Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Return to Monkey Island

More
04 Apr 2022 22:34 #262838 by Μάνος Γρυπάρης
Το θρυλικό Adventure Monkey Island επιστρέφει καθώς η εταιρεία ανάπτυξης Gilbert's Terrible Toybox ανακοίνωσε την νέα έκδοση με την ονομασία Return to Monkey Island.

Η νέα περιπέτεια διευθύνεται από τους αρχικούς συντελεστές, τον δημιουργό Ron Gilbert και τον Dave Grossman, σε συνεργασία με την Devolver Digital και την Lucasfilm Games, τη θρυλική εταιρεία ανάπτυξης που αναβίωσε η Disney στις αρχές του 2021. Το τρέιλερ της ανακοίνωσης δεν αποκαλύπτει τίποτα για την ιστορία αλλά το παιχνίδι θα συνεχίσει μετά το Monkey Island 2: LeChuck's Revenge και έτσι προφανώς δεν σχετίζεται με το Tales of Monkey Island του 2009 της Telltale, το τελευταίο παιχνίδι της σειράς.

Ο Gilbert αποκάλυψε ότι στην πραγματικότητα εργάζεται στο Return to Monkey Island τα τελευταία δύο χρόνια, «με απόλυτη μυστικότητα». Ο Dave Grossman είναι συγγραφέας και developer στη σειρά Monkey Island.

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)
The following user(s) said Thank You: Απόστολος Μητσακούλης

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
04 Apr 2022 23:08 #262840 by Απόστολος Μητσακούλης
Πολύ καλό. Έπαιζα Monkey Island παράλληλα με το Broken Sword πριν απο πάρα πολλά χρόνια xd.

More
09 May 2022 20:03 #264078 by Nikos Georgopoulos
Ron Gilbert: "Στο Return to Monkey Island θα εφαρμοστεί το art style που θέλω εγώ και όχι αυτό που θέλουν οι fans"

Δήλωσε ότι στεναχωριέται που οι fans δεν τον αφήνουν να δουλέψει ελέυθερα. 

Ο Ron Gilbert ανταποκρίθηκε στα σχόλια ορισμένων δυσαρεστημένων fans για το art style του Return to Monkey Island.

Σε ανάρτησή του στο Grumpy Gamer , ο Gilbert δήλωσε: "Το παιχνίδι είχε μία ομάδα εξαιρετικών artists, animators, sound designers, προγραμματιστών και testers, οι οποίοι έβαλαν όλη την ψύχη τους στο game και είναι υπέροχο για να το βλέπεις, να το παίζεις και να το ακούς. Το Return to Monkey Island μπορεί να μην έχει το art style που περιμένατε, αλλά είναι το art style που ήθελα. Όταν ξεκίνησε αυτό το παιχνίδι, ο μεγαλύτερος φόβος μου ήταν το αν θα με άφηνε η Disney να φτιάξω το παιχνίδι που θέλω, αλλά τελικά ήταν υπέροχοι συνεργάτες. Το ειρωνικό είναι ότι αυτοί που δεν θέλουν να φτιάξω το παιχνίδι που θέλω είναι μερικοί από τους μεγαλύτερους fans του Monkey Island. Και αυτό με στεναχωρεί περισσότερο από τα σχόλια".

Ο Gilbert συνέχισε: "Δεν θέλω να την πίεση του να προσπαθείτε να με κάνετε να φτιάξω αυτό που εσείς θέλετε. Εξαφανιζόμουν για μεγάλα διαστήματα. Δεν σας είχα πάντα ενημερωμένους ούτε μεγάλωνα το hype. Πάντα έδειχνα πράγματα που με ευχαριστούσαν. Αν με αφήνετε να τα κάνω όλα αυτά, θα το λατρέψετε το παιχνίδι. Αυτό το υπόσχομαι".

Το Return to Monkey Island αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2022 με publisher την Devolver Digital. 

More
09 May 2022 21:17 #264080 by Nikos Georgopoulos
Ron Gilbert: "Στο Return to Monkey Island θα εφαρμοστεί το art style που θέλω εγώ και όχι αυτό που θέλουν οι fans"

Ο Ron Gilbert ανταποκρίθηκε στα σχόλια ορισμένων δυσαρεστημένων fans για το art style του Return to Monkey Island.

