ο Παναθηναϊκός έλαβε 77.000.000 Ευρώ και ξόδεψε 88.000.000 Ευρώ!
[img

[img

Tο τελικό squad:
[img

Πάμε γι' άλλα! :No1:

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

More
04 May 2006 14:25 #11884 by Yes
Δεν ήθελα να παίξω ελληνικό πρωτάθλημα με το patch 3.9.68 γιατί έχει εξαφανισμένη την Ξάνθη από την Α' Εθνική και άλλα μικρο - bugs που αλλοιώνουν περισσότερο την εικόνα του παιχνιδιού παρά την ενισχύουν. Το CM 01/02 διαθέτει μία μηχανή η οποία αποτελεί μοντέλο για τα manager sims. Όσοι έχετε ασχοληθεί θα γνωρίζετε καλά ότι είναι το απόλυτο παιχνίδι management πολύ απλά γιατί δεν ασχολήθηκε με τα γραφικά και τους εντυπωσιασμούς, όπως το σημερινό 2d pitch και τα δήθεν team talks, αλλά αποκλειστικά με το ποδόσφαιρο και όλους τους παράγοντες που διέπουν αγωνιστικά κυρίως μία ποδοσφαιρική ομάδα. Αυτός ήταν και ο λόγος που τότε η SI συνέχιζε την ανάπτυξη της επιτυχημένης σειράς και δεν έδεινε απεικόνιση στον αγώνα με γραφικά, κάτι που μάταια προσπαθούσαν να κάνουν οι άλλοι ανταγωνιστές εκείνη την εποχή (EA SPORTS κυρίως και άλλοι) γιατί έτσι η μηχανή ήταν επόμενο να "πιτσικάρει" πιο εύκολα. Στο CM 01/02 κάθε κλικ που κάνεις επηρεάζει παίκτες και τακτικές έτσι ακριβώς όπως θα τους επηρέαζε αν ήσουν πραγματικός προπονητής. Απόδειξη ειδικά στις τακτικές είναι η δυνατότητα αλλαγής θέσεών τους σε κάθε γωνία του γηπέδου με ή χωρίς την μπάλα, κάτι που δεν υπάρχει στο σημερινό παιχνίδι, η προπόνηση η οποία στο σημερινό FM 2006 έχει ουσιαστικά επιστρέψει στο μοντέλο του CM 01/02 και οι εντολές στους παίκτες που είναι μόνο ουσιαστικές και ρεαλιστικές, αυτές δηλαδή που θα διδάξει στους παίκτες ένας πραγματικός προπονητής και όχι ένα συντονισμένο software εντολών που δεν υπάρχει περίπτωση να ακολουθήσει πιστά μία ανθρώπινη ομάδα, όπως γίνεται στο σημερινό μοντέλο του FM 2006. Απόδειξη για όλα αυτά είναι η πολύ μεγάλη και ισχυρή κοινότητα που εξακολουθεί να υπάρχει και να παίζει
CM 01/02 στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, ένα search με το google θα σας πείσει!

Τώρα όσον αφορά στην καριέρα και ειδικά στον Παναθηναϊκό που έχω αναλάβει πολλές φορές σε αυτό το παιχνίδι θέλω να δώσω μερικές συμβουλές στους φίλους που θα τον αναλάβουν ή τον έχουν αναλάβει και ξεκινούν το παιχνίδι χωρίς patch 3.9.68

1. Πουλήστε κατευθείαν Sousa, Vlaovic, Λυμπερόπουλο, Henriksen, Κωνσταντίνου. Δεν αποδίδουν όπως πρέπει, είναι ασταθείς και θα βγάλετε πολλά λεφτά από τις προσφορές που θα δεχτείτε ώστε να βελτιώσετε γρήγορα την ομάδα σας

2. Αγοράστε free Paulo Nunes για την επίθεση και πληρώστε λογικά για να αποκτήσετε Ibrahimovic

3. Αγοράστε Kallstrom και Chris Carruthers από Northampton για το κέντρο σας. Αγοράστε Free και τον Jesper Blomgvist για αριστερό χαφ μαζί με Κόλκα που ήδη έχετε

