Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Ελληνικά gaming sites και πολιτική

More
22 Nov 2015 15:11 - 21 May 2017 14:40 #171411 by Βασίλης
Καλησπέρα σε όλους τους φίλους..
Ήθελα εδώ και καιρό να ανοίξω ένα σχετικό θέμα(συγκεκριμένα απο την περίοδο του..δημοψηφίσματος) αλλα όλο το ανέβαλα...
Αφορμή για να το ανοίξω είναι η αλγεινή εντύπωση που μου προκάλεσαν κάποιες φωτογραφίες που είδα χθες..
Είδα πως..στα πλαίσια προώθησης της υποψηφιότητας του,συγκεκριμένος υποψήφιος αρχηγός της ΝΔ,πέρασε τον χρόνο του σε κάποιο ιντερνετ καφέ...
Και το πρόβλημα δεν είναι αυτό.Πολιτικάντης είναι,θα προσπαθήσει να προωθήσει την υποψηφιότητα του όπου βρει πρόσφορο έδαφος!
Το θέμα είναι λεπτό και δεν θα ήθελα να επεκταθώ σε βάθος δημιουργώντας πρόβλημα στο site.
Θα αναφέρω μόνο κάποιους προβληματισμούς μου διοτι το θέμα σηκώνει συζήτηση.

Οι ιδιοκτήτες και οι συντάκτες των gaming sites είναι άνθρωποι.
Έχουν συμπάθειες και αντιπάθειες.Λογικό,θεμιτό και..αποδεκτό.
Όταν όμως είσαι δημόσιο πρόσωπο στον χώρο του gaming,γνωρίζεις πως επηρεάζεις ένα συγκεκριμένο target group που απευθύνεσαι.
Και μιλάμε για ηλικίες από εφηβεία και πάνω...Eυαισθητες ηλικιες!

Και το ατομο που αναφερομαι απευθυνεται αποκλειστικα στην πιο μικρη ηλικιακη ομαδα των gamers(ισως λόγω χαρακτηρα).

Δεν μπορείς ρε φίλε να δηλώνεις ανεξάρτητος,αναρχική ψυχή,αμερόληπτος και να...τρέχεις να υποστηρίζεις δημόσια(γιατι τα social networks είναι ηλεκτρονικός δημόσιος χώρος) κόμμα εξουσίας για το οποιο δικό σου προσωπικό όφελος.

Δεν μπορεις να κραζεις τον κοσμο οτι βγαζει λεφτα απο το gaming oταν αυταπόδεικτα συνεργαζεσαι με κολοσσούς!
Δεν μπορεις να λες Ο ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΑΚΑΣ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΟΣ.
Πολυ απλα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΙΟ ολο αυτο!
Και να συνέβαινε (που δεν συμβαινει) ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να βγαζεις εναν ανεμιστηρα και να πετας λασπη ΣΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ με τους γνωστους τροπους...
Με κλωνους,με διπλοτριπλους λογαριασμους,με υπονοουμενα στο youtube και με σχολιακια γυναικουλιστικα..

Και στην τελικη,ολη η πολεμικη απεναντι στους αλλους,που αποσκοπει?
Οι αλλοι δεν εχουν βημα να απαντησουν?
Ειναι ανικανοι πιστευεις?

Βλεπεις ατομα οπως ο Μανος που ειναι απο τους παλαιοτερους στη φαση και εχουν μια Α συμπεριφορα.Μια σεμνοτητα,μια σοβαροτητα,ωριμοτητα για να αντιμετωπισουν τον κοσμο με σεβασμο.Οπως αξιζει στον καθε αναγνωστη.
Και βλεπεις ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΧΘΕΣΙΝΟΥΣ να εχουν μια απιστευτη επαρση!
Να εχουν αποψη για ΤΑ ΠΑΝΤΑ.Για επιστημη,για θρησκεια,για κοινωνια,για πολιτικη,για αθλητικα και οχι μονο αυτο αλλα να ειρωνευονται και να χλευαζουν οσους διαφωνουν..
Να κατευθυνουν τα παιδακια σε περιεργα μονοπατια και να μην υπαρχει ενα ΦΡΕΝΟ σε ολη αυτη την κατρακυλα!!!!!

Ας γραψω ένα ακόμα παράδειγμα.
Την περίοδο του δημοψηφίσματος,υπήρχε επίσης ιδιοκτήτης gaming χώρου οπου έβγαζε κάθε τόσο βιντεάκια υβρίζοντας όσους ήταν με το ΟΧΙ και υποτιμώντας τη νοημοσύνη των αναγνωστών του.
Ο Μάνος φυσικά με μια χιουμοριστική ανάρτηση,τον έβγαλε στη σέντρα και απο κάτω όλοι συμφωνήσαμε αλλά το αυτάκι του δεν ίδρωσε.Συνέχισε να επηρεάζει τον κόσμο βγάζοντας καθημερινά βιντεάκια υπερ του ΝΑΙ και χλευάζοντας όσους ήταν υπερ του ΟΧΙ.
Δικαιωμα του?Σαφως..
Θεμιτο?ΟΧΙ βεβαια...
Γιατι δεν μπορει να το παιζεις τοσο καιρο "αδιαφορος για την πολιτικη" κλπ και στην πρωτη ευκαιρια να κανεις το..παιχνιδι σου.

Κλεινω με το εξης: ρε μπαγλαμαδες ιδιοκτητες gaming sites ΑΠΛΑ ΠΑΙΖΕΤΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ και για αυτο ξεκινησατε το σαιτ.Για να ΠΑΙΖΕΤΕ,ΚΑΝΕΤΕ ΕΡΕΥΝΑ(να καταληγετε σε συμπέρασμα) και να ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΕ για τα παιχνιδια...
ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ?
Δεν ειστε ουτε σουπερ σταρς,ουτε επιστημονες,ουτε κατι πιο χρησιμο απο καποιον που ενημερωνει πχ για την...οικονομια ή για gossip θεματα!
ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΣΕΒΑΣΤΕΙ!
Αφηστε στην ακρη τα περιεργα παιχνιδια που κανετε και που αποσκοπουν..αλλου!
Ελεος!
Last edit: 21 May 2017 14:40 by Μάνος Γρυπάρης.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
22 Nov 2015 15:52 - 22 Nov 2015 15:54 #171414 by Βασίλης
Bεβαια οφειλω να συμπληρωσω το εξης:το προβλημα δεν ειναι μονο η πολιτικη σταση/πολιτικες αποψεις ολων αυτων των παιδιων που ειναι φρεσκοι στον χώρο του ιντερνετ και της gaming ενημερωσης.
Ειναι η συνολικη τους σταση απεναντι σε αυτο που λεμε "ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟ"..

Γνωστος ιδιοκτητης gaming site για παραδειγμα μολις ειδε την Χριστιανα,αποφασισε να βρει....γυναικα για το δικο του site.
Και το ελεγε σε ολους τους συνεργατες του,μεχρι που αυτοι λακισαν και αρχισαν να διαδιδουν πραγματακια...
Ναι ρε φιλε να βρεις..Αλλα να ξερει εστω πως πιανουν το μαραφετι το χειριστήριο..
Κανε αντιγραφη αλλα σωστη.Μη γινεσαι γελοιος!

Αλλος το προχωρησε πιο πολυ και εφερε και 3 και 4 γυναικες..Μαγκια!Χαρεμι!Πασάς ο αρχοντας!
Απο κατω να παραληρουν τα Nerds που αναθεμα αν ξερουν τι εστι ζωη εκτος pc..

Να γραψω για αλλες αντιγραφες?Αρχιζει ο Μανος μια στηλη και βλεπεις μετα απο 1-2 μηνες αντιγραφες..Κλωνοεκπομπες,κλωνοvlogs..
Κανονικη αντιγραφη.Καρμπονιασμα!

Και βεβαια με προβληματιζει πολυ το ΠΟΥ ΠΑΕΙ αυτη η φαση..Γιατι εδω μιλαμε για επηρεασμο εκατονταδων πιτσιρικιων..

Ψευτομαγκια,επηρεασμος για ολα τα θεματα,ηλεκτρονικη μαγκια,Bullying κατοπιν εντολων για να αντιμετωπισουμε τον ποιοτικα καλυτερο ανταγωνιστη μας..

Η πολιτικη και ο επηρεασμος των ανηλικων ειναι απλα το δεντρο.

Θα δουμε και το δασος..
Συνεχιζεται...
Last edit: 22 Nov 2015 15:54 by Βασίλης .

More
22 Nov 2015 20:52 #171424 by Κατερίνα Μαρίνου
Πολυ σωστα τα λες αλλα η λυση ειναι απλη. Δεν παρακολουθεις sites, καναλια η οτιδηποτε πιστευεις οτι εκπεμπει φτηνη προπαγανδα. Εγω ουτε που ξερω για ανταγωνιστικα sites, δεν με ενδιεφερε ποτε να μαθω αν υπαρχει κατι αλλο μιας και εδω εχω βρει οτι μου χρειαζεται. Το ιδιο και με τα καναλια στην τηλεοραση που ξερω οτι κανουν εξωφθαλμη προπαγανδα υπερ της κυβερνησης. Βλεπω μονο 1 δελτιο ειδησεων και τιποτα αλλο, απολυτη διαγραφη απο το tv control των υπολοιπων.
Οσο για τον πολιτικο που "παιζει" πολυ με τα social media καπου παει το μυαλο μου αλλα ας το αφησουμε για αργοτερα, την δουλεια του κανει και δεν με απασχολει. Δεν τον ψηφιζω ετσι κι αλλιως. ;)

More
22 Nov 2015 21:02 #171427 by Λευτέρης Νταβερνιάρης
Σιγά-σιγά συνειδητοποιώ τι παίζει και δε μου αρέσει καθόλου αυτό που βλέπω...
Υ.Γ. Έτοιμος είμαι να το δώσω το επίμαχο screenshot :P

"The right man in the wrong place can make all the difference in the world" - G-Man

More
22 Nov 2015 22:19 #171435 by Βασίλης
Ξέρει και το φαινόμενο "League of Legends" ο τύπος..
Μεγαλεία για το gaming!!!!!!!

More
22 Nov 2015 23:50 - 22 Nov 2015 23:53 #171446 by Georgios Manolis
Πρέπει σε τέτοιες φάσεις να έχεις ένστικτο και να ξεχωρίζεις ποιός είναι αληθινός.Να τη ψιλιάζεσαι λίγο τη δουλειά.Θα μου πείς τι ένστικτο να έχουν τα πιτσιρίκια.Γι αυτό κάποιοι στοχεύουν σε αυτές τις ηλικίες.
Υπάρχουν πιστεύω "ψεύτικοι" gamers που έχουν sites και youtube channels όπως υπάρχουν και ψεύτικοι πολιτικοί.Και ψαρεύουν τους νέους που χειραγωγούνται εύκολα.
Το περίμενα οτι κάποιοι θα χρησιμοποιούν τα gaming sites όπως χρησιμοποιούν τον αθλητισμό και τα κανάλια για να χειραγωγούν τον κόσμο.Όμως δε περίμενα να συμβαίνει αυτό σε τόσο μεγάλο βαθμό.
Γιατί όχι,σκέφτεται ο άλλος θα αφήσω τον τάδε πολιτικό η κόμμα να με στηρίξει γιατί οι καιροί ειναι δύσκολοι και θα κάνω οτι μου λέει δε γ@μιεται!
Ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν τα κόμματα η αυτοί που τους στηρίζουν οικονομικά δεν είναι χθεσινοί.Μαζεύουν κόσμο απο όπου μπορούν με κάθε τρόπο,γιατί η gaming κοινότητα να μείνει απ' εξω?
Μπράβο λοιπόν στον Μάνο και σε όποιον παλεύει τίμια στον χώρο αυτό για να προσφέρει ενημέρωση και "παιδεία" γύρω απο το gaming.
Είναι τόσο απλό να καταλάβεις όταν κάποιος είναι ψεύτικος,απο τα λόγια του,απο τον τρόπο που συμπεριφέρται.Αν το ένστικτο σας σας λέει οτι κάτει δε πάει καλά να το ακούτε,συνήθως βγαίνει αληθινό. ;)

The fire cracked silently as four Stalkers sat around it. The night was silent, only a small wind and the rustling of grass and leaves to fill the ears. One of the men spoke up suddenly: "Have you children heard the tale of the Monolith?"
- S.T.A.L.K.E.R. local folclore
Last edit: 22 Nov 2015 23:53 by Georgios Manolis.

More
22 Nov 2015 23:51 #171447 by Νικολής Ασημάκης
Ωραίο όλο αυτό για τις αντιγραφές, αλλά θέλω να μείνω σε ένα μικρό σημείο. Από που και ως που θεωρείται αντιγραφή το να πάρει κοπέλα ο χ/ψ/ω τύπος στο αντίστοιχο μέσο του (site/video κλπ); Ναι, ωραία, έτυχε και ήρθε στο GW η Χριστιάνα, τη δέχτηκαν και έκανε τον πάταγο που έκανε και συνεχίζει να κάνει. Το είδε άλλος και λέει να βάλει και αυτός μια κοπέλα ίσως πετύχει κάτι αντίστοιχο. Εδώ όμως δεν μιλάμε για πατέντες (π.χ. desing του site, στυλ που γράφονται reviews, logo κλπ) αλλά για ανθρώπινο δυναμικό. Ούτε νομίζω (για μένα πάντα) αυτός που το έκανε πρώτος έχει και το "πάνω χέρι", κάτι που μου βγάζει γενικά το κείμενο που διάβασα. Είναι μια ανταγωνιστική αγορά και όλοι θα κάνουν ότι μπορούν για να "νικήσουν" τον ανταγωνισμό. Τα βλέπουμε και εκτός του gaming community, γενικά στην αγορά εργασίας.

Στα υπόλοιπα points δεν έχω να σχολιάσω κάτι, με βρίσκουν γενικά σύμφωνο, ιδιαίτερα το κομμάτι με την πολιτική, που προσωπικά ποτέ δεν πήγα σε sites άσχετα με ειδήσεις για πολιτικά.

More
23 Nov 2015 00:38 - 20 Aug 2016 02:25 #171452 by Βασίλης

Zaratoth wrote: Ωραίο όλο αυτό για τις αντιγραφές, αλλά θέλω να μείνω σε ένα μικρό σημείο. Από που και ως που θεωρείται αντιγραφή το να πάρει κοπέλα ο χ/ψ/ω τύπος στο αντίστοιχο μέσο του (site/video κλπ); Ναι, ωραία, έτυχε και ήρθε στο GW η Χριστιάνα, τη δέχτηκαν και έκανε τον πάταγο που έκανε και συνεχίζει να κάνει. Το είδε άλλος και λέει να βάλει και αυτός μια κοπέλα ίσως πετύχει κάτι αντίστοιχο.

Oταν ο ιδιοκτητης του gaming site λεει πως "Επειδη εβαλε ο Μανος την Χριστιανα,θα πρεπει να βρουμε και εμεις ενα γκομενακι για το site μας",καταλαβαινεις πως δεν ειναι πρωτος στοχος η ενημερωση αλλα ο ανταγωνισμος με καθε θεμιτο ή αθεμιτο μεσο.
Και την παραπανω ατακα την ειπε καποιος ιδιοκτητης site, στα ισια, σε τοτε συντακτη του μεσου του.

the_prophet1987 wrote: Πρέπει σε τέτοιες φάσεις να έχεις ένστικτο και να ξεχωρίζεις ποιός είναι αληθινός.Να τη ψιλιάζεσαι λίγο τη δουλειά.Θα μου πείς τι ένστικτο να έχουν τα πιτσιρίκια.Γι αυτό κάποιοι στοχεύουν σε αυτές τις ηλικίες.

μα αυτο με εξοργιζει περισσοτερο απο ολα.
Εισαι 30+ ρε φιλε ιδιοκτητη gaming site.
Οι παλιμπαιδισμοι,τα καραγκιοζιλικια κλπ αποσκοπουν στο να μαζεψεις μια αγελη 16χρονων,να την πλάσεις οπως θες και να τη χρησιμοποιησεις οπως θες για τους δικους σου πονηρους σκοπους..
Ειτε ειναι προωθηση πολιτικων προσωπων/κομματων,ειτε προιοντων,είτε..ιδεων περι θρησκειας για να το παω και παραπερα.

