Μόνο εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν το δικαίωμα δημιουργίας και σχολιασμού άρθρων στο forum.
Παρακαλούμε πραγματοποιήστε είσοδο ή εγγραφή χρήστη πατώντας στο κουμπί με το εικονίδιο που βρίσκεται πάνω δεξιά.

Το GameWorld.gr αναζητά Forum Moderators (21 May 2018)

Το GameWorld.gr επιθυμεί να προσλάβει Forum Moderators.

Άσχετος θέλει τα φώτα σας!!!

More
11 Feb 2021 18:45 - 13 Feb 2021 21:22 #246135 by Γιώργος
PS4 ή PS5? was created by Γιώργος
Καλησπέρα!

Θέλω να πάρω ένα PS για περνάει η ώρα που και που.

Η τελευταία μου κονσόλα ήταν το PS1(!!!) και μετά μέχρι πριν μια 5ετία έπαιζα στο PC.

Έχω μαύρα μεσάνυχτα οπότε και δεν ξέρω εάν πρέπει να πάω σε PS4 (έχει και πόσες παραλλαγές) ή PS5.

Είναι εύκολο κάποιος γνωστής να μου πει ποιες είναι η διαφορές τους;

Τέλος με τα παιχνίδια τι γίνεται; Έχω μείνει στην εποχή που τα αντιγράφαμε!!! Χαχαχαχα...
Last edit: 13 Feb 2021 21:22 by Μάνος Γρυπάρης.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
11 Feb 2021 19:49 - 11 Feb 2021 19:53 #246137 by Blood Prince
Το PS5 εκπροσωπεί την νέα γενιά συνεπώς θα κυκλοφορούν παιχνίδια για την κονσόλα στα επόμενα 10 χρόνια.

Το PS4 αποτελεί την γενιά που φεύγει συνεπώς μετά το 2022 κάπως δύσκολο να κυκλοφορούν καινούργια παιχνίδια.

Ομως υπάρχουν πάρα πολλά παιχνίδια που έχουν κυκλοφορήσει για την κονσόλα από το 2013 και επίσης υπάρχουν σε καλή τιμή.

Στο Playstation δεν νομίζω να μπορείς να αγοράσεις πειρατικά.

Εχεις δυνατότητα να τα αγοράσεις Digital από το Playstation Store όπου γίνονται κατά διαστήματα προσφορές ή κουτάτα.

Το PS5 να ξέρεις υποστηρίζει το Backwards Compatibility με το PS4 οπότε μπορείς να αγοράσεις PS5 και να παίζεις PS4 παιχνίδια και μάλιστα αναβαθμισμένα δωρεάν ώστε να τρέχουν σε 4Κ 60 fps.

Αποκλειστικά παιχνίδια για το PS5 δεν έχουν κυκλοφορήσει πολλά ακόμα και επίσης όσα έχουν κυκλοφορήσει είναι πανάκριβα 70-80 €.

[IMG

Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

Last edit: 11 Feb 2021 19:53 by Blood Prince.
The following user(s) said Thank You: Γιώργος

More
11 Feb 2021 19:50 #246138 by Απόστολος Μητσακούλης

Ggeorg10 wrote: Καλησπέρα!

Θέλω να πάρω ένα PS για περνάει η ώρα που και που.

Η τελευταία μου κονσόλα ήταν το PS1(!!!) και μετά μέχρι πριν μια 5ετία έπαιζα στο PC.

Έχω μαύρα μεσάνυχτα οπότε και δεν ξέρω εάν πρέπει να πάω σε PS4 (έχει και πόσες παραλλαγές) ή PS5.

Είναι εύκολο κάποιος γνωστής να μου πει ποιες είναι η διαφορές τους;

Τέλος με τα παιχνίδια τι γίνεται; Έχω μείνει στην εποχή που τα αντιγράφαμε!!! Χαχαχαχα...

Είναι μεγάλο βήμα από ps1 σε ps4. Οι διαφορές κυρίος των εκδόσεων του ps4 είναι προς την απόδοση και την ανάλυση, πχ σε τηλεοράσεις 4κ. Για τίτλους θα σου πρότεινα για αρχή να κοιτάξεις τα exclusive των ps2,3,4 για να δεις ποιοι τίτλοι είναι αποκλειστικοί για κονσόλες οι οποίοι δν βγήκαν σε pc. Δες και τα video του gameworld.gr στο yoube για να πάρεις μια εικόνα του ποιοι τίτλοι είναι καλοί και ποιοι όχι. Έχουν και γέλιο τα video :P Επίσης δες και τις παρουσιάσεις κόνσολών. Οι τιμές των τίτλων είναι παρόμοιες με του pc. Το ps5 δν έχει πολλούς τίτλους ακόμα πόσο μάλλον όταν καθυστερούν να βγούν οι τίτλοι λόγο της πανδεμίας. Εξάλου τα παιχνίδια του ps4 είναι συμβατά με την κονσόλα ps5.
The following user(s) said Thank You: Γιώργος

More
11 Feb 2021 20:22 #246140 by Γιώργος
Ναι τεράστιο άλμα!

Σίγουρα επειδή έχω 4K τηλεόραση θα ήθελα να έχω αυτή την ανάλυση.

Το 4αρι δεν υποστηρίζει 4K;

Επίσης το 5αρι το πουλάει κάποιος Ελλάδα που να έχει στοκ; Λίγο που κοίταξα παντού κατόπιν παραγγελίας το είδα...

More
11 Feb 2021 20:27 - 11 Feb 2021 20:33 #246141 by Frazzle
Αν έχεις την δυνατότητα να βρεις PS5 διαθέσιμο άμεσα αυτή τη στιγμή, τότε αγόρασε κατευθείαν το 5. Αν δεν την έχεις, τότε PS4 ή PS4 Pro, ανάλογα αν έχεις 4κ τηλεόραση ή όχι (Pro=4k support). Το PS5 παίζει (σχεδόν) όλα τα παιχνίδια του 4 μέσω backwards compatibility και σε πολλές περιπτώσεις σε παραπάνω frames και γραφικά. Games μπορείς να αγοράσεις ή από το PS Store σαν digital ή physical (Skroutz κλπ).
Last edit: 11 Feb 2021 20:33 by Frazzle.

More
11 Feb 2021 20:50 - 11 Feb 2021 20:50 #246142 by Blood Prince
Το PS4 Pro υποστηρίζει 4Κ.

Εγώ θα σου έλεγα πάντως να περιμένεις λίγο και να αγοράσεις το PS5.

Αυτό θα έκανα αν ήμουν στην θέση σου.Δεν θα αγόραζα PS4 Pro αλλά PS5.

[IMG

Chaos isn’t a pit. Chaos is a ladder. Many who try to climb it fail and never get to try it again. The fall breaks them. And some are given a chance to climb. They refuse or they cling to realm or the gods or love. Illusions. Only the ladder is real. The climb is all there is.
Peter Baylish

Last edit: 11 Feb 2021 20:50 by Blood Prince.

More
12 Feb 2021 01:09 #246150 by Απόστολος Μητσακούλης
PS5 αν μπορείς. Παίζει και τίτλους του ps4.

More
12 Feb 2021 09:53 #246154 by Βασίλης Σπετσιέρης
Να πάρεις ps4 PRO. Έχουν αλλάξει πολλά από την εποχή του ps1-ps2. Τώρα κάθε διετία βγαίνει πιο αναβαθμισμένη κονσόλα, όχι καινούρια αλλά καλύτερη. Σίγουρα το ps5 παίζει παιχνίδια ps4, αλλά έχει πολύ μικρό αποθηκευτικό χώρο η τωρινή έκδοση. Το 2022 θα βγει καλύτερο ps5 από το τωρινό και θα είναι ίσως και λίγο πιο φθηνό. Επίσης σε ότι αφορά τα παιχνίδια, τουλάχιστον φέτος δύσκολα θα βρεις AAA παιχνίδια που παίζονται αποκλειστικά στο ps5, μέχρι στιγμής μόνο το Demon's Souls υπάρχει σε αυτή την κατηγορία και αυτό είναι remake παιχνιδιού ps3. Οπότε πήγαινε για ps4 PRO και επέλεξε έκδοση με μίνιμουμ 1 ΤΒ σκληρό δίσκο. Αρκετά ΑΑΑ παιχνίδια την τελευταία διετία-τριετία θέλουν 100+ gb εγκατάσταση
The following user(s) said Thank You: Blood Prince

More
12 Feb 2021 11:53 - 12 Feb 2021 11:58 #246170 by Frazzle
Μια πιο detailed απάντηση σε αυτά που είπε ο Sephiroth:

- Kάθε 3 χρόνια περίπου βγαίνει μια Pro έκδοση της κάθε κονσόλας (PS4-PS4 Pro), (PS5-PS5 Pro). Ήδη με βάση αρκετά "leaks" που έχουν κυκλοφορήσει, το PS5 Pro θα έχει 2 κάρτες γραφικών και θα κυκλοφορήσει το 2023.
- Το PS5 έχει 825 GB SSD χώρο αυτή τη στιγμή (το PS4 έχει HDD και στις 2 εκδόσεις). Επίσης το PS5 δέχεται εξωτερικό σκληρό δίσκο για να αποθηκεύσεις εκεί οτι PS4 παιχνίδι έχεις (8 ΤΒ maximum capacity).
- Όντως πολλά παιχνίδια στις μέρες μας απαιτούν αρκετό χώρο, όπως το Call of Duty Modern Warfare (207.4 GB).
- Tα Exclusives που έχουν βγεί αυτή τη στιγμή είναι το Demons's Souls Remake, Astro’s Playroom, Destruction AllStars. Σε 2 μήνες επίσης θα κάνει release το Returnal και τον Ioύνιο το νέο Ratchet and Clank (και τα 2 θα έιναι PS5 exclusives).
Last edit: 12 Feb 2021 11:58 by Frazzle.

More
12 Feb 2021 13:27 - 12 Feb 2021 13:29 #246172 by Blood Prince

Frazzle wrote: - Tα Exclusives που έχουν βγεί αυτή τη στιγμή είναι το Demons's Souls Remake, Astro’s Playroom, Destruction AllStars. Σε 2 μήνες επίσης θα κάνει release το Returnal και τον Ioύνιο το νέο Ratchet and Clank (και τα 2 θα έιναι PS5 exclusives).

Αν εξαιρέσουμε το Demon's Souls Remake τα υπόλοιπα μου είναι αδιάφορα.Επιπλέον αντί για το Demon's Souls μπορώ να αγοράσω Nioh ή Sekiro αν θέλω.

Ratchet & Clank βγήκε και στο PS4 για όποιον τον ενδιαφέρει το 2016 και μάλιστα είναι στα Hits.

Σωστή και η άποψη του Sephiroth.

[IMG

Peter Baylish

Last edit: 12 Feb 2021 13:29 by Blood Prince.