Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Hardware+Bios update

More
17 Sep 2009 12:26 #61067 by Γιωργος Βλαχος
Γεια σας παιδια!!!Εχω την intel DG31PR motherboard η οποια δεχεται μεχρι 4gb ram 667/800 ΜΗz.Στο pc μου εγω φοραω 2gb ram(2x1gb) και θελω να βαλω 4gb πανω(2x2gb)!!Πηγα πριν λιγες μερες στο πλαισιο και πηρα 4gb (2x2gb) ομως το pc δν ξεκιναγε οταν τις εβαλα και μου εκανε ολο reset!! :cry: :cry: Τις πηγα πισω και τους λεω πως ειναι δυνατον να μην τις σηκωνει το μηχανημα αφου η μητρικη μεχρι 4gb ram σηκωνει και στην συχνοτητα(MHz) ειμαι στα ορια(δοκιμασα και 667 MHz και 800 MHz πανω)!!!!Και με ρωτησανε αν εχω κανει προσφατα bios update στην μητρικη και τους ειπα οχι απο τοτε που το πηρα!!!(Δεκεμβριος του 07)...Και μου ειπαν οτι κατα πασα πιθανοτητα αν κανω bios update θα μου τις σηκωνει το μηχανημα!!!Και σας ρωταω:
-Αν κανω bios update μονος μου κινδυνευω να flasharει το μηχανημα??
-Θα λυθει το προβλημα με τις μνημες αν το κανω??
-Πως γινεται το update??Απλα το κατεβαζεις απο την επισημη σελιδα??(στο ιντερνετ το εχω βρει το update απο το επισημο site της intel!!!)

Σας ευχαριστω που με ακουσατε και καθε βοηθεια δεκτη!!!
Υ.Γ. Το μηχανημα μου φοραει πανω 2X1gb 667 mhz η καθε μια ram!!!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
17 Sep 2009 14:43 #61072 by Alex
Replied by Alex on topic Hardware+Bios update
Αν πας στη σελίδα της μητρικής σίγουρα θα βρεις τρόπο και οδηγίες για να περάσεις νέο bios(ειτε μεσα απο τα windows είτε από dos).

Αυτό που σου είπαν στο πλαίσιο είναι τελείως αναληθές (τι σημαινει στα οριά του!). Απλά μπορεί να υπάρχει κάποια ασυμβατότητα με τις μνημες.
Δοκιμασε να τις βάλεις μια-μια και στα δύο slots και δες τι θα κανει.

Intel i7 940 ASUS A6T-Deluxe Corsair DDR3 1333Mhz 12GB 2xSapphire 5870 1GB OC Vapor-X Crossfire OCZ 120GB Revodrive Coolermaster Cosmos RC-1000 Topower PowerBird 1100W Full Modular
EIZO S2401W 24'' TFT

More
17 Sep 2009 14:53 #61074 by Γιωργος Βλαχος
τις δοκιμασα και μια μια και στις δυο θεσεις και μου επεζε αλλα αν τις εβαζα και τις δυο μαζι τοτε εκανε το προβλημα(το δοκιμασα και με παρομοια απο αυτη που φοραει δλδ 2 x kingston 2gb 667 mhz,φοραω 2 x kingston 1gb 667 mhz)!!!
και ο ενδoιασμος μου ειναι αν κανω την αναβαθμιση θα εχω προβλημα αν ακολουθησω πιστα τις οδηγιες του σαιτ?ειναι δυσκολη η εγκατασταση??kαι αν το κανω θα μου λυθει το προβλημα με τις μνημες??
Και τη μπορει να φταιει και να εχει προβλημα με 4gb ram ειναι κουφο!!!!!Μηπως πρεπει να ξαναψαξω για μνημες??Αλλα και κινγκστον που δοκιμασα εκανε το ιδιο προβλημα!!!! :evil: :evil: :evil:

More
17 Sep 2009 15:50 #61077 by Kostas Kefallinos
downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?ProductID=2839&DwnldID=17084&lang=eng α

Βήμα βήμα τί να κάνεις :wink:

Aλλα τσεκαρε τα specs της mobo και της μνήμης

More
17 Sep 2009 16:07 #61079 by Γιωργος Βλαχος

kefallinos wrote: downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?ProductID=2839&DwnldID=17084&lang=eng α

Βήμα βήμα τί να κάνεις :wink:

Aλλα τσεκαρε τα specs της mobo και της μνήμης

thanks!!!Τα τσεκαρα και τα χαρακτηριστικα της μητρικης και μου λεει οτι σηκωνει μεχρι 4gb 667/800 mhz DDR2 ram...Το update ενδεχεται να μου λυσει το προβλημα ή οχι??

More
17 Sep 2009 16:13 #61081 by Chris Zotos
Replied by Chris Zotos on topic Hardware+Bios update
Το πιο πιθανό είναι να έχουν ασυμβατότητα με την m/b και αυτοί στο πλαίσιο να σου πουλάνε φούμαρα..
Αφού σου δουλεύουν μια μια... Δοκίμασε να τις βάλεις σε διαφορετικά channels.. Και πάλι όμως έτσι χάνεις από απόδοση...

More
17 Sep 2009 16:34 #61084 by Γιωργος Βλαχος

Tilion wrote: Το πιο πιθανό είναι να έχουν ασυμβατότητα με την m/b και αυτοί στο πλαίσιο να σου πουλάνε φούμαρα..
Αφού σου δουλεύουν μια μια... Δοκίμασε να τις βάλεις σε διαφορετικά channels.. Και πάλι όμως έτσι χάνεις από απόδοση...

και πως μπορω να μαθω και να βρω ποιες μνημες ειναι συμβατες με την m/b??ΝΑ παω να τους αφησω το pc και να ασχοληθουν μονοι τους??Κατι τετοιο δν θελω να το κανω παντως!!!
και τι εννοεις να τις βαλω σε διαφορετικα channels??Εξηγησε μου το...χανω απο ποιοτητα πολυ??

More
17 Sep 2009 17:26 #61085 by Kostas Kefallinos
Ποιές μνήμες αγόρασες?Πόσταρε ότι ακριβώς γράφει το κουτί τους - δώσε λίνκ απο τη σελίδα του πλαισίου

More
17 Sep 2009 17:42 #61087 by Γιωργος Βλαχος
δοκιμασα αυτες:
www.plaisio.gr/product.aspx?prod ... 28CD7F35C7
και μου χαν πει οτι δν θα εχω κανενα προβλημα!!στο ιντερνετ που κοιταξα για την μητρικη μου
γραφανε οτι η μητρικη μου ειναι συμβατη με καρτες που εχουν χαρακτηριστικα αυτα:
2x 2gb-667 mhz DDR2-5300 240p DIMM 1.8v
kai
2x 2gb-800mhz DDR2-6400 240p DIMM 1.8v

More
17 Sep 2009 18:13 #61090 by Kostas Kefallinos
Οντος οι μνήμες είναι μιά χαρά με τη μητρική...αλλο ένα λογικό παράδοξο του κόσμου των pc