Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Stardew Valley

More
23 Mar 2016 12:19 #178511 by ΣΤ
Stardew Valley was created by ΣΤ

Το Stardew Valley είναι ένα indie RPG farming simulation από την εταιρία ανάπτυξης ConcernedApe και την εκδότρια Chucklefish Games. Για την ακρίβεια η "εταιρία ανάπτυξης" ConcernedApe δεν είναι παρά ένας μόνο άνθρωπος, ο Eric Barone, ο οποίο έχει αναλάβει τα πάντα από γραφικά και ήχο μέχρι προγραμματισμό. Το Stardew Valley είναι διαθέσιμο για PC ήδη από τις 26 Φεβρουαρίου έναντι 13,99€.

Έχοντας ασχοληθεί εκτενώς με το Stardew Valley έχω κατά βάση θετικά πράγματα να πω. Είναι δίχως αμφιβολία μια indie κυκλοφορία που αξίζει την προσοχή σας μιας και σε αρκετά χαμηλή τιμή προσφέρει πλούσιο περιεχόμενο που θα γεμίσει δεκάδες ώρες gameplay. Ακολουθεί μια πιο casual και χαλαρή μορφή gameplay η οποία προτείνεται για όσους θέλουν να χαλαρώσουν και ηρεμήσουν μερικές ώρες μπροστά στον υπολογιστή τους. Διατίθεται τεράστια ποικιλία δραστηριοτήτων που μπορείτε να κάνετε στον κόσμο του Stardew Valley και ο κόσμος του πάντα έχει κάτι καινούριο να σας παρουσιάσει καθώς τον εξερευνάτε.

Έρχεται σύντομα και review.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
24 Jan 2020 16:03 #231100 by Βασίλης Κτενίδης
Το Stardew Valley έχει σημειώσει περισσότερες από 10 εκατομμύρια πωλήσεις από την κυκλοφορία του τον Φεβρουάριο του 2016.
Το RPG αναπτύχθηκε για PC μέσα σε 4 χρόνια από έναν μόνο άνθρωπο, τον Eric “ConcernedApe” Barone. Ο Eric Barone έβαλε το Stardew Valley το 2012 στο Steam Greenlight για να ανεβάσει το ενδιαφέρον του κοινού.

Κυκλοφόρησε τελικά από την Chucklefish για διάφορες πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των φορητών συσκευών και στην πορεία προστέθηκε και η multiplayer επιλογή.

Έχει αναβαθμιστεί επανειλημμένα με το τελευταίο update του να έχει κυκλοφορήσει τον περασμένο Νοέμβριο.

More
12 Feb 2020 11:28 - 13 Feb 2020 13:18 #231554 by Βασίλης Κτενίδης
Ο δημιουργός του Stardew Valley ετοιμάζει νέα projects
Δεν μοιράζεται πολλές πληροφορίες για να εργαστεί χωρίς πίεση.

Ο Eric Barone δημιουργός του Stardew Valley επιβεβαίωσε ότι εργάζεται πάνω σε μερικά νέα projects.
Το πρώτο ακούγεται σαν αυτό που είχε κάνει tease το 2017, όταν είπε ότι το επόμενο video game του θα είναι στον ίδιο πλανήτη με το Stardew Valley, αλλά ότι δεν πρόκειται για sequel ή για expansion. Έκτοτε όμως δεν έχει μοιραστεί περισσότερες πληροφορίες;

Ο ίδιος αναφέρει: “Έχω κρατήσει εσκεμμένα κρυφές τις πληροφορίες επειδή θέλω να εργαστώ επάνω του χωρίς να έχω οποιαδήποτε πίεση προς το παρόν. Επίσης θέλω να σιγουρευτώ ότι το concept έχει αποτυπωθεί πλήρως πριν να αποκαλύψω οτιδήποτε επειδή από την στιγμή που θα κοινοποιηθεί θα πρέπει να αφοσιωθώ εξ ολοκλήρου σε αυτό. Είμαι πολύ προσεκτικός όταν πρόκειται για τέτοιου είδους ζητήματα.”
Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τη δημοσίευση στο Twitter.
Last edit: 13 Feb 2020 13:18 by Giorgos Tsolaridis.

More
31 Jul 2020 18:17 #237137 by Φίλιππος Κανελλόπουλος
Stardew Valley Collector’s Edition για Switch και PC.
Θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και ξύλινο stand.