Εγώ με Φύσσα, Βόκολο, Γκούμα, Σάριτς στην άμυνα, Μαρκάο από Φλουμινένσε και είτε Kallstrom, είτε Καραγκούνη σαν αμυντικό χαφ, κέντρο με Blomgvist, Carruthers, Καραγκούνη και επίθεση Olisadebe, Ibrahimovic, πήρα UEFA την πρώτη χρονιά! Έχασα όμως Πρωτάθλημα και Κύπελλο όπως θα ήταν ρεαλιστικό και στην πραγματικότητα λόγω κούρασης των παικτών και αναπόφευκτες γκέλες, ένα ακόμα στοιχείο της ρεαλιστικότητας και της μαγείας του παιχνιδιού, ενώ στην αντίστοιχη καριέρα στο FM 2006 με patch 6.0.3 έκανα το treble με χαρακτηριστική άνεση!

I\

More
05 May 2006 16:41 #11968 by Γιώργος Γκούμας

monsterman wrote: Δεν ήθελα να παίξω ελληνικό πρωτάθλημα με το patch 3.9.68 γιατί έχει εξαφανισμένη την Ξάνθη από την Α' Εθνική και άλλα μικρο - bugs που αλλοιώνουν περισσότερο την εικόνα του παιχνιδιού παρά την ενισχύουν. Το CM 01/02 διαθέτει μία μηχανή η οποία αποτελεί μοντέλο για τα manager sims. Όσοι έχετε ασχοληθεί θα γνωρίζετε καλά ότι είναι το απόλυτο παιχνίδι management πολύ απλά γιατί δεν ασχολήθηκε με τα γραφικά και τους εντυπωσιασμούς, όπως το σημερινό 2d pitch και τα δήθεν team talks, αλλά αποκλειστικά με το ποδόσφαιρο και όλους τους παράγοντες που διέπουν αγωνιστικά κυρίως μία ποδοσφαιρική ομάδα. Αυτός ήταν και ο λόγος που τότε η SI συνέχιζε την ανάπτυξη της επιτυχημένης σειράς και δεν έδεινε απεικόνιση στον αγώνα με γραφικά, κάτι που μάταια προσπαθούσαν να κάνουν οι άλλοι ανταγωνιστές εκείνη την εποχή (EA SPORTS κυρίως και άλλοι) γιατί έτσι η μηχανή ήταν επόμενο να "πιτσικάρει" πιο εύκολα. Στο CM 01/02 κάθε κλικ που κάνεις επηρεάζει παίκτες και τακτικές έτσι ακριβώς όπως θα τους επηρέαζε αν ήσουν πραγματικός προπονητής. Απόδειξη ειδικά στις τακτικές είναι η δυνατότητα αλλαγής θέσεών τους σε κάθε γωνία του γηπέδου με ή χωρίς την μπάλα, κάτι που δεν υπάρχει στο σημερινό παιχνίδι, η προπόνηση η οποία στο σημερινό FM 2006 έχει ουσιαστικά επιστρέψει στο μοντέλο του CM 01/02 και οι εντολές στους παίκτες που είναι μόνο ουσιαστικές και ρεαλιστικές, αυτές δηλαδή που θα διδάξει στους παίκτες ένας πραγματικός προπονητής και όχι ένα συντονισμένο software εντολών που δεν υπάρχει περίπτωση να ακολουθήσει πιστά μία ανθρώπινη ομάδα, όπως γίνεται στο σημερινό μοντέλο του FM 2006. Απόδειξη για όλα αυτά είναι η πολύ μεγάλη και ισχυρή κοινότητα που εξακολουθεί να υπάρχει και να παίζει
CM 01/02 στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, ένα search με το google θα σας πείσει!

Τώρα όσον αφορά στην καριέρα και ειδικά στον Παναθηναϊκό που έχω αναλάβει πολλές φορές σε αυτό το παιχνίδι θέλω να δώσω μερικές συμβουλές στους φίλους που θα τον αναλάβουν ή τον έχουν αναλάβει και ξεκινούν το παιχνίδι χωρίς patch 3.9.68

1. Πουλήστε κατευθείαν Sousa, Vlaovic, Λυμπερόπουλο, Henriksen, Κωνσταντίνου. Δεν αποδίδουν όπως πρέπει, είναι ασταθείς και θα βγάλετε πολλά λεφτά από τις προσφορές που θα δεχτείτε ώστε να βελτιώσετε γρήγορα την ομάδα σας

