Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο όρος "Weblog" προήλθε από τον Jorn Barger τον Δεκέμβριο του 1997 ενώ τελικά κατέληξε εν συντομία να λέγεται "Blog" από τον Peter Merholz (τον Απρίλιο του 1999).
Στις εφημερίδες, οι μόνιμες στήλες ξεκίνησαν από την εφημερίδα "Το Θέμα" και αργότερα επεκτάθηκαν (στο 90% της ύλης) από την εφημερίδα "Το Άρθρο" η οποία διαθέτει και ένθετο για blogs.
Τo site που έκανε την αρχή και που έχει την μεγαλύτερη κίνηση είναι το
www.blogger.com
. Εξίσου πολύ καλό είναι και το
www.wordpress.com
το οποίο προσωπικά με βολεύει περισσότερο.
Θυμίζουμε και το blog του Games Radio ->
gamesradio.wordpress.com
Το οποίο κάποια στιγμή θα έχει πιο σύντομο link. (υπάρχει και το
www.gamesradio.tk
αλλά πρόσφατα οι κύριοι στους νήσους Tokelau μας επέβαλαν και πάλι ενοχλητικά banners)
Αρκετοί παραγωγοί του Games Radio έχουν ήδη και προσωπικό blog.
- Αντώνης Παπαθανασίου (akpe):
akpe.blogspot.com
- Κώστας Παραδιάς (Atrelegis):
gonitsa.blogspot.com
- Δημήτρης Κουτσομιχάλης (Balidor):
xiliakommatia.blogspot.com
- Παναγιώτης Κουτελιδάκης (RaspkFog):
raspk.blogspot.com
Το ίδιο και επώνυμοι πολιτικοί όπου εκεί πραγματικά γίνεται της κακομοίρας από comments!
- Ευάγγελος Βενιζέλος ->
evenizelos.blogspot.com
- Μίμης Ανδρουλάκης ->
mimisandroulakis.blogspot.com
Σε γενικές γραμμές πέφτει πολύ blogspot ρε αδερφέ. Ίσως να φταίει το ότι το blogspot έχει διαδοθεί περισσότερο? Οτι μερικοί μπερδευουν το wordpress με το worldpress? Anyway και το livejournal.com έχω ακούσει ότι είναι καλούτσικο ενώ και το myspace.com σας επιτρέπει να δημιουργήσετε blog.
Α, κάτι ακόμη. Κατά την γνώμη μου, κι όπως είπα σήμερα με τον Αντώνη στην εκπομπή, σε λίγα χρόνια η μόδα των blogs πιστεύω ότι θα έχει εκλείψει. Αυτή την αίσθηση έχω. Δεν ξέρω γιατί αλλά το 80% των όσων γράφονται πιστεύω ότι είναι σκουπίδια. Η γνώμη μου είναι ότι όσο λιγότερο "Εγώ" τόσο το καλύτερο. Εκτός πια κι αν το blog είναι επωνύμου οπότε έχεις την φαγούρα να δεις την άποψή του και τι γίνεται στην ζωή του.