H ConcernedApe, εταιρεία ανάπτυξης του RPG ανακοίνωσε μέσω Twitter την κυκλοφορία του, για Switch και PC, σε standard και collector’s edition με την τελευταία να περιλαμβάνει πληθώρα αντικειμένων.

Τα pre-orders και των δυο εκδόσεων έχουν ξεκινήσει με τις παραγγελίες να είναι προς παράδοση στις 6 Νοεμβρίου. Οι τιμές και για τα δυο formats είναι οι εξής:
Nintendo Switch collector's edition – 58 ευρώ
Nintendo Switch standard edition –28 ευρώ
PC collector's edition – 58 ευρώ
PC standard edition – 24 ευρώ

Η Collector’s edition θα περιλαμβάνει εικονογραφημένο manual, stand και κονκάρδα από ξύλο οξιάς και κερασιάς, 14σέλιδο κόμικ από τον Chihiro Sakaida, τίτλο ιδιοκτησίας με επίχρυσες λεπτομέρειες, ειδικό ύφασμα καθαρισμού για την οθόνη του Switch, όλα μέσα σε ειδικό Collector’s box. Αν πραγματοποιήσετε την παραγγελία μέχρι τις 15 Αυγούστου, θα παραλάβετε και ένα poster ως bonus.

Επίσης θα έχετε την δυνατότητα να αγοράσετε το guidebook του παιχνιδιού μειώνοντας έτσι την τιμή του bundle. To guidebook μοιάζει ιδανική επιλογή για τους gamers που δεν έχουν ασχοληθεί με το Stardew Valley, δείχνοντάς τους τον δρόμο για την αγροτική επιτυχία, το οποίο μόνο του θα κοστίζει 24 ευρώ. Η ConcernedApe πριν λίγο καιρό μέσω ενός tease ανακοίνωσε ότι σύντομα θα κυκλοφορήσει το update 1.5 για το παιχνίδι, το οποίο θα προσθέτει διάφορα νέα χαρακτηριστικά.
Attachments:

More
14 Sep 2020 13:15 #238721 by Γιάννης Παπαργυρίου
Φήμη για Stardew Valley 2
Ο δημιουργός του Stardew Valley, Eric “ConcernedApe” Barone ανέφερε ότι αν και προς το παρόν “δεν υπάρχει” Stardew Valley 2, δεν θα του έκανε εντύπωση εάν τελικά προέκυπτε κάποιο sequel.

Ο Barone δεν έδωσε λεπτομέρειες για τα μελλοντικά του σχέδια, είπε ωστόσο ότι δεν είναι διατεθιμένος να αφοσιωθεί στο Stardew Valley 1.6. Η είδηση ήταν αναμενόμενη, καθώς η έκδοση 1.5 βρίσκεται ακόμη υπό ανάπτυξη. Πρόσθεσε ωστόσο ότι δεν θα του έκανε εντύπωση εάν έβλεπε “άλλο ένα Stardew Valley update, ή πολλαπλά updates, ή ένα Stardew Valley 2.”

“Δεν προτίθεμαι να αφοσιωθώ στο Stardew Valley 1.6. Μπορώ να πω με σιγουριά ότι αγαπώ το συγκεκριμένο παιχνίδι. Το αγαπώ σαν κόσμο και ως σύμπαν. Δε νομίζω ότι το 1.5 θα είναι το τέλος του Stardew Valley. Δεν θα εκπλαγώ αν υπάρξει κι άλλο να Stardew Valley update, ή πολλαπλά updates, ή ένα Stardew Valley 2, ποιός ξέρει; Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει Stardew Valley 2. Μετά το 1.5 θα αποφασίσω ποιό θα είναι το επόμενο βήμα για το Stardew Valley. Μπορώ όμως να πω ότι πιθανότατα θα υπάρχει επόμενο βήμα για αυτό. Εντωμεταξύ, δουλεύω παράλληλα σε μια σειρά από νέα solo projects, οπότε έχω αρκετά να κάνω” δήλωσε ο Barone.

Όσον αφορά αυτά τα άλλα project, ο Barone έχει αποκαλύψει ελάχιστα για τα επερχόμενα games του. Και τα δύο λέγεται ότι θα είναι single-player, top-down 2D games με pixel art αισθητική, ένα εκ των οποίων θα εκτυλίσσεται στον κόσμο του Stardew Valley χωρίς να αφορά farming. Συνιστά ωστόσο στους φαν να μην ενθουσιάζονται και τόσο σε αυτή τη φάση.

