Ο Donald Trump ανακοίνωσε το δικό του social network με το όνομα TRUTH
Για να "χτυπήσει" τα Facebook και Twitter που έχουν επιβάλει λογοκρισία.
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump,
ανακοίνωσε
ότι ετοιμάζει την δικιά του πλατφόρμα social media, με το όνομα TRUTH.
Στόχος του είναι να "χτυπήσει" τα μεγάλα social media, όπως τα Facebook και Twitter, τα οποία έχουν επιβάλει λογοκρισία. Θυμίζουμε ότι τα δύο αυτά δίκτυα είχαν απενεργοποιήσει το προφίλ του, όπως αντίστοιχα το Twitch είχε κλείσει το κανάλι του.
Το νέο social network θα είναι προϊόν της νέας εταιρείας social media που ίδρυσε, με τίτλο Trump Media and Technology Group. Ο Τραμπ δήλωσε: "Ζούμε σε έναν κόσμο όπου οι Ταλιμπάν έχουν μεγάλη παρουσία στο Twitter, αλλά ο αγαπημένος σας πρόεδρος της Αμερικής έχει αποσιωπηθεί. Αυτό είναι απαράδεκτο. Είμαι ενθουσιασμένος που θα στείλω το πρώτο μου TRUTH στο TRUTH social πολύ σύντομα. Η Trump Media and Technology Group ιδρύθηκε με αποστολή να δώσει φωνή σε όλους. Είμαι ενθουσιασμένος που θα ξεκινήσω σύντομα να μοιράζομαι τις σκέψεις μου μέσα από το TRUTH Social και να πολεμήσω ενάντια στις μεγάλες τεχνολογικές βιομηχανίες των social media".
Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης TRUTH θα διοργανώσει μία beta τον Νοέμβριο και θα κυκλοφορήσει επίσημα το Α' τρίμηνο του 2022. Αυτό θα είναι το πρώτο από τα τρία στάδια των πλάνων της εταιρείας. Θα ακολουθήσει μία συνδρομητική πλατφόρμα βίντεο με την ονομασία TMTG+, η οποία θα έχει ψυχαγωγικές και ενημερωτικές εκπομπές, αλλά και podcasts. Κάτι ανάμεσα σε YouTube και Netflix. Τέλος, το τρίτο βήμα της εταιρείας digital media του Ντόναλτ Τραμπ είιναι να ανοίξει site που θα ανταγωνιστεί το AWS cloud service της Amazon και το Google Cloud.
Η εκπρόσωπος τύπου του Donald Trump, Liz Harrington, δήλωσε: "Για αρκετό καιρό τώρα, οι μεγάλες βιομηχανίες των social media, έχουν φιμώσει τις συντηρητικές φωνές. Απόψε υπεγράφη μια οριστική συμφωνία συγχώνευσης για να σχηματιστεί αυτό που θα είναι τελικά το Trump Media and Technology Group και το TRUTH Social - μια πλατφόρμα για να εκφράσουν όλοι τα συναισθήματά τους».
Η Trump Media & Technology Group θα συγχωνευτεί με την Digital World Acquisition Corp, η οποία διοικείται από τον πρώην επενδυτή τραπεζίτη Patrick Orlando. Η Trump Media & Technology Group θα λάβει 293 εκατομμύρια δολάρια από την Digital World Acquisition Corp had in trust, αρκεί κανένας μέτοχος να μην θελήσει να ρευστοποιήσει τις υπάρχουσες μετοχές του. Η αξία της Trump Media & Technology Group κοστολογείται στα 875 εκατομμύρια δολάρια.
Ο γράφων του συγκεκριμένου άρθρου έχει χάσει το προφίλ του στο Facebook από τον Αύγουστο του 2019, χωρίς το social network να διευκρινίσει την αιτία. Ακόμη, στο Twitter έχουν αφαιρεθεί τα άτομα που κάνω Follow, για επίσης αδιευκρίνιστους λόγους. Κάθε νέο social network είναι καλοδεχούμενο.