Blizzard: Ο lead writer του Overwatch αποχωρεί μετά από 20 χρόνια συνεργασίας
Η εταιρεία δηλώνει ευγνωμοσύνη για την συνεισφορά του.
Τα πρώτα καθήκοντα του Michael Chu για την Blizzard ήταν στο πόστο του tester για το Diablo 2: Lord of Destruction το 2001. Το τελευταίο πόστο που γράφει το όνομα του είναι αυτό του lead writer για το Overwatch, αφού ο ίδιος ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την εταιρεία μετά από 20 χρόνια συνεργασίας.
Ο Michael Chu αναφέρει: “Όταν πέρασα για πρώτη φορά την πόρτα της Blizzard Entertainment πριν από 20 χρόνια, το μοναδικό μου όνειρο ήταν να βοηθήσω στην δημιουργία των games. Είχα ξοδέψει αμέτρητες ώρες από την ζωή μου παίζοντας. Από τις μάχες μεταξύ των φυλών του Azeroth στο Warcraft μέχρι την διεφθαρμένη ανθρωπότητα του Diablo , ήμουν τυχερός ώστε να πω ιστορίες μέσα σε αυτά τα φανταστικά σύμπαντα βοηθώντας στην υλοποίηση τους. Είχα επίσης την τύχη να γνωρίσω και να αλληλεπιδράσω με το παθιασμένο community παγκοσμίως που έχει παίξει τα games μας. Έχουμε όλους αυτούς τους μοναδικούς χαρακτήρες, έχουμε αυτές τις καταπληκτικές ιστορίες, challenges, δυνάμεις και πολλά ακόμα και όλα έχουν την μικρή τους οικολογία. Έπειτα τα αναμειγνύεις όλα αυτά ξεκινούν να έχουν σχέσεις μεταξύ τους, αρχίζουν να θίγουν μεγαλύτερα προβλήματα του κόσμου και πιστεύω ότι αυτό είναι το σημείο στο οποίο οδηγεί αυτή η έμπνευση.”
Ο Chu εργαζόταν επίσης ως writer και world designer για το Diablo 3 και το World of Warcraft, όμως το Overwatch είναι το game που τον ανέδειξε, αφού επιμελήθηκε ένα μεγάλο μέρος των ιστοριών του.”
Ο ίδιος δεν αποκάλυψε τα σχέδια του για το μέλλον εκτός από το ότι ελπίζει να συνεχίσει να λέει ιστορίες και να χτίζει κόσμους.
Μετά την ανακοίνωση του ακολούθησε η ανακοίνωση από την Blizzard “Είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες για την συνεισφορά του και θα μας λείψει η παρουσία του στην εταιρεία. Δεν αναμένουμε κάποια επίδραση πάνω στα σχέδια μας για το Overwatch 2, αφού η ανάπτυξη του προϋποθέτει την συνεργασία ταλαντούχων ανθρώπων από πολλαπλές ομάδες, οι οποίες μοιράζονται την δέσμευση τους στις αξίες του Overwatch και το όραμα για το Overwatch 2. Εργαζόμαστε σκληρά για την δημιουργία μιας επικής story-driven εμπειρίας για τους παίκτες και ανυπομονούμε να μοιραστούμε μαζί σας περισσότερα.”