Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Καλώς τα παιδιά...καλώς τα AM2! :P

More
09 Jun 2006 14:47 #14623 by Δημήτρης Σκιάννης
Ελα και οι πρώτες μητρικές είναι εδώ!

www.eshop.gr/search_per.phtml?category=%CC%C7%D4%D1%C9%CA%C7...1%D4%C1&category2=SOCKET%20AM2

Πού να βρούμε 200 ευρά για 590SLi...πάω να ανοίξω καμιά τράπεζα... :P

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
09 Jun 2006 15:35 #14629 by Μάνος Αλιμπέρτης
Στο μοναδικό ουσιαστικό που διαφέρει το socket ΑΜ2 είναι στο τύπο μνήμης που δέχεται(παίρνει AM2) και σε 1-2 ακόμα λεπτομέρειες.Αλήθεια,πόσα pins έχουνε οι επεξεργαστές αυτου του Socket;

Προσωπικά σήμερα παρήγγειλα τον Amd

Everything that has a beginning has an end...

More
09 Jun 2006 15:42 #14630 by Φίλιππος Δαουκόπουλος
Εγω το είχα ξαναπεί... Πότε επιτέλους θα αποφασίσει η AMD??? τρία sockets άλλαξε σε 3 χρόνια!!! Έλεος δηλαδή!!! Και δεν μέτρησα και το 940 που είναι και καλα για τους Opteron....
Οι ηλεκτρονικοί ξέρουν γιατι

More
09 Jun 2006 15:48 #14633 by Μάνος Αλιμπέρτης
Συμφωνώ

Everything that has a beginning has an end...

More
09 Jun 2006 16:02 #14635 by Φίλιππος Δαουκόπουλος
Πάντως τους παραδέχομαι!
Γιατι όταν η Intel προμοτάριζε την DDR-2 και η AMD είχε ακόμα την DDR τότε όλοι λέγαμε ποως ήταν άχρηστη η DDR2 γιατί δεν φαίνονταν τα πλεονεκτήματα της!
Και τώρα έρχετε η AMD, χωρίς καν να παρουσιάσει νέο επεξεργαστη, και βγάζει DDR2! Γιατί??? Για να έχουμε καλύτερες επιδόσεις?? Μα αυτοί έλεγαν πως δεν χρειάζεται!!
Μπράβο πάντως, έβαλαν τα γυαλιά στον κολοσό Intel

More
09 Jun 2006 20:37 #14660 by Bill Peppas
aliengoa θα σε μαλώσω :D

Μην φανατίζεσαι, και μην αναφέρεσαι σε πράγματα κατ' αυτόν τον τρόπο, εκτός και αν είσαι 100% σίγουρος για αυτό που λες.

Ένα ένα ( αν και βαριέμαι αυτή την στιγμή ):

Στους υπολογιστές desktop η AMD ξεκίνησε με το Socket754 και έπειτα ανέπτυξε και έδωσε στο κοινό το Socket939.
Αυτά τα δύο είναι τα desktop orientated socket της AMD τον τελευταίο καιρό.
ΤΟ Socket754 το κράτησε καιρό, και δεν το κατέστησε "άχρηστο" με νέα chipset/cpus όπως συνηθίζει η Intel.

Το socket940 είναι στο Workstation/Server segment, και είναι καιρό έτσι.
Άσε που και πάλι, από Ιανουάρη/Φεβρουάρη που βλέπουμε για Socket F, πάλι το Socket940 θα ζει μιας και θα υπάρχει CPU στην αγορά ώστε να διατηρηθεί για κάμποσο καιρό και αυτό.

Για τα socket, τις συχνές αλλαγές σε chipset μην την πας πρός AMD γιατί εδώ η Intel είναι ξεκάθαρη βασίλισσα.
Μην ξεχνάμε και το κλασικό τους "trick"

More
09 Jun 2006 21:24 #14664 by Δημήτρης Σκιάννης
Χμμμ,τώρα εγώ που -φαινομενικά- θα πάρω το μέρος της Intel,θα θεωρηθώ κακός? :P

Copy paste από άλλο forum γιατί μόλις το έγραψα και βαριέμαι... :P

Εν ολίγοις,το πράγμα έχει ώς εξής:Το 939 ήταν και είναι και γ*** τις πλατφόρμες,θα κρατούσε χαλαρά την AMD μέχρι το τέλος του έτους,δεν ήθελαν όμως να μείνουν πίσω με την Intel να δρέπει τους καρπούς της Core...Ετσι,έβγαλαν το ΑΜ2,το οποίο είναι ουσιαστικά μια βελτιωμένη εκδοχή του 939 με DDRII support και όχι μόνο.Εχει εξελιχθεί αλλά επ'ουδενί δεν αποτελεί πλατφόρμα εξελιγμένη από το μηδέν,κάτι το οποίο συμβαίνει με την Intel.

Η Intel λοιπόν,έφαγε στην μάπα το 939 τόσον καιρό αλλά ετοίμαζε αντεπίθεση,κάτι αναμενόμενο που φωνάζαμε καιρό...Η αρχιτεκτονική Core είναι κάτι το εξαιρετικό,η Intel έχει κάνει τρομερή δουλειά και σίγουρα θα ανταμοιφθεί.Μπορεί να ακούσετε ότι οι Core βασίζονται σε P4 και διάφορα άλλα,όμως η αλήθεια είναι πώς η Intel διατήρησε βασικά επιτυχημένα χαρακτηριστικά και πρόσθεσε κάποια εντελώς καινούργια που πραγματικά κάνουν την διαφορά.Χαρακτηριστικό το γεγονός πώς,ενώ είχε γίνει τόσος ντόρος για τον IMC των Athlon,η Intel δεν τον χρησιμοποίησε ΟΥΤΕ τώρα(Οπως δεν χρησιμοποίησε και HT),κατάφερε ωστόσο να έχει αντίστοιχα αποτελέσματα.

Επίσης,είναι γεγονός πώς στους τεχνολογικούς τομείς αυτούς,όταν εφαρμόζεται μια καινοτομία(λέγε με DDRII εν προκειμένω...),όποιος την εφαρμόσει πρώτος θα έχει λογικά χασούρα βραχυπρόθεσμα.Οπερ και έγινε με την Intel,η οποία,ναι μεν δεν έπεισε κανέναν με την υποστήριξη DDRII,τώρα όμως έχει ωριμάσει αρκετά η τεχνολογία αυτή ώστε μπορεί να την αξιοποιήσει σε αρκούντως μεγαλύτερο βαθμό απ'ότι η AMD,η οποία ήταν μέχρι σήμερα σε DDRI.Κάτι αντίστοιχο επιχειρεί κατά την ταπεινή μου άποψη σήμερα η AMD.Βγάζει το AM2,το οποίο στην ουσία θα είναι προπομπός της K8L και θα προετοιμάσει το έδαφος για την επόμενη γενιά.Με το αντίστοιχο κόστος πάντα,καθώς,για να "εντρυφήσει" η AMD στις DDRII,θα "θυσιάσει" εν μέρει μια πλατφόρμα,την AM2 στην περίπτωσή μας.Ετσι,ο πραγματικός αντίπαλος των Core δεν είναι ουσιαστικά το AM2 αλλά η πλατφόρμα K8L,η οποία θα έρθει μέσα στο 2007.Περισσότερο έχουν δουλέψει και συνεχίζουν να δουλεύουν οι μηχανικοί της AMD στην K8L παρά στο AM2.

Αν διασωθεί εν τέλει το AM2,θα είναι κυρίως χάρη στις nVidia και ATi,των οποίων τα chipsets προσφέρουν νέα χαρακτηριστικά και αρκούν για να προσελκύσουν αγοραστές για AM2.Δεν λέω ότι δεν αξίζει,αλίμονό μου αν καταλάβατε κάτι τέτοιο,θα πρέπει να επαναπροσδιορίσω τον τρόπο έκφρασής μου

More
09 Jun 2006 21:36 #14666 by Bill Peppas
Κάποια πράγματα που ξέχασα προηγουμένος:

Το AM2 είναι το βήμα της AMD πρός την πλατφόρμα 4x4, και όχι αντίπαλος του Core 2 και όχι του Core που αναφέρεις φίλε i-Vtec.
Ο K8L είναι για το Server segment, αν και θα γίνει ένα "port" όπως έκανε και με τους Opteron Socket939 για ευνόητους λόγους.

Το τι θα χάσει η Intel που δεν έκανε τα απαραίτητα βήματα ( IMC & τεχνολογία τύπου HTT ) ?
Θα τα δείτε με την έλευση των Quad-Core όποτε αυτή το καταφέρει.
Εκεί θα μετανιώσουν την κίνηση αυτή...

Η αρχή του κακού θα γίνει από Ιανουάρη με τους QuadCore AMD στα 65nm και στο segment που παίζονται τα πραγματικά λεφτά για τις εν λόγω εταιρίες, στο server segment.

Τέλος πάντων, δεν θα συνεχίσουμε το θέμα σε τέτοια μορφή εκτός και αν είναι να το πάμε σε kiddy games τύπου "ο μπαμπάς μου την έχει μεγαλύτερη από τον δικό σου" :D

Εν τέλει όποια εταιρία και να πάρει τα πρωτεία στις επιδόσεις, καλό για μας θα είναι, αλλά ακόμα καλύτερα θα είναι οι εταιρίες να βρίσκονται χέρι-χέρι, με κύριο κερδισμένο τον καταναλωτή με καλύτερες επιδόσεις, και καλύτερες τιμές.
Έχετε ξεχάσει τις εποχές τιμολόγησης Intel vs The rest μου φαίνεται, δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος που να θέλει να ξαναεπανέλθει κάτι τέτοιο...είτε αυτή η ακριβή εταιρία να λέγεται AMD είτε Intel είτε Pony.

More
09 Jun 2006 23:35 #14671 by Φίλιππος Δαουκόπουλος
Μάλλον φίλε μου δεν είσαι ηλεκτρονικός (λέμε τωρα χιχι) για να πιάσεις το υπονοούμενο μου. Εγω πάντως καλα κρατάω με το Socket A και τον Barton!

Τώρα, αν εσυ θέλεις να με πείσεις για το μαρκετινίστικο κόλπο της AMD περί του DD@ & AM2 παρε με τηλ να τα πούμε

More
09 Jun 2006 23:37 - 10 Jun 2006 00:11 #14672 by Φίλιππος Δαουκόπουλος
Και λες κιολας πως το 2007 θα βγούνε νέες μνημες???
Last edit: 10 Jun 2006 00:11 by Φίλιππος Δαουκόπουλος.