Ινδικό ειδησεογραφικό κανάλι χρησιμοποιήσε υλικό από το Arma 3 αναφέροντας ότι το Πακιστάν βομβάρδισε το Αφγανιστάν και στη συνέχεια διέγραψε το βίντεο.
Oρισμένες ινδικές ειδησεογραφικές εκπομπές ισχυρίστηκαν ότι η πακιστανική πολεμική αεροπορία επιτέθηκε στην κοιλάδα Panjshir, μια ορεινή επαρχία του Αφγανιστάν όπου ζουν περίπου 170.000 άνθρωποι και η οποία αποτελεί σήμερα το τελευταίο σημαντικό καταφύγιο των δυνάμεων κατά των Ταλιμπάν.Τα πλάνα που χρησιμοποιήθηκαν για να αναφερθεί η υποτιθέμενη επίθεση της πολεμικής αεροπορίας υπέρ των Ταλιμπάν προήλθαν από το Arma 3. Τα πλάνα εμφανίστηκαν για πρώτη φορά σε ινδικά ειδησεογραφικά κανάλια, συμπεριλαμβανομένων των Republic TV, Times Now Navbharat, Zee Hindustan και TV9 Bharatvarsh. Το αρχικό βίντεο πιστωνόταν σε μια πηγή με την ονομασία "Hasti TV" στο Facebook, η οποία έκτοτε έχει διαγραφεί. Αυτές οι ινδικές ειδησεογραφικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι το βίντεο έδειχνε ένα στρατιωτικό αεροσκάφος να επιχειρεί βομβαρδισμό στο Panjshir.Tο υλικό προερχόταν από αυτό το βίντεο Arma 3 του Ιανουαρίου από το κανάλι του YouTube Compared Comparison, το οποίο έχει πλέον προβληθεί 23 εκατομμύρια φορές. Το gameplay δείχνει τους παίκτες να εμπλέκονται σε μια μάχη εδάφους-αέρος μεταξύ ενός τζετ και ενός αντιαεροπορικού πυργίσκου που είναι τοποθετημένος σε όχημα, ενώ φαίνονται βλήματα ιχνηλάτησης να εκτοξεύονται στον ουρανό προς το τζετ.
Eκπρόσωπος της Bohemia Interactive, σε δήλωσή του στο PC Gamer, ανέφερε: "Παραδόξως, έχουμε δει αυτό το συγκεκριμένο υλικό από το παιχνίδι να χρησιμοποιείται αρκετές φορές από ορισμένα μέσα ενημέρωσης για την υποστήριξη της κάλυψης των πραγματικών ειδήσεων. Το γνωρίζουμε αυτό επειδή μας έχουν προσεγγίσει στο παρελθόν σχετικά με παρόμοια περιστατικά ελεγκτές γεγονότων από οργανισμούς όπως το Agence France-Presse, το Check Your Fact, το PolitiFact και, αν θυμάμαι καλά, και το Reuters. Το κλιπ στο [αρχικό viral tweet] είναι τόσο περικομμένο και χαμηλής ανάλυσης που δυσκολεύομαι να συγκρίνω και να πω με βεβαιότητα ποιο είναι, αλλά είμαι σίγουρος ότι πρόκειται για υλικό από το Arma 3".Η Bohemia Interactive πρόσθεσε ότι το υλικό από το παιχνίδι που χρησιμοποιήθηκε στις λανθασμένες ινδικές ειδησεογραφικές εκπομπές μπορεί επίσης να προήλθε από δύο άλλα κλιπ παιχνιδιού του Arma 3. Είναι εύκολο να καταλάβει κανείς πώς έγινε το παραπλανητικό μοντάζ. Tα ζουμαρισμένα πλάνα των επιτιθέμενων αεροσκαφών φαίνονται μετρίως πειστικά στο βίντεο του Compared Comparison στο YouTube, τουλάχιστον μέχρι το βίντεο να κάνει ζουμ για να δείξει το ψηφιακό αντιαεροπορικό όχημα να πυροβολεί και αργότερα να ανατινάζεται με όχι και τόσο ρεαλιστικό τρόπο.Ο παρουσιαστής, κατά τη διάρκεια της εκπομπής του Republic TV, ακούγεται να επαναλαμβάνει τον ισχυρισμό ότι η πακιστανική πολεμική αεροπορία πραγματοποίησε αεροπορική επιδρομή στο Panjshir. Ο ισχυρισμός αναγνωρίστηκε αρχικά ως ψευδής από την Boom, μια ομάδα που αυτοαποκαλείται "ο πρώτος και κορυφαίος ιστότοπος και πρωτοβουλία ελέγχου των γεγονότων στην Ινδία" και είναι μέλος της πρωτοβουλίας του Διεθνούς Δικτύου Ελέγχου Γεγονότων του Ινστιτούτου Poynter.Το Republic TV έχει ένα ιστορικό ακροδεξιών ρεπορτάζ και υποστήριξης των ινδουιστικών εθνικιστικών πολιτικών του πρωθυπουργού της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι, σύμφωνα με το
Aljazeera
. Ο Vikas Khanchandani, διευθύνων σύμβουλος της ARG (ιδιοκτήτης της Republic TV) συνελήφθη τον Δεκέμβριο του 2020 για δήθεν νοθεία στην τηλεθέαση προκειμένου να χρεώνει τους διαφημιζόμενους περισσότερο. Το Panjshir θεωρείται ένα από τα τελευταία καταφύγια του Εθνικού Μετώπου Αντίστασης, ενός πολυεθνικού συνασπισμού δυνάμεων κατά των Ταλιμπάν. Η απώλεια του Panjshir θα σηματοδοτούσε ένα "καταστροφικό και συμβολικό πλήγμα" σύμφωνα με τις περιφερειακές πηγές του
CNBC
.Το Reuters, τον Μάιο του 2021, διέψευσε τους ισχυρισμούς ότι το αμυντικό σύστημα του Ισραήλ πυροβολούσε ελικόπτερα και αεροσκάφη καθώς κλιμακώνονταν οι συγκρούσεις μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, αλλά διαπίστωσε ότι το υλικό προερχόταν από παρόμοια βίντεο παικτών του Arma 3 που συμμετείχαν σε παιχνίδι μάχης εδάφους-αέρος.