Λοιπόν επειδή το topic αυτό έχει βαρύ τίτλο, και πιστευω πως συμφωνείτε, για να προλάβω κάποιες αντιδράσεις και να μην με φάτε θέλω να σας πληροφορήσω πως δεν το δοκίμασα, αλλά δεν μου το είπε και κανείς άλλος.
Όλα αυτά τα σκέφτηκα μόνος μου και πιστεύω ότι γίνονται και στην πράξη.
Διαβάστε λοιπόν.
Μια ομάδα προγραμματιστών κατάφερε σε περιβάλλον linux να δημιουργήσει ένα πρόγραμμα που λέγεται WINE (ακρώνυμο του "Wine Is Not an Emulator").
Αυτό το πρόγραμμα λοιπόν που δεν είναι πραγματικά emulator αλλά είναι "compatibility layer" όπως το αποκαλούν οι προγραμματιστές του καταφέρνει να "προσομοιώσει" κάποια dll των windows xp σε περιβάλλον UNIX, στo linux με λίγα λόγια, να τρέξει εφαρμογές windows όπως ms office κ.α αλλά και windows games. Οι χρήστες του προγράμματος αυτού μπαίνουν στο site του και ψηφίζουν για τις δημοφιλέστερες εφαρμογές που θέλουν να δουλέψουν. Όπως θα σκεφτήκατε και μόνοι σας το WoW είναι απο τοα number 1 πρόγραμματα που ζήτησαν και το φυσικά το έφτιαξαν. Συνεπώς οι χρήστες του linux μπορούν να παίζουν WoW.
Οι προγραμματιστές του επίσης λένε ότι είναι τόσο ελαφρύ αυτό το πρόγραμμα που πλησιάζει την ισχύ του hardware emulation,αν και είναι software emulation, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα hardware.
Το παραπάνω πρόγραμμα είναι απολύτως νόμιμο
Όπως επίσης ξέρετε, διάφορες εκδόσεις του linux (yellow dog, ubuntu, fedora core κλπ) έχουν βγει στο ps3 και μπορείτε να τις κατεβάