Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

ACTA

More
29 Oct 2011 18:02 #100862 by Μάνος Γρυπάρης
Η ACTA είναι μια οργάνωση που σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ένωση" σκοπεύει να επιβάλει έλεγχο στο Internet όλων των χωρών της Ευρώπης. Θα επιβάλει στους providers (HOL, Forthnet, OTENet κτλ.) να ελέγχουν τους χρήστες τους για ότι κι αν κάνουν. Απώτερος σκοπός της είναι να απαγορευτεί το file sharing για λόγους δικαιωμάτων αλλά δεν θα φτάσει μέχρι εκεί. Θα επεμβαίνει μέχρι και στην ελευθερία λόγου αν χρειαστεί, μέσω Facebook, Twitter, Blogs κτλ.

[youtube:2bpbo1bc]
[/youtube:2bpbo1bc]

Στη Γαλλία τους έχουν αντιληφθεί έγκαιρα κι έτσι από αυτό το site μπορείτε να ενημερωθείτε για το πως μπορούμε να αντιδράσουμε:
www.laquadrature.net/en

[img
[img
[img

"Δεν με νοιάζει τι λες, αρκεί να λες σωστά το όνομά μου".
(George M. Cohan)

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
28 Jan 2012 00:10 #104278 by Άγγελος Φασούλης

Υπεγράφη το ACTA

Μαύρη ημέρα για το παγκόσμιο Internet. Στις υπογραφές και η Ελλάδα.

Υπεγράφη σήμερα στην Ιαπωνία η συμφωνία ACTA (AntiCounterfeiting Trade Agreement), από χώρες-μέλη της ευρωπαϊκής ένωσης, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Η ACTA είναι το αντίστοιχο νομοσχέδιο, το οποίο επικυρώνει τις διατάξεις των νομοσχεδίων SOPA (Stop Online Piracy Act) και PIPA (Protect IP Act), που επιχειρεί να περάσει η Αμερικανική κυβέρνηση. Το ACTA έχει ήδη υπογραφεί από την 1η Οκτωβρίου από τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, τη Νότιο Κορέα, την Αυστραλία, το Μαρόκο, τη Σιγκαπούρη και τη Νέα Ζηλανδία. Σήμερα υπέγραψαν όλες οι χώρες-μέλη της ευρωπαϊκής ένωσης εκτός από την Γερμανία, την Ολλανδία, την Εσθονία, την Σλοβακία και την Κύπρο, η οποία μετά την άντληση πετρελαίου και φυσικού αερίου, αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι διαθέτει πολύ πιο έξυπνη κυβέρνηση από την δική μας.

Η σημερινή ψήφιση είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχει ήδη κινητοποίηση οργανώσεων προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ελευθερίας λόγου, οι οποίες δικαιολογημένα διαμαρτύρονται ότι η όλη διαδικασία δεν διεξάγεται δημοκρατικά αλλά έγκειται στην κρίση του εκάστοτε πρωθυπουργού. Στη Μ. Βρετανία, την Γαλλία και πολλές ακόμη ευρωπαϊκές χώρες, έχουν ήδη τεθεί ερωτήματα στα αντίστοιχα κουνοβούλια για τον λόγο για τον οποίο η διάταξη αυτή δεν πέρασε από το τοπικό κουνοβούλιο για ψήφισμα, ενώ παράλληλα δεν δεσμεύεται από άλλους οργανισμούς, όπως ο ΟΗΕ ή ο Οργανισμός Παγκόσμιου Εμπορίου.

[youtube:2io00kss]
[/youtube:2io00kss]

Το ACTA είναι μία διεθνής συμφωνία που σκοπεύει να δημιουργήσει πρότυπα στον τρόπο προστασίας και επιβολής των πνευματικών δικαιωμάτων, από το καθημερινό εμπόριο, μέχρι kai το Internet. Στις αρχικές της διατάξεις είχε αρκετά σκληρά μέτρα, όπως μέχρι και την διακοπή της σύνδεσης του χρήστη απ' το Internet, κάτι που όμως με τις νέες τροποποιήσεις αφαιρέθηκε. Ωστόσο, το επίμαχο Άρθρο 23 του ACTA, είναι ικανό να επιβάλει ποινές σε όσους κατεβάσουν πειρατικά αρχεία, αλλά φυσικά κυρίως σε όσους τα δημιουργήσουν (cracked games) και τα ανεβάσουν στο διαδίκτυο. Το ποιες θα είναι οι ποινές αυτές και το αν θα εφαρμοστούν, θα το δούμε στην πράξη.

Η συζήτηση για το ACTA στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα διεξαχθεί τον Ιούλιο του 2012. Δείτε το κείμενο της σημερινής συμφωνίας . Αν θέλετε να συμμετάσχετε κι εσείς στη δράση κατά του ACTA ή να δείτε ποιες εταιρείες αντιτίθενται στο νομοσχέδιο, επισκεφθείτε το επίσημο site .

Μέσα στις επόμενες ημέρες λογικά θα πρέπει να περιμένουμε και την ανάλογη απάντηση των Anonymous κατά την ευρωπαϊκών κυβερνήσεων.

Μάνος Γρυπάρης

More
28 Jan 2012 01:14 #104280 by Βασίλης Σπετσιέρης
Διάβασα ότι αν τεθεί σε ισχύ,θα γίνει από 1 Μάη του 2013.Συγκεκριμένα μέχρι τότε έδωσαν διορία να το ψηφίσουν οι χώρες της Ε.Ε.Γνωρίζετε κάτι?

More
29 Jan 2012 13:56 #104301 by Άγγελος Φασούλης
Μπα δεν νομίζω... Εγώ μέχρι το καλοκαίρι άκουσα.

More
29 Jan 2012 16:55 #104309 by Γιάννης Μπόκας
Replied by Γιάννης Μπόκας on topic ACTA
Έρχονται δύσκολοι καιροί. Πάρτε κονσέρβες και ετοιμαστείτε!

More
29 Jan 2012 17:19 #104312 by theogfilis
Replied by theogfilis on topic ACTA
Θα κάνουμε το παξιμάδι μας σκ@το. [/ Λάζαρος @Είσαι το ταίρι μου]

One more match, I promise..

More
09 Feb 2012 03:43 #104619 by Αντώνης Παπαθανασίου
Το καλοκαίρι θα παρθεί η τελική απόφαση παίδες, μέχρι τότε είναι όλα ρευστά. Υποτίθεται.

Κάποτε καίγανε βιβλία...

More
10 Feb 2012 07:05 #104651 by Ανδρέας Γρυπάρης
έχω 6TB για αποθηκευτικό χώρο (που ζήτημα αν χρησιμοποιώ το 1TB), πρέπει να αρχίσω να τα γεμίζω για να seedάρω στους υπόλοιπους, έτσι και εφαρμοστεί το ATCA τίποτα (σχεδόν) δε θα μπορούμε να κάνουμε :P

Υ.Γ. 99.999% θα ξεκινήσει η "ανάσταση" του AWMN και μας βλέπω να είμαστε με wireless servers, Proxys Kλπ για να μη μας συλλάβουν αν κατεβάζουμε ταινίες/μουσική. (το "2ο" internet που λέγαμε κάποτε)

More
10 Feb 2012 11:49 #104659 by Βασίλης Σπετσιέρης

Pokemon wrote: έχω 6TB για αποθηκευτικό χώρο (που ζήτημα αν χρησιμοποιώ το 1TB), πρέπει να αρχίσω να τα γεμίζω για να seedάρω στους υπόλοιπους, έτσι και εφαρμοστεί το ATCA τίποτα (σχεδόν) δε θα μπορούμε να κάνουμε :P

Υ.Γ. 99.999% θα ξεκινήσει η "ανάσταση" του AWMN και μας βλέπω να είμαστε με wireless servers, Proxys Kλπ για να μη μας συλλάβουν αν κατεβάζουμε ταινίες/μουσική. (το "2ο" internet που λέγαμε κάποτε)

Ρε φίλε,δεν μου δανείζεις τα 2ΤΒ,τόσο dl εδώ και 20 μέρες,έχω αρχίσει να γεμίζω και τα κινητά και τα flashάκια! :D

More
13 Feb 2012 03:18 #104771 by Ανδρέας Γρυπάρης
με 50Ευρώ/μήνα έχεις 2TB storage + M$ remote desktop access 24/7
πληροφορίες PM :P