2. Αγοράστε free Paulo Nunes για την επίθεση και πληρώστε λογικά για να αποκτήσετε Ibrahimovic

3. Αγοράστε Kallstrom και Chris Carruthers από Northampton για το κέντρο σας. Αγοράστε Free και τον Jesper Blomgvist για αριστερό χαφ μαζί με Κόλκα που ήδη έχετε

Εγώ με Φύσσα, Βόκολο, Γκούμα, Σάριτς στην άμυνα, Μαρκάο από Φλουμινένσε και είτε Kallstrom, είτε Καραγκούνη σαν αμυντικό χαφ, κέντρο με Blomgvist, Carruthers, Καραγκούνη και επίθεση Olisadebe, Ibrahimovic, πήρα UEFA την πρώτη χρονιά! Έχασα όμως Πρωτάθλημα και Κύπελλο όπως θα ήταν ρεαλιστικό και στην πραγματικότητα λόγω κούρασης των παικτών και αναπόφευκτες γκέλες, ένα ακόμα στοιχείο της ρεαλιστικότητας και της μαγείας του παιχνιδιού, ενώ στην αντίστοιχη καριέρα στο FM 2006 με patch 6.0.3 έκανα το treble με χαρακτηριστική άνεση!

Οπως εχω γραψει και παλαιοτερα και εχω πει και στην εκπομπη το παιχνιδι αυτο ηταν το καλυτερο του ειδους του....Αλλωστε εχεις απολυτο δικιο οταν αναφερεις για την τεραστια κοινοτητα που το παιζει ακομα....Αντιθετα με εσενα ομως θεωρω οτι το 3.9.68 ειναι το καλυτερο patch και με τα λιγοτερα bug...Ακομα και απο το 3.9.69 που ακολουθησε...Για τους παικτες που γραφεις εχεις ααπολυτα δικιο καθως με τα χρηματα που θα παρεις δεν θα τα βρεις σε αλλη στιγμη του παιχνιδιου.... Για τον Λυμπε εν μερει διαφωνω διοτι αν δεν τον παραφορτωσεις με ευθυνες και πολλες δουλειες στο τελος της χρονιας μπορει να πιασεις πολυ περισσοτερα...

Παντως μολις βρω χρονο θα γουσταρα μια κοντρουλα με εμας τους ρομαντικους στο CM01/02...Εκει φαινονται οι πραγματικοι μανατζερς....Διαφωνειτε???????

More
12 May 2006 15:05 #12417 by Βασίλης

Shankly\ wrote: Παντως μολις βρω χρονο θα γουσταρα μια κοντρουλα με εμας τους ρομαντικους στο CM01/02...Εκει φαινονται οι πραγματικοι μανατζερς....Διαφωνειτε???????

Μην βάζεις ιδέες έτσι απερίσκεπτα γιατί υπάρχουν πολλοί 'ρομαντικοί' σαν και σένα!!!

Τα δικά μου 'απομνημονεύματα' είναι πολλά από εποχής CM 00/01 Τρία save game μεγάλα θυμάμαι απ'το 1ο παιχνίδι:
-Με Παναθηναϊκό όπου πήγα άχαστος επί 13 σαιζόν, κάνοντας 10 νταμπλ και παίρνοντας και 5-6 Ch.L.
-Με Aston Villa όπου απολύθηκα το 2012 και μετά από 5 πρωταθλήματα (το 1ο το πήρα τη 5η χρονιά), 3 FA Cup και 2 League Cup. Η ομάδα έμεινε χωρίς ευρωπαϊκό τίτλο και απολύθηκα (σα σκυλί με πετάξανε βασικά) όταν έμεινα τη τελευταία χρονιά με μόνο κέρδος τη συμμετοχή στο Ιντετότο
-5 σαιζόν με 4 προπονητές, ο 1ος στη Santos όπου κατέκτησε όλα τα εθνικά πρωταθλήματα, όλα τα τοπικά και 3 στα 4 Copa Libertadores. Ο 2ος με Newell's Old Boys όπου κατέκτησε 3 φορές συνεχόμενες το πρωτάθλημα (2 κλαουζούρα και ένα Απερτούρα) και 1 Copa Libertadores (επικές μονομαχίες με Σάντος). Ο 3ος στην Καλαμαριά, όπου τη τρίτη σαιζόν ανέβασε την ομάδα στην Α' εθνική αλλά τη τέταρτη και μετά από ένα άσχημο ξεκίνημα έγινε retire (ήταν ο αδύναμος κρίκος) και ο 4ος είχε την Swansea όπου ξεκίνησε από League 2 και όταν σταμάτησα να παίζω το παιχνίδι, ήτανε έτοιμος να τσεκάρει εισητήριο για τη Premier League.

Στο CM01/02 τα πράγματα ήταν σαφώς πιο δύσκολα. Το 4-1-3-2 δεν τραβούσε, το περίφημο A.I του παιχνιδιού σου έσπαγε τα νεύρα και οι γκέλες σε συνδυασμό με τα αλλεπάληλα ξενύχτια σου τεντώναν τα νεύρα.
2 savegame θα μου μείνουν αξέχαστα.
-22 σαιζόν με 6 προπονητές που αλώνισαν το κόσμο (Huge Database, all countries loaded) Το save game έγινε corrupt και έχασα τη τελευταία χρονιά και ήταν ο λόγος που είπα 'αντίο' και στο μεγαλειώδες αυτό παιχνίδι
-10 εκπληκτικές χρονιές με 2 φίλους manager στο Νησί σε hot seat. Εγώ με Νιουκάστλ, ο 2ος με Λίβερπουλ και ο 3ος με Leeds Utd.

Αν αρχίσω να αναλύω τα δύο αυτά παιχνίδια (για να μην πω για άλλα μικρότερης διάρκειας) θα μας πάρει το.. 2007 :)

More
16 May 2006 14:39 #12578 by Yes
Χαίρομαι πάρα πολύ για τις απόψεις που βλέπω από τους συνάδελφους ρομαντικούς managers! Εδώ πρέπει να λειτουργεί και η μοναδική κοινότητα CM 01/02 αν δεν κάνω λάθος. Είμαι μέσα για ενδεχόμενο τουρνουά αλλά σας παρακαλώ πολύ αν γίνεται να ξεκινήσουμε χωρίς patch για να έχουμε την αυθεντική αγορά ποδοσφαιριστών της σεζόν 2001 / 2002. Για τα συστήματα υπάρχει μία διαπίστωση. Το σύστημα με 4 στην άμυνα βελάκια εμπρός στους δύο ακραίους, ένα αμυντικό χαφ στο κέντρο της άμυνας, τρεις μέσοι κολλητά στην σέντρα με βελάκια εμπρός και δύο επιθετικοί είναι εκπληκτικό μόνο όμως αν βάλετε τους σωστούς παίκτες στις σωστές θέσεις. Το παιχνίδι λειτουργεί με ρεαλιστική λογική ενός προπονητή που θα επιλέξει τους κατάλληλους παίκτες στις σωστές θέσεις διαφορετικά η γκέλα θα είναι μεγάλη! Γι αυτό αν παρατήρησετε όταν κάνετε πολλές μεταγραφές και ξεκινάτε νέα σεζόν χρειάζεται προσοχή στην χημεία των παικτών αλλιώς το κορυφαίο σας σύστημα που σας έδωσε τίτλους δεν αποδίδει! Αντίθετα στο FM 2006 το ίδιο ακριβώς σύστημα είναι σχεδόν super tactic! Το χρησιμοποίησα με το patch 6.0.3 με τον Παναθηναϊκό, χωρίς ουσιαστικές μεταγραφές με Παπαδόπουλο Μάντζιο μπροστά και είμαι δέκα βαθμούς αήτητος στο Πρωτάθλημα κερδίζοντας άνετα τα ντέρμπι και προκρίθηκα στους 16 του Champions League κερδίζοντας δύο φορές την Μπενφίκα, μία νίκη εντός, μία ισοπαλία εκτός την Μπέτις, μία νίκη εντός, μία ήττα εκτός την Άρσεναλ, η οποία βγήκε τρίτη στον όμιλο! Μου κίνησε την περιέργεια και δοκίμασα το ίδιο σύστημα στο FM 2005 με patch 5.0.5 και πάλι τα ίδια! Δίνω save game σε όποιον θέλει να το δει! Στο CM 01/02 δεν συμβαίνουν τέτοια πράγματα

I\