Σε ανάρτησή του στο Grumpy Gamer , ο Gilbert δήλωσε: "Το παιχνίδι είχε μία ομάδα εξαιρετικών artists, animators, sound designers, προγραμματιστών και testers, οι οποίοι έβαλαν όλη την ψύχη τους στο game και είναι υπέροχο για να το βλέπεις, να το παίζεις και να το ακούς. Το Return to Monkey Island μπορεί να μην έχει το art style που περιμένατε, αλλά είναι το art style που ήθελα. Όταν ξεκίνησε αυτό το παιχνίδι, ο μεγαλύτερος φόβος μου ήταν το αν θα με άφηνε η Disney να φτιάξω το παιχνίδι που θέλω, αλλά τελικά ήταν υπέροχοι συνεργάτες. Το ειρωνικό είναι ότι αυτοί που δεν θέλουν να φτιάξω το παιχνίδι που θέλω είναι μερικοί από τους μεγαλύτερους fans του Monkey Island. Και αυτό με στεναχωρεί περισσότερο από τα σχόλια".

Ο Gilbert συνέχισε: "Δεν θέλω να την πίεση του να προσπαθείτε να με κάνετε να φτιάξω αυτό που εσείς θέλετε. Εξαφανιζόμουν για μεγάλα διαστήματα. Δεν σας είχα πάντα ενημερωμένους ούτε μεγάλωνα το hype. Πάντα έδειχνα πράγματα που με ευχαριστούσαν. Αν με αφήνετε να τα κάνω όλα αυτά, θα το λατρέψετε το παιχνίδι. Αυτό το υπόσχομαι".

Το Return to Monkey Island αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2022 με publisher την Devolver Digital. 

More
09 May 2022 21:48 #264084 by Nikos Georgopoulos

More
29 Jun 2022 12:30 #265322 by Nikos Georgopoulos
Θα είναι Switch console exclusive

Το Return to Monkey Island θα είναι timed console exclusive για το Nintendo Switch, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση. Δυστυχώς δεν μαθεύτηκε η ημερομηνία κυκλοφορίας.

Το Return to Monkey Island αναμένεται εντός του 2022.

More
30 Jun 2022 10:57 #265342 by Nikos Georgopoulos
Θα είναι το τελευταίο της σειράς

Σύμφωνα με το επίσημο site του Monkey Island, η έκδοση αυτή, το Return to Monkey Island, θα είναι η τελευταία της σειράς. Η περιγραφή λέει κατά λέξη: "The exciting conclusion of the Monkey Island series....".
Το Return to Monkey Island αναμένεται εντός του 2022.

More
30 Jun 2022 21:37 #265354 by Nikos Georgopoulos
Ο δημιουργός του Monkey Island σταματά να δίνει ενημερώσεις για την νέα έκδοση λόγω ειρωνικών σχολίων

Απενεργοποιεί τα σχόλια από το blog του.

Ο Robert Gilbert, δημιουργός της point and click Adventure σειράς με πειρατές Monkey Island, αποφάσισε να σταματήσει να μιλάει για το επερχόμενο Return to Monkey Island μετά από εριστικά σχόλια από fans

Ο Gilbert έγραψε: ”Κλείνω τα σχόλια, ο κόσμος είναι αγενής και πρέπει να σβήνω σχόλια με προσωπικές επιθέσεις". Στην προσπάθεια του να υποστηρίξει το παιχνίδι δήλωσε: “Είναι ένα εκπληκτικό game και όλοι στην ομάδα είμαστε περήφανοι. Παίξτε το ή μην το παίζετε, αλλά μην το χαλάτε στους υπόλοιπους. Δεν θα δίνω ενημερώσεις πλέον για το παιχνίδι. Ο ενθουσιασμός του να μοιράζομαι πράγματα για αυτό μου έφυγε.”

Ο Dominic Armato, voice actor του Return to Monkey Island, έγραψε μέσω του Twitter: “Όπως και αν θέλετε να είναι το Monkey Island, το να μετατρέπετε την ανάπτυξη του παιχνιδιού σε αγγαρεία για τους developers αντί για ευχαρίστηση, στο τέλος δεν θα αρέσει σε κανέναν”.

Ο Gilbert όσον αφορά την ανάπτυξη του παιχνιδιού, δήλωσε: “Η ομάδα αποτελείται από ταλαντούχους, artists, animators, προγραμματιστές, sound designers και testers, που βάζουν την ψυχή τους στο παιχνίδι.” Τέλος, δήλωσε πως ελπίζει ότι όλα αυτά τα άτομα που δεν τους αρέσει η νέα μορφή του παιχνιδιού, εν τέλει θα το ευχαριστηθούν.

Bang up job, everybody.

(I've seen a lot of passionate but polite/polite-adjacent discussion going on, but the comments on Ron's blog were a total shitshow.) pic.twitter.com/BUBoPdU1fS

— Dominic Armato (@SkilletDoux) June 30, 2022

Το Return to Monkey Island θα κυκλοφορήσει το 2022, πιθανότατα για PC και Switch, καθώς πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι θα είναι Switch timed console exclusive. Άρα, όπως συνηθίζεται, λογικά θα περάσει ένας χρόνος μέχρι να το δούμε σε άλλες κονσόλες.

More
20 Jul 2022 11:33 #265683 by Nikos Georgopoulos
Gameplay video λίγων δευτερολέπτων

Ο Dave Grossman έδωσε στη δημοσιότητα ένα gameplay video 10 δευτερολέπτων για το νέο Monkey Island. Δείτε το παρακάτω, μέσω του προφίλ του στο Twitter. Όπως θα παρατηρήσετε, το...παλιό "παντρεύεται" με το νέο.

New surveillance video for #MonkeyIslandMonday ! Strange man seen striding purposefully on Melee dock, ignoring the pelicans and bar as though he had somewhere to be, some devilish puzzle to solve... @grumpygamer have you seen this? pic.twitter.com/Hplm9h9IHc

— LeDave Grossman (@phrenopolis) July 18, 2022

Το Return to Monkey Island αναμένεται εντός του 2022, αρχικά για το Nintendo Switch και μελλοντικά για τα υπόλοιπα format.

More
12 Aug 2022 01:06 #266020 by Nikos Georgopoulos
Το 25% των διαλόγων του The Secret of Monkey Island κόπηκε πριν από την κυκλοφορία

Εξαιτίας τεχνολογικών περιορισμών της εποχής.

Οι τεχνολογικοί περιορισμοί οδήγησαν την εταιρεία ανάπτυξης του Monkey Island να κόψει το 25% του διαλόγου πριν κυκλοφορήσει.

Σε συνομιλία με την Alanah Pearce, από την Sony Santa Monica, ο writer Tim Schafer αποκάλυψε πως το The Secret of the Monkey Island ήταν πολύ μεγάλο και έπρεπε να κοπεί πολύ υλικό. Δήλωσε: "Γράφαμε το Monkey Island και μας είπαν ‘δεν μπορείτε να επεκταθείτε σε έξι δισκέτες αποθήκευσης, πρέπει να τις μειώσετε σε πέντε. Έχουμε πολύ κείμενο’. Ο Ron Gilbert είπε πως πρέπει να κόψουμε το 25% του διαλόγου."

Εκείνος δυσκολεύτηκε να το κάνει καθώς όπως θυμάται, "Πήγα και κοίταξα τις σκηνές που έγραψα εγώ και σκέφτηκα ‘Όχι, είναι τέλειο, το πέτυχα’." Ωστόσο, ο συνάδελφος του, Hal Barwood βρισκόταν στο ίδιο studio καθώς δούλευε πάνω στο Indiana Jones: Fate of Atlantis και τον συμβούλεψε σχετικά με το τι να κάνει, "Είναι δύσκολο μα σκέψου το γράψιμο σου σαν έναν ιστό αράχνης και πως μερικές κλωστές πετάνε. Αν κόψεις αυτές, ο ιστός δεν θα αποδυναμωθεί μα θα γίνει πιο ισχυρός γιατί οι άλλες κλωστές του ιστού κρατάνε περισσότερο βάρος. Γίνεται πιο συμπαγές, πυκνό και σφιχτό.".

Αυτή η μεταφορά άλλαξε τον τρόπο σκέψης του Schafer σχετικά με το γράψιμο καθώς αυτή την φορά σκέφτηκε: "Αυτή η γραμμή διαλόγου ωθεί την ιστορία, δίνει κάποια σημαντική πληροφορία; Κρατάει το βάρος του στον ιστό της αράχνης;"

Η σειρά θα επιστρέψει φέτος μετά από μία μεγάλη απουσία με το Return to Monkey Island εντός του 2022, αρχικά για το Nintendo Switch και στη συνέχεια για τα υπόλοιπα format.