Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Nέο PC και διλλήματα

More
22 Apr 2009 20:19 #52286 by Μάνος Αλιμπέρτης
Kαλησπέρα συνάδελφοι gamers :P :P

Έxω ένα PC 4ετίας περίπου με τα εξής specs:

Αthlon 64 x2 2,0 ghz
1 Gb ram DDR1
Νvidia AGP 6600GT
Tagan 420 PSU
WD Raptor 36,4 gb για το λειτουργικο
2χ640 gb ΑΑKS WD που είναι και ο κύριος αποθηκευτικος μου χώρος.

Για τις περισσότερες δουλειές που το θέλω κάνει και με το παραπάνω. Τo gaming δυστηχώς εδώ και καιρο το εχω μειώσει δραματικά σε μερικές ωρες το μήνα αφου δεν προλαβαίνω ούτε να ανασάνω. Αλλα απο το καλοκαίρι και μετα θα ειμαι πιο χαλαρός και επίσης εχω ενα full HD 24αρη monitor που η παρούσα σύνθεση παίζει το 720p αλλα σε δύσκολες και απαιτητικές σκηνές κολλάει. Για 1080p video και games ούτε για αστείο.Επιπλέον για τη σχολή δουλευώ αρκετά βαρια προγράμματα όπως το Matlab , eclipse και Χilinx που εχουν τις απαιτησούλες τους. Εκτος λοιπον των παραπάνω προγραμματων, ταινιών HD και για παιχνίδια σε full HD ( τι το έχουμε το monitor :P :P ) θέλω να ασχοληθώ με επεξεργασία video και μουσικής αλλα χαλαρά πράγματα...Οπότε πάμε αναγκαστικα σε μια νέα σύνθεση.

Και το μεγαλύτερο δίλλημα είναι AMD phenom II ή Intel core i7. Με τον phenom σίγουρα θα ειμαι καλυμμένος αλλα ξερετε πως ειναι το σαράκι της αναβάθμισης. Επιπλέον το παλιο PC λέω να γινει ένας File Server και να του στήσω πάνω ένα raid 5b αγοράζοντας αλλους τρεις 640 gb . Αξίζει το κόπο; Θα μπουκώνει μήπως το gigabit ethernet οπότε να μην το επιχειρησω καν;

Eνα κουτάκι που εχω σκεφτεί για το τωρινο μου μηχάνημα είναι www.plaisio.gr/product.aspx?prod ... 8D23902832
Aν και mid tower εχει πολυ καλο σχεδιασμο και ευκολίες καθως και επίσης πολλες θέσεις για ανεμιστήρες και δισκους. Αξιζει για να γινει κουτί για έναν μικρο file server ή να πάω σε full tower;

Για το νέο PC τώρα αυτο που δεν εχω καθόλου ιδέα είναι περι καρτας γραφικών καθως και προτάσεις για ενα full tower(περιξ των 150 με 200 ευρώ έκαστο). Τα υπόλοιπα θα εξαρτηθούν και απο την απόφαση για AMD ή Intel.

Ελπίζω μην σας ζάλισα :P :P

Eυχαριστώ εκ των προτέρων!

Everything that has a beginning has an end...

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
22 Apr 2009 21:02 #52291 by Esperos
Κατά την γνώμη μου κάνε τις εξής κινήσεις:

Το κουτί που διάλεξες είναι μια χαρά.Στο ερώτημα i7 ή Phenom με κλειστά μάτια AMD!!!! To γιατί είναι απλό!
Θα πεσεις και εσύ στην λούμπα των "μπετατζήδων" (από των όρο "beta" όπως τους λέμε στην πιάτσα των pc). Oι i7 δεν είναι ακόμα αυτό που λένε, είναι σε πειραματικό στάδιο με αποτέλεσμα το 6πύρινο 8πύρινο cpu να δουλεύει σε simulated μορφή. Εμείς τι κάνουνε? Απλά περιμένουμε τους βιαστικούς που τρέχουν να αγοράσουν ότι καινούργιο βγαίνει χωρίς να περιμένουν να δοκιμαστεί καλά πρώτα και να διορθωθούν τα όποια προβλήματα τους (Beta-τζήδες!) και μόλις τα φάνε στα μάπα αυτοί και πάνω σε αυτούς διορθωθούν τα όπια λάθη, τότε αγοράζουμε εμείς τα νέα αναβαθμισμένα μοντέλα και μάλιστα στην ίδια τιμή που αγόρασαν αυτοί τα παλιά!
Οι Phenom είναι δοκιμασμένα σκυλιά, εξαίρετη τιμή για τις δυνατότητες τους -οι οποίες παρεμπίπτοντος είναι αυτές που υπόσχονται- θα δεις τεράστια διαφορά από αυτό που είχες χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία και σε 2-3 χρονάκια που δε θα σε καλύπτει πια χτυπάς του ώριμους και γαμάτους i7!
Κάρτα γραφικών αφού πας σε AMD θα σου πρότεινα ΑΤΙ (αφού είναι αγορασμένη απο την AMD) και συγκεκριμένα ένα από τα μοντέλα της σειράς 4800 (πχ 4830-4850....)
Τώρα αν θες σε Nvidia 9600-9800 Gt-Gts είσαι επίσης καλά.

Αυτά απο εμένα!

More
22 Apr 2009 21:24 #52292 by Μάνος Αλιμπέρτης
Thanks aposperiti για την άμεση απάντηση!!!

Για το raid 5 ξέρεις τι παιζει; Απ όσο ξερω είναι η βέλτιστη λύση για ασφάλεια και για ταχύτητα μαζί απλα θέλει 5 όμοιους δίσκους για να είναι πραγματικα αποδοτικό...Θα κερδίσω κάτι ή καλύτερα τα λεφτα που θα σπαταλούσα στον raid controller να τα επενδύσω σε περισσότερους δίσκους :P :P

More
22 Apr 2009 22:59 #52296 by Alex
Λοιπόν πάμε...

Πρώτον το παλιό σου μηχανάκι είναι αξιολογότατο καθώς είχα κι εγώ ένα αντίστιχο (με 2gb 400mhz RAM). To full HD σου κόλαγε λόγω καρτας (που δεν αναλαμβανε το φόρτο και η cpu έπιανε κόκκινα). Εγώ είχα μια 1900ΧΤΧ και Full HD έπαιζα και τα games μου φόρτωνα αρκετά άνετα (σε 24άρα)

Δε θα συμφωνήσω τόσο με τον aposperitis όσον αφορά τους i7... Έχουν φοβερές απιδόσεις όσο κλεμένη και αν είναι η αρχιτεκτονική τους (βλέπε L3 cache και hypertransport)! Απ'οσο 'έχω δει (έχει φίλος) το 8 πύρινο δουλεύει με hyperthreading και οι επιδόσεις είναι πραγματικά πολύ καλές...
Πάντα με το σκεπτικό ότι ουσιαστικά έναν τόσο ισχυρο επεξεργαστή, όσο ο i7 δεν προκειται να τον "γευτείς" εφόσον μιλαμε για home use κι εγώ θα σου πρότεινα AMD, γιατί πολύ απλά οι i7 είναι πανακριβοι (σε συνδιασμό πάντα με μητρική και μνήμες) και οι καινούριοι phenom II είναι πραγματικά πολύ καλοι (φοράω έναν 920 εδώ κι ένα μηνα :D ) και είναι ανώτεροι σχεδιαστικά απο τους quad core (γιατί με αυτόυς πρέπει να συγκρίνονται και όχι με τους i7) έχοντας L3 cache.

Όσον αφορά τώρα (αν αποφασίσεις να πάρεις AMD) το socket αν είναι ΑΜ2+ ή ΑΜ3 είναι καθαρά αποφαση δική σου. Εγώ πήγα σε ΑΜ2+ απλά γιατί οι DDR3 δεν προσφέρουν τίποτα ακομα οσον αφορά σε επιδόσεις και είναι ακομα πολύ ακριβές. Όσον αφορά την αναβαθμισιμότητα του συστήματος ότι και να πάρεις θα έχει αρκετό "αέρα". Απλά το AM3 σου δείνει DDR3 που με μελλοντικούς επεξεργαστές να δίνουν κατι παραπάνω (και πιστεύω πως και το AM2+ και το AM3 θα σηκώνει τους μελλοντικούς 32nm).