Δεν υπαρχει κατι πιο ανήθικο απο αυτο.
Last edit: 20 Aug 2016 02:25 by Μάνος Γρυπάρης.

More
23 Nov 2015 02:24 - 20 Aug 2016 01:39 #171455 by Μιχάλης Χαραλαμπάκης
Νομίζω κατάλαβα τι εννοεί ο aims.Εγώ θα δημοσιεύσω κανονικά την photo γιατί ούτε κάποιο internet cafe δείχνει ούτε λέει ονόματα.την βρήκα στο Greek gaming universe.

Εμένα με ενόχλησε κάτι άλλο ακόμα χειρότερο όμως. Γνωστός αρχισυντάκτη site gaming-τεχνολογίας που τροφοδότησε με εξοπλισμό το Internet cafe που εμφανίστηκε ο Τζιτζικώστας, στην Facebook page του Internet cafe έγραψε σχόλιο στην παραπάνω φωτογραφία ότι "Θα ήθελε να τον δει πρωθυπουργό". Άρα προφανώς και έχει σχέση με τον υποφαινόμενο. Να θυμίσω βέβαια ότι χρησιμοποιεί ύπουλες τακτικές όπως εξαγορά των likes και των views με αποτέλεσμα στο Google Page Rank να έχει φάει ban (0 rank)! Μήνες μετά το βίντεο-προπαγάνδας δημοψηφίσματος υπέρ του Ναι από άλλο γνωστό αρχισυντάκτη το πράγμα βρωμάει κι άλλο.

Στον gaming χωρο που τουλάχιστον υπάρχουν νέοι άνθρωποι δεν περίμενα ποτέ τέτοιες απόψεις.Εντάξει ένα μέσο έχεις δεν μπορείς να λες στη μούρη του άλλου τι θα ψηφίσει και να το παρουσιάζεις με περιτύλιγμα κιόλας.Ο κάθε πιτσιρικάς που δεν ξέρει την τύφλα του από πολιτική επειδή παίζει League of Legends ή συχνάζει σε συγκεκριμένα net cafe όταν γίνει 18 αν δεν έχει τι να ψηφίσει δύσκολο το έχετε να το ρίξει σε Τζιτζικώστα?Δεν μου πέφτει λόγος τι ψηφίζει ο καθένας αλλά το να προσπαθείς να χειραγωγήσεις την μάζα με πουστιά δεν μου αρέσει.
Attachments:
Last edit: 20 Aug 2016 01:39 by Μάνος Γρυπάρης.

More
23 Nov 2015 10:38 - 23 Nov 2015 10:39 #171457 by G
Σχετικά με τον πολιτικάντη που πήγε σε νετ καφέ και καλά έπαιξε, κτλπ(προφανώς και θα έπαιξε αμοιβή στο νετ καφέ), δεν είναι τίποτε άλλο απο ένα κλασσικό ψηφοθηρικό-λαικιστικό marketing ενός πολιτικού. Ούτε η πρώτη φορά είναι αλλά ούτε και η τελευταία. Δεν πρέπει να μας φαίνεται παράξενο αλλά ούτε είναι και πρωτόγνωρο ένα τέτοιο φαινόμενο(βλέπε καραμανλής προ ετών σε gaming εκδήλωση-αν μιλάμε συγκεκριμένα για gaming). Τώρα όσον αφορά το άλλο θέμα που έθιξε ο aims με συντάκτες gaming sites, δεν γνωρίζω και δεν παίρνω θέση(κάποιος ας με διαφωτίσει μέσω pm γιατί έχω πλήρη μεσάνυχτα). Η πολιτική είναι συμφέροντα με την αρνητική έννοια και γι'αυτο βρωμάει και ζέχνει, είτε αυτή προέρχεται απο τα δεξιά, είτε απο τα αριστερά και δυστηχώς σαν λαός είμαστε άξιοι της μοίρας μας.
Last edit: 23 Nov 2015 10:39 by G.