Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Botanicula (PC,Mac)

More
10 Apr 2012 13:02 #106680 by eliminator

PC και Mac κατακλύζονται από έντομα.

Το Botanicula είναι ένα puzzle, point-and-click adventure που δημιουργήθηκε από την Τσέχικη Amanita Design και σχεδιάστηκε από τον Jaromír Plachý. Μετά τον μεταλλικό, ρομποτικό κόσμο του Machinarium που μας προσέφερε, τώρα μας μεταφέρει στο μικρόκοσμο ενός δέντρου και στην ιστορία πέντε βοτανικών πλασμάτων (των Mr.Lantern, Mr.Twig, Mr.Poppy Head, Mr.Feather και Mrs.Mushroom) που προσπαθούν να σώσουν τον τελευταίο σπόρο του σπιτιού τους από την εισβολή σατανικών παρασίτων.

Gameplay
Όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια της Amanita Design, το Botanicula ακολουθεί το ίδιο μοτίβο στο gameplay. Καλείστε να ελέγξετε πέντε διαθέσιμους χαρακτήρες, εξερευνώντας το σαγηνευτικό περιβάλλον του παιχνιδιού , λύνοντας γρίφους και μαζεύοντας αντικείμενα που θα σας χρειαστούν για να ξεπεράσετε τα εμπόδια που σας περιμένουν.

Επίσης θα έχετε την δυνατότητα να αλληλεπιδράσετε με άλλα έντομα καθώς και να βρείτε ένα πλήθος από Easter eggs.

[youtube:21ma26wu]
[/youtube:21ma26wu]

Αξίζει να αναφερθεί ότι το Botanicula κέρδισε το 14o ετήσιο βραβείο του Independent Games Festival στην κατηγορία 'Excellence in Audio'. Συνθέτης του soundtrack είναι η Τσέχικη Alternative μπάντα DVA. Όσον αφορά το ηχητικό μέρος, όπως και στο Machinarium , έτσι και στο Botanicula, το πιο πιθανό είναι να μην συναντήσουμε κανέναν γραπτό ή προφορικό διάλογο.

Κυκλοφορία
Το Botanicula θα κυκλοφορήσει στις 19 Απριλίου 2012 για PC (Microsoft Windows και Linux) και Mac OS X. Παράλληλα, αναπτύσσεται μια έκδοση για iPad χωρίς όμως επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας. Υπό σκέψη είναι και η μεταφορά του σε Android και iOS.

GameWorld

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
10 Apr 2012 19:54 #106697 by Βαγγέλης Παναγιωτόπουλος
Το Machinarium το είχα παίξει μέχρι που κόλλησα σ'ένα δωμάτιο,και μετά έπαιξε format θυμάμαι..Ψήνομαι κάπως να το ξεθάψω μέχρι να βρω αυτό.

More
10 Apr 2012 20:27 #106701 by Γρηγόρης Βούλγαρης
μήπως παρακυκλοφορούν πολλά Indie Games?δεν τα προλαβαίνουμε...αλλά από την άλλη, όλοι οι καλοί χωράνε...τώρα αν είναι καλοί ή όχι άλλο θέμα

More
10 Apr 2012 21:16 #106706 by Μανώλης Παπαστεργιανός
Casual adventure ε?Πλάκα έχει.Τo Machinarium το είχα παίξει αλλά μετά από κάμια ώρα κι εγώ κόλλησα.Ελπίζω αυτό να είναι κάτι το διαφορετικό.

More
22 Apr 2012 04:22 #107045 by Μιχάλης Μητρόπουλος
Το Botanicula είναι διαθέσιμο πλέον μαζί με άλλα indies (Machinarium, Samorost 2, Windosill) ως μέρος του νέου πακέτου Humble Bundle .

Εγώ το πήρα (όπως σχεδόν κάνω πάντα με όλα τα Humble Bundle) και μου κόστισαν όλα μαζί γύρω στα 6-7 ευρώ. Λίγο που το χάζεψα φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον και πρωτότυπο.

More
22 Apr 2012 13:57 #107050 by 1
Replied by 1 on topic Botanicula (PC,Mac)
To machinarium είναι ίσως το πιο ευχάριστο adventure που έχω παίξει τα τελευταία χρόνια. Επίσης έπαιξα και τα 2 Samorost. Το κακό είναι πως είναι σχετικά μικρά σε διάρκεια. Το Botanicula πόσο διαρκεί;

More
22 Apr 2012 19:21 #107057 by Stratos Kiremis
Replied by Stratos Kiremis on topic Botanicula (PC,Mac)
Καλησπέρα! (έχω κάτι χρόνια να ποστάρω στο φόρουμ - κυριολεκτικά!)

μια και αναφέραμε το Machinarium, να πω το εξής:

απο τους βασικούς του σχεδιαστές, ήταν ο Jim Sachs.

Ποιός είναι αυτός; χεχ...όσοι είναι κάτω των 30 ετών ή είναι άνω των 30 ετών αλλά μια ζωή PCάδες (μπλιαχ)......100% δεν θα τον ξέρουν.

Για τους υπόλοιπους, είναι ο άνθρωπος που σχεδίασε την κλασική δισκέτα με το χεράκι που φαινόταν όποτε άνοιγε μια Amiga 1000 - 500 - 2000 (Kickstart 1.1 - 1.3)............αλλά και τα User Interfaces των μηχανημάτων CDTV του 1990 και CD32 του 1993 της Commodore (CDTV = Commodore Dynamic Total Vision, πανάθεμα την C= με τις ονομασίες της...)

More
30 Apr 2012 18:04 #107323 by Γιώργος Βλασόπουλος

halismi wrote: Το Botanicula είναι διαθέσιμο πλέον μαζί με άλλα indies (Machinarium, Samorost 2, Windosill) ως μέρος του νέου πακέτου Humble Bundle .

Εγώ το πήρα (όπως σχεδόν κάνω πάντα με όλα τα Humble Bundle) και μου κόστισαν όλα μαζί γύρω στα 6-7 ευρώ. Λίγο που το χάζεψα φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον και πρωτότυπο.

Προς ενημέρωση: Στο Humble Bundle όποιος θέλει τα αγοράζει και έναντι 0.1 ευρώ!

More
01 May 2012 22:28 #107370 by 1
Replied by 1 on topic Botanicula (PC,Mac)

Smosh wrote:

halismi wrote: Το Botanicula είναι διαθέσιμο πλέον μαζί με άλλα indies (Machinarium, Samorost 2, Windosill) ως μέρος του νέου πακέτου Humble Bundle .

Φυσικά. Απλά είναι λίγο κρίμα.. Καλό θα είναι τέτοιες προσπάθειες να τις υποστηρίζουμε, όσο μπορούμε και όχι απλά να τις εκμεταλλευόμαστε. Γιατί αρκετοί ανεξάρτητοι devs & studios κάνουν πραγματικά πολύ καλές προσπάθειες και σέβονται τον καταναλωτή. Όχι σας μερικούς μερικούς κολοσσούς, ονόματα δεν λέμε, υπολήψεις δε θίγουμε.. ;)

More
01 May 2012 23:42 #107377 by Μιχάλης Μητρόπουλος

Smosh wrote:

Αυτό εννοείται.... 'Οτι θέλετε δίνετε.... Απλώς εγώ μίλησα για το πλήρες πακέτο που γίνονται unlock τα Kooky και Windosill! Όλα μαζί στοιχίζουν 8.88 δολάρια, γύρω στα 6-7 ευρώ, όπως προανέφερα, τα οποία εννοείται ότι το αξίζουν και με το παραπάνω.