Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Πρόβλημα με μπλε οθόνη (Blue Screen of Death)

More
16 May 2014 15:08 #144707 by Χρυσόστομος Καζώνης
Λοιπόν όταν έπαιζα smite 10 δευτερόλεπτα πριν αρχίσει το game μου κολλάει και δεν μπορούσα να πατήσω ούτε ctrl alt del. Μόλις τελειώνω το game κάνω μια εργασία και την ώρα που την τελείωσα και είμαι στην επιφάνεια εργασίας μου εμφανίζεται μια μπλε οθόνη τι πρέπει να κάνω?

ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
16 May 2014 15:55 #144716 by Sotiris Greece
Αν εννοείς την παρακάτω μπλε οθόνη

αυτό οφείλεται σε κάποια βλάβη του hardware από το Pc σου όπως η μνήμη ram, ο επεξεργαστής, ή ο σκληρός δίσκος. Γράψε μας αναλυτικά τι pc έχεις. Τα χαρακτηριστικά του υπολογιστή σου μπορείς να τα δεις με το hwinfo.

More
16 May 2014 16:08 #144719 by Γιώργος Λόλας
Αν μπορείς βγάλε μια φωτογραφία την μπλε οθόνη που σου πετάει να δούμε τον κωδικό που αναφέρει. Επίσης δες αν στο κάνει όταν χρησιμοποιείς κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

More
16 May 2014 17:16 #144728 by Αποστόλης Αναστασίου
Θα φτιάξω ένα ειδικό topic για τα Blue Screens Of Death , αλλά θα σου δώσω μερικές σύντομες συμβουλές .

Οτιδήποτε στον υπολογιστή μας , που δεν λειτουργεί εκείνη την ώρα όπως θα έπρεπε , μπορεί να προκαλέσει Blue Screen Of Death , στην ουσία αυτό σώζει τον υπολογιστή σου από άλλες σοβαρές Hardware βλάβες .
Για αυτόν τον λόγο υπάρχουν προγράμματα (για τα οποία για να λειτουργήσουν σωστά και smoothly , το BIOS πρέπει να έχει τις Default ρυθμίσεις) . Αυτά τα προγράμματα λέγονται Diagnostic Programs και απλά όπως λέει η αγγλική λέξη με ελληνικές ρίζες , κάνουν μια διάγνωση σε ένα συγκεκριμένο σημείο του υπολογιστή σου (πχ. CPU ή RAM ) .

Σκληρός Δίσκος : WD Data Lifeguard Diagnostics
Είναι για σκληρούς Western Digital αλλά πολύ πιθανών να δουλεύει και για άλλες μάρκες σκληρών δίσκων (Hard Disk)
support.wdc.com/...lang=en

Hard Disk Sentinel : www.hdsentinel.com/
Θα σου δώσει μια καλή ιδέα για την κατάσταση του σκληρού σου δίσκου .

Seagate SeaTools : http://www.seagate.c...nloads/seatools
Να ξέρεις ότι δεν είναι μόνο αυτά αλλά υπάρχουν και άλλα , κατόπιν όμως αυτά είναι τα πιο αξιόπιστα .

GPU (κάρτα γραφικών):

Υπάρχουν διάφορα προγράμματα τα οποία δεν κάνουν ακριβώς Diagnose , αλλά αντί για αυτό κάνουν Benchmark της GPU ή ακόμη και της CPU , αλλά είναι ένας έξυπνος τρόπος να τεστάρεις αν έχει κανένα πρόβλημα η Κάρτα Γραφικών σου ή η CPU σου .
Furmark : www.ozone3d.net/benchmarks/fur/

CPU:
CoreTemp : www.alcpu.com/CoreTemp/

Τα υπόλοιπα links, εικόνες και περιγραφές στο αντίστοιχο post που θα φτιαχτεί .

Consoles are for people who like video games, PCs are for gamers.

More
17 May 2014 11:43 #144763 by Χρυσόστομος Καζώνης
πριν 2 ημερες μου την εβγαλε την μπλε οθονη και σημερα ειναι η πρωτη μερα μου δοκιμαζω να δω αν μου το ξαναβγαλει. θα βγαλω φωτο αν μου το βγαλει..

More
17 May 2014 13:55 #144773 by Χρυσόστομος Καζώνης
Σήμερα συνέβη και κάτι αλλο την ωρα που χαζευα στο fb ξαφνικα η οθονη μαυριζει και ο υπολογιστης σταματησε να ανταποκρίνεται....

More
17 May 2014 14:26 #144775 by Αποστόλης Αναστασίου
Σου είπα τι πρέπει να κάνεις , κάνε μια διάγνωση του υπολογιστή σου με τα προγράμματα που σου έστειλα για να δούμε πιο μέρος του Hardware σου έχει πρόβλημα . Αν θες οποιαδήποτε βοήθεια μπαίνουμε και teamviewer .

More
27 Jul 2014 22:22 #147116 by Tom Darkous
καλησπέρα σήμερα το laptop μου εμφάνισε την μπλε οθόνη την ώρα που το steam τελείωσε αναβάθμιζε το sleeping dogs, να επισημάνω ότι δεν το είχα ξαναπαίξει διότι το είχα αγοράσει την πρωιγούμενη μέρα επίσης εχθές είχα αγοράσει και άλλα δυο παιχνίδια το gta vice city και το gta sanadreas και τα είχα εγκαταστήσει την ίδια μέρα και τέλος όταν μου εμφάνισε την μπλε οθόνη βρισκόμουν σε άλλο δωμάτιο και δεν ξέρω αν μόλις αναβαθμίστηκε το sleeping dogs εμφάνισε την μπλε οθόνη το μονο που ξέρω είναι ότι μόλις κατάφερα να ξαναλειτουργήσω το παιχνίδι είχε τελείωση την αναβάθμιση. Μπορεί κάποιός να που γιατί μου εμφανίστηκε; Τα του laptop είναι τα εξής CPU Intel core i7-2630QM,2ghz Memory 6gb os win7 premium HDD 640 GB και η κάρτα γραφικών είναι η NVIDIA Genoese GT 520MX•1GB

More
27 Jul 2014 23:42 #147117 by Αποστόλης Αναστασίου
Κοίτα από ότι βλέπω η Intel core i7-2630QM παρόλο που πιάνει μόνο τα 2 Ghz , επειδή είναι και λάπτοπ , πάντα πρέπει να προσέχεις σε τι στάση τα βάζεις ειδικά όταν κάνουν μεγάλες και επιβαρυντικές διεργασίες που κάνουν την CPU να βράζει . Από κάτω θα δεις ότι στο Laptop σου υπάρχουν κάποιες τρυπούλες αν δεν κάνω λάθος , αυτές πρέπει λίγο να παίρνουν αέρα , αλλιώς υπάρχει περίπτωση να καεί .

Η Blue Screen σε προστατεύει από κάτι τέτοια , όπως το να μη καεί κανένα εξάρτημα του υπολογιστή , και για αυτό υπάρχουν , γιατί τα Windows φτιάχνονται παράλληλα με Custom PC (είτε είναι φτιαγμένο είτε όχι , δεν φτιάχνεται με κάποιο συγκεκριμένο Hardware , αρκεί να ταιριάζουν) και έτσι δεν μπορείς να είσαι σίγουρος ως Developer ότι θα υπάρχει κάτι σταθερό που δεν θα μπορεί να πάθει τίποτα και να μην καεί, έτσι έφτιαξαν την Blue Screen σαν Debugαρισμα για να μην χαλάσει κανένα εξάρτημα .

Η συμβουλή μου , πρόσεχε σε τι στάση βάζεις το λάπτοπ σου ώστε να παίρνει αέρα ειδικά όταν κάνει διεργασίες που "ανεβάζει" την CPU σου και την θερμοκρασία του .

More
23 Aug 2014 19:49 #148378 by Διονύσης
Καλησπέρα σε όλη την παρέα! Για να μην ξεκινάω καινούργιο θέμα θα μοιραστώ το πρόβλημα μου μαζί σας αφού σχετίζεται με blue screen. O υπολογιστής μου κολλάει είτε μέσα στα πρώτα 5 λεπτά από την ώρα που βλέπω την επιφάνεια εργασίας αλλιώς δουλεύει κανονικά για ώρες, είτε όταν παίζω football manager 2014 (κυρίως κατά την διάρκεια του 3D παιχνιδιού).Οταν λέω "κολλάει" εννοώ ότι παγώνει και δεν μπορώ να κουνήσω το ποντίκι, πληκτρολόγιο ή να χρησιμοποιήσω ctrl + alt + delete . Ακολούθησα της οδηγίες σας και έκανα τα διάφορα τεστ που προτείνετε.Επισυνάπτω τις εικόνες με τα αποτελέσματα καθώς και μερικά στοιχεία για τα σφάλματα bluescreen.Eυχαριστώ εκ των προτέρων για οποιαδήποτε βοήθεια μικρή ή μεγάλη.Να προσθέσω ότι έκανα format το οποίο δεν βελτίωσε τα πράγματα καθώς και ότι χρησιμοποίησα πολλούς διαφορετικούς drivers nvidia (γιατί εκεί νόμιζα ότι εστιάζεται το πρόβλημα) .Τα τεστ για τον σκληρό ήταν επιτυχή.

Τα καλύτερα πολεμικά παιχνίδια στρατηγικής δωρεάν www.onlinepaixnidia.com
Attachments: