Η EA του έκλεισε την πόρτα
Ο δημιουργός του Alice, American McGee, δήλωσε ότι η Electronic Arts απέρριψε τις προτάσεις του: "Εξάντλησα κάθε επιλογή για ένα νέο Alice. Στην EA είδαν το Design Bible και το σχέδιο ανάπτυξης σε συνεργασία με την Virtuos Games, το χρονοδιάγραμμα, το μπάτζετ και την ομάδα και μετά από μερικές εβδομάδες ανάλυσης, η EA στην οποία ανήκει η σειρά, αποφάσισε να μην προχωρήσει στο project βασισμένη σε εσωτερική ανάλυση της σειράς, τις καταστάσεις της αγοράς και τις λεπτομέρειες της πρότασης παραγωγής που κατέθεσα".
Alice: Asylum has reached The End
After several weeks of review, EA has come back with a response regarding funding and/or licensing for "Alice: Asylum" - Alice had a good run but the dream is over.
t.co/hyprIq9MpE
#gamedev
#aliceasylum
pic.twitter.com/sIE3bKbaVY
— ⚓ American McGee ?☠️ (@americanmcgee)
April 7, 2023
Στο θέμα της αδειοδότησης, η Αμερικάνικη εταιρεία απάντησε ότι: "Το Alice είναι ένα σημαντικό μέρος των games της EA και η πώληση ή η αδειοδότηση δεν είναι κάτι που είναι διατεθειμένοι να κάνουν αυτή τη στιγμή. Σε αυτό το σημείο, έχουμε εξαντλήσει κάθε επιλογή για να φτιάξουμε ένα νέο παιχνίδι Alice. Με αυτές τις απαντήσεις από την EA, δεν υπάρχει άλλος δρόμος για να προχωρήσει το project. Δεν έχω άλλες ιδέες ή ενέργεια για να φτιάξω ένα ωραίο παιχνίδι Alice και δεν έχω κανέναν έλεγχο στα δικαιώματα, οπότε δεν έχω την δυνατότητα να αναπτύξω ένα νέο παιχνίδι". Ευχαρίστησε επίσης τους artists που είχαν εργαστεί στο έργο μέχρι στιγμής, οι οποίοι «χρηματοδοτήθηκαν μέσω του Patreon».
Ο McGee κατέληξε λέγοντας: "Τέλος, θέλω να απευθύνω ένα γλυκόπικρο ευχαριστώ στους υποστηρικτές μας στο Patreon. Ξέρω ότι αυτό δεν είναι το αποτέλεσμα που ελπίζαμε. Και αισθάνομαι ένα μείγμα συναισθημάτων που με αφήνει άρρωστο στην ιδέα όλων των χρημάτων, της ελπίδας, των ιδεών και της αγάπης σε αυτήν την προσπάθεια όλα αυτά τα χρόνια. Ξέραμε μπαίνοντας σε αυτή την περιπέτεια ότι η αποτυχία ήταν μια πιθανότητα, αλλά θέλαμε να πιστέψουμε ακατόρθωτα πράγματα - και διασκεδάζαμε κάνοντάς το μέχρι τη στιγμή που η πραγματικότητα μπήκε με το ζόρι στη Χώρα των Θαυμάτων μας".
Επισκεφθείτε το Patreon για να στηρίξετε το project
.