Κάρτα γραφικών τώρα... Θα σου πρότεινα σε Ati καθώς έχουν καλύτερη αναλογία αποδοσης τιμής (η gtx275 είναι πιο αργή από την 4890 και είναι πιο ακριβήγια παράδειγμα) ενώ πιστεύω έχουν καλύτερη αποδοση σε HD video. Αλλά πραγματικά ότι και να παρεις σε καρτούλα δεν θα έχεις πρόβλημα. Μια 4870 θα σου ήταν κουτι (και σε συνδιασμό με μια μητρική με crossfire ώστε στο μελλον να βάλεις άλλη μια θα είσαι κομπλε)

Λοιπόν το raid 5 θέλει μινιμουμ 3 δίσκους (stripe με parrity) αλλά δε νομίζω οτι το παλιό σου μηχανημά έχει αυτή τη δυνατότητα. Θα σε συμβούλευα να πας σε ένα απλο raid 1 (mirror) που είναι αρκετά αξιόπιστο αλλά πιο αργό. Κι εφόσον θα το έχεις για storage δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Αλλά και πάλι το παλιό σου μηχάνημα δεν θα το σηκώνει (δεν έχει raid controler κατα πάρα πιθανότητα). Δική μου πρόταση το raid να το κάνεις στο δικό σου μηχάνημα με τους 640άρηδες που ήδη έχεις και το παλιο να το κάνεις ένα όμορφο κατεβαστήρι. Με gigabit δεν θα έχεις κανενα πρόβλημα (ακομα και με 100άρι) αρκει να έχεις gigabit ρουτερακι.

Αν θες ριξε μια ματια στο νεο σύστημά μου να παρεις ιδέες!
<!-- l --><a class="postlink-local" href=" www.gameworld.gr/community/viewtopic.php?f=38&t=1837&start=40 ">viewtopic.php?f=38&t=1837&start=40

Όπως διάβασε κι εδώ να πάρεις μία γεύση...
www.anandtech.com/cpuchipsets/sh ... spx?i=3551
www.tomshardware.com/reviews/phe ... ,2278.html
www.tomshardware.com/reviews/790 ... ,2277.html

Intel i7 940 ASUS A6T-Deluxe Corsair DDR3 1333Mhz 12GB 2xSapphire 5870 1GB OC Vapor-X Crossfire OCZ 120GB Revodrive Coolermaster Cosmos RC-1000 Topower PowerBird 1100W Full Modular
EIZO S2401W 24'' TFT

More
23 Apr 2009 12:31 #52306 by Μάνος Αλιμπέρτης
Aposperiti και mordred πραγματικα ευχαριστώ πάρα πολυ για τις ακρως ενδιαφέρουσες απόψεις σας και προτάσεις σας!

Για το raid 5 ξέρω οτι δεν παίζει στο τωρινο μηχάνημα απλα σκέφτομαι αν αξίζει το κόπο να αγοράσω εναν hardware raid controller και να το πετάξω στο τωρινο μηχανηματάκι οποτε θα αναλάβει file server- linux μηχάνημα και κατεβαστήρι αν και όποτε καθως καμια 30αρα HD ταινίες ακόμη με περιμένουν εκτος απο τα DVD rips που εχω μαζέψει.

More
23 Apr 2009 13:34 #52309 by Alex
Πρότασή μου και άποψή μου... Ο raid controler σε pci είναι πανάκριβος και δεν αξίζει.
Δεν καταλαβαίνω γιατί να πας σε raid 5 και να έχεις λίγο μεγαλύτερη ταχύτητα αφού σκοπεύεις να βλέπεις τις ταινίες από δίκτυο (άρα γιατί να έχεις ταχύτητα στους σκληρούς).
Πρότασή μου είναι να πετάξεις ένα raid 1 στο καινούριο μηχάνημα (οπότε θα έχεις εξασφαλισμένη ικανοποιητική ταχύτητα ανάγνωσης πιο γρήγορη από το απλό sata, καθώς στην ανάγνωση το raid 1 διαβάζει και από τους δύο δίσκους) γιατί και στο raid 5 και στο raid 1 πας αδιάβαστος με δύο σκληρούς χαλασμένους (ελπίζω να μην είσαι τόσο γκαντέμης).
Απλά αν θες ότι κατεβάζεις να μένει εκεί στο raid και να μην κανεις μεταφορά σε ότι κατεβάζεις απο το κατεβαστήρι στο καινούριο μία απλή πρόταση είναι να πάρεις ένα raid 1 sata controler (που είναι πολύ πιο φτηνός από έναν raid 5) και να κάνεις τη δουλειά σου.
Εγώ αυτό έκανα για ένα δίμηνο με αυτόν εδώ
www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.803126
χωρίς κανένα πρόβλημα αλλά τώρα δε το χρησιμοποιώ.

Intel i7 940 ASUS A6T-Deluxe Corsair DDR3 1333Mhz 12GB 2xSapphire 5870 1GB OC Vapor-X Crossfire OCZ 120GB Revodrive Coolermaster Cosmos RC-1000 Topower PowerBird 1100W Full Modular
EIZO S2401W 24'' TFT

More
23 Apr 2009 15:10 #52315 by Μάνος Αλιμπέρτης
Eντωμεταξύ για σκληρο δίσκο για το λειτουργικό είχα υπόψιν μου οτι ο velociraptor ήταν κοντα στα 140 με 150 ευρώ...Και τσουπ σήμερα το skroutzara απο περιέργεια και βρήκα ότι εχει πάει 170 σχεδον. Τώρα τελευταία όλο ανεβοκατεβαίνουν οι τιμές και πάντα οι τιμες του Πλαισιο είναι ίδιες μ αυτές του e-shop. Απλα κάτι δεν πάει καλα εδωπέρα.

Για το λειτουργικο λοιπον τι θα μου προτείνατε:

-Velociraptor
- www.plaisio.gr/product.aspx?product=903868 που όμως δεν ξερω τα επίπεδα θορύβου του ή
- εναν SSD. Εχω διαβάσει διθυράμβους, έχω διαβάσει και κανονικα μνημόσυνα για το αν αξίζουν... :?

More
23 Apr 2009 15:37 #52316 by Alex
Λειτουργικό; Windows 7...

EIZO S2401W 24'' TFT

More
23 Apr 2009 16:39 #52318 by Μάνος Αλιμπέρτης
Αυτα έχω στα υπόψιν μου αλλα όσο δεν βγαίνουν official και με υποστήριξη σε drivers επίσημα απο τις εταιρίες πως να τα βάλω οεο; :P :P :P

Aλλο που δεν μπορω να κατασταλάξω ειναι αν παώ σε AM3 ή σε AM2+

More
23 Apr 2009 17:56 #52321 by Alex
Να σου πω... Εγώ χρειάστηκα μόνο drivers για τον raid controler (που έβαλα για vista 64) και για την κάρτα γραφικών (εβαλα πιο καινούριους) όλα τα άλλα τα είχε βρει από μόνο του... Δεν υπάρχει περίπτωση να έχεις πρόβλημα με drivers. Εκτώς αν έχεις τ'ιποτα μαλακιες της creative οπως mp3 web cams και τέτοια.
Για ΑΜ3 ή ΑΜ2+. Δεν ξέρω...
Αν δεις τα συγκριτικά που σου έστειλα ακόμα και ο 955 δεν έχει τόσο διαφορά με ddr3. Αλλά εγώ θα τα έδινα τα λίγο παραπάνω λεφτά τώρα που έχουν πεσει οι ddr3 λιγο.
www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.559963
www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.559961

EIZO S2401W 24'' TFT