Microsoft
Πλήθος από games για την Microsoft. 30 τίτλοι είναι αριθμός που αποτελεί ρεκόρ. Οι μισοί εξ αυτών console exclusives.
Προσωπικά ανυπομονώ να παίξω το Gears of War 5 και το Forza Horizon 4. Όσο για τα υπόλοιπα, μου κέντρισε το ενδιαφέρον το Cyberpunk 2077 της CD Projekt Red, αλλά και το Shadow of the Tomb Raider. Τυχεροί εσείς που το παίζετε, σας ζηλεύω. Αναμένουμε feedback! Μεγάλη κίνηση από πλευράς Microsoft και η εξαγορά εταιρειών. Ειδικά με την Ninja Theory πέτυχε σημαντικό πλήγμα έναντι της Sony αφού μετά το Hellblade σίγουρα οι developers της εν λόγω εταιρείας μπορούν να φτιάξουν κάτι πραγματικά καλό. Αναμένουμε επίσης και τις υπόλοιπες εταιρείες. Η Initiative στην οποία μπήκε επικεφαλής ο Darrel Gallagher (πρώην επικεφαλής του Tomb Raider) πιστεύω μπορεί να πετύχει κάτι καλό αν και οι υπόλοιπες μεταγραφές είναι αξιόλογες.
Αξιοσημείωτες είναι και οι προσφορές της Microsoft, αφού στην ουσία με το Xbox Game Pass οι χρήστες δίνουν 10€/μήνα και θα έχουν ένα σωρό exclusives, αλλά και νέα games τρίτων εταιρειών. Άσχετα με το πότε θα αφαιρεθούν, ακόμα και ένα μήνα αν κάτσουν στην υπηρεσία και τα παίξουν οι χρήστες, πραγματικά μπορούν με αυτό το μικροποσό (όσο κοστίζει ένα...ποτό στην έξοδο) να έχουν δεκάδες games κάθε μήνα. Απλά αντί για χρήματα το μόνο που χρειάζονται είναι χρόνος.
Bethesda
Τα καλύτερα μας τα έδειξε η Bethesda στο τέλος. Το καλύτερο φινάλε για μένα σε μία press conference που θα έμενε κάπως...αδιάφορη, ήταν οι αποκαλύψεις του The Elder Scrolls VI και του Starfield.
Από την μία η αγαπημένη μου RPG σειρά, από την άλλη επιτέλους ένα νέο franchise. Έπρεπε να περάσουν...25 χρόνια για να το πράξει και αυτό η Bethesda. Ειλικρινά έχω βαρεθεί να βλέπω sequel στα sequel, λες και έχουν στερέψει οι game designers από ιδέες. Με αυτά τα δύο είμαι υπερ-καλυμένος.
Όλα τα υπόλοιπα games που αποτελούν expansions, DLC, VR ports κ.ο.κ. θα τα περάσω τελείως στο ντούκου.
Για να δούμε τι θα μας δείξουν και οι υπόλοιπες εταιρείες. Μετά την Devolver Digital έχουμε Square Enix, Ubisoft, Sony και Nintendo.
Αναλυτικές εντυπώσεις στο 1ο μας βίντεο για την Ε3!