More
10 Sep 2021 00:36 #255387 by Stathis Moose Stathopoulos
15 εκατομμύρια πωλήσεις και νέο παιχνίδι

Το Stardew Valley σημείωσε 15 εκατομμύρια πωλήσεις. Ο δημιουργός του, Eric Barone (ConcernedApe), ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει ένα νέο παιχνίδι στο οποίο και θα εστιάσει στο εξής.
Πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζει αν θα βγάλει ένα ακόμη update για το Stardew Valley ή αν θα αφοσιωθεί εξ ολοκλήρου με το νέο του παιχνίδι το οποίο και αναπτύσσει. Το νέο του project θα είναι pixel art game με top-down οπτική, παρόμοια με αυτή του Stardew Valley. Θα έχει κάποιες ομοιότητες με αυτό, αλλά δεν θα είναι Farming game, αλλά κάτι το διαφορετικό. Θυμίζουμε ότι ο Barone είχε δηλώσει το 2020 ότι εργάζεται πάνω σε δύο νέα games. 

More
17 Jan 2022 03:36 #260265 by Nikos Georgopoulos
Replied by Nikos Georgopoulos on topic Stardew Valley
Speedrunner τερμάτισε το Stardew Valley σε 17 λεπτά

Κατάφερε να glitchάρει το παιχνίδι.

Κατά την διάρκεια του φιλανθρωπικού μαραθωνίου Awesome Games Done Quick, ο speedrunner Olenoname τερμάτισε το Stardew Valley μέσα σε μόλις 17 λεπτά!

Ο speedrunner προειδοποίησε μάλιστα τους viewers ότι "το speedrun θα τελειώσει πολύ γρήγορα" και δεν είχε άδικο. Το εκπληκτικό είναι ότι χρησιμοποίησε ασυνήθιστα glitches, όπως το να κάνει delete όλα τα tools, κάτι που εμφάνισε κατά ένα μαγικό τρόπο αντικείμενα στο inventory του και μετά έριξε mega bombs γύρω του για να κόψει δέντρα και να κάνει spawn ένα fast travel tip. Μέσα σε 17 λεπτά είχαν τελειώσει όλα.

Το κόλπο του speedrunner όμως ήταν ότι ονόμασε τον χαρακτήρα του "a very, very long list of item codes", κάτι που εξαπάτησε τους NPCs , έχοντας ως δώρο αντικείμενα νωρίτερα απ' ότι λαμβάνει ένας χρήστης, όπως οι βόμβες.

Διαβάστε για τις φήμες σχετικά με το Stardew Valley 2.

More
18 May 2022 22:22 #264329 by Nikos Georgopoulos
Το Stardew Valley έχει πουλήσει 20 εκατομμύρια αντίτυπα

Ο δημιουργός του, Eric Barone, δεν το πιστεύει.

Το Stardew Valley έχει πουλήσει 20 εκατομμύρια αντίτυπα μέσα στα έξι χρόνια κυκλοφορίας του, εκ των οποίων τα 13 εκατομμύρια είναι στα PC.

Ο δημιουργός του, Eric Barone, δήλωσε στο PC Gamer : "Το ορόσημο των 20 εκατομμυρίων είναι πραγματικά υπέροχο. Δεν το πιστεύω ότι το παιχνίδι έχει φτάσει σε αυτό το επίπεδο. Ο μέσος όρος των καθημερινών πωλήσεων του Stardew Valley είναι υψηλότερος από ποτέ. Δεν είμαι σίγουρος γιατί. Η ελπίδα μου είναι το παιχνίδι να συνεχίσει να διαδίδεται από στόμα σε στόμα και όσο περισσότερος κόσμος το παίζει τόσο περισσότερο θα το προτείνει στους φίλους του. Όπως και να ’χει είμαι πολύ χαρούμενος που το Stardew Valley είναι τόσο δημοφιλές".

Ο Barone είχε ανακοινώσει τον Οκτώβριο του 2021 το επόμενό του game Haunted Chocolatier, όμως ταυτόχρονα συνέχισε και θα συνεχίσει να δουλεύει και στο Stardew Valley λόγω της επιτυχίας του. Το Haunted Chocolatier όμως παραμένει η προταιρεότητά του: "Στην τελική ακολουθώ ότι λέει η καρδιά μου αλλιώς η ποιότητα του περιεχομένου θα πέσει. Αυτή τη στιγμή προτιμώ να δουλεύω στο Haunted Chocolatier, οπότε αυτό θα πρέπει να είναι η προταιρεότητά μου. Αν θελήσω να κάνω διάλλειμα από το Haunted Chocolatier, έχω μερικές ιδέες για το Stardew Valley, οι οποίες μου αρέσουν πολύ. Δεν έχω ιδιαίτερα αυστηρά σχέδια. Αν είμαι παραγωγικός κάθε μέρα και ακολουθώ το δικό μου μονοπάτι, τότε νιώθω καλά και νομίζω ότι αυτό θα αποφέρει ένα καλύτερο αποτέλεσμα για όλους".

Διαβάστε περισσότερα για το Haunted Chocolatier.

More
22 May 2023 18:16 #271165 by Nikos Georgopoulos
Μία streamer παντρεύτηκε 63 άτομα ταυτόχρονα στο Stardew Valley

Να ζήσει...ο χαρακτήρας της!

Στα video games μπορείς να κάνεις τα πιο απίστευτα πράγματα που δεν θα έκανες στην πραγματική σου ζωή. Με αυτό το σκεπτικό λοιπόν, η streamer Υinny παντρεύτηκε αρχικά 23 άνδρες στο Stardew Valley.

Ωστόσο δεν σταμάτησε εκεί κι έτσι είπε να σπάσει το ρεκόρ καθώς παντρεύτηκε...63 άτομα. Ταυτόχρονα! Κυρίως άνδρες, ωστόσο μπήκαν και γυναίκες για να συμπληρωθεί ο αριθμός.

Βέβαια τόσοι πολλοί ταυτόχρονοι παίκτες δεν γίνεται να συνυπάρξουν, επομένως αυτό το κατάφερε με την χρήση των mods.

@helloyinny All 23 of them?! Mod names: multiple spouses on nexus mods #stardewvalleymods #moddedstardewvalley #moddedstardew #stardewstreamer #stardewtok #stardewvalleymod #stardewmods #stardewvalley #stardew ♬ sans. - Toby Fox

Δείτε το πιο απίστευτο ρεκόρ τερματισμού του Stardew Valley από speedrunner.

More
26 Jun 2024 03:48 #276382 by Nikos Georgopoulos
Mod που προσθέτει το Hardcore mode στο Stardew Valley διαγράφει το save σας άμα χρησιμοποιήσετε το wiki

Εμπνευσμένο από ένα αστείο σε άρθρο του Hard Drive.

Ένα mod του Stardew Valley προσθέτει το «Hardcore mode», το οποίο δεν αλλάζει σχεδόν τίποτα. Η μόνη αλλαγή στο Hardcore mode είναι ότι αν χρησιμοποιήσετε το Stardew Valley Wiki το game θα διαγράψει το save σας.

Όπως εντοπίστηκε από το GamesRadar το mod δημιουργήθηκε από μία software engineer, την Sylvie Nightshade στις 21 Ιουνίου. Η Nightshade εμπνεύστηκε από ένα άρθρο στο Hard Drive , που έλεγε ότι το Hardcore mode στο Stardew Valley διαγράφει τη φάρμα σας αν ανοίξετε το Wiki. Λίγες ώρες αργότερα, η software engineer έκανε quote-post στο X/πρώην Twitter με το άρθρο του Hard Drive και εκείνη προσθέτει: «Λοιπόν, το έκανα πραγματικότητα».

so I made this real #StardewValley #sdv

source code: t.co/7H9ig2Rz4i t.co/adxBVSsD0S pic.twitter.com/xsdIPUxXjZ

— akemi homura, fallen from grace ⌚️ (@nightshademagia) June 22, 2024

Το wiki του Stardew Valley είναι πολύ σημαντικό για τους παίκτες, διότι μοιράζεται γνώσεις σημαντικές για τους παίκτες όπως ποια φυτά ανήκουν στην κατάλληλη εποχή, κάθε πόσο θέλουν πότισμα, για πόσα χρήματα μπορείτε να πουλήσετε τα φυτά σας, που βρίσκονται συγκεκριμένα ψάρια κλπ. Το mod σκανάρει τον τίτλο κάθε παραθύρου που είναι ανοιχτό στα browsers του PC και ελέγχει αν το «Stardew Valley Wiki» είναι ανοιχτό και αν είναι τότε πείτε αντίο στο save σας. Αυτό το mod είναι βασανιστικό, αλλά ταυτόχρονα και αστείο. Είναι επίσης απίστευτο το γεγονός ότι το mod κυκλοφόρησε 12 ώρες μετά το αστείο που γράφτηκε στο άρθρο του Hard Drive.

Κάντε κλικ εδώ για να μεταφερθείτε στη σελίδα του mod στο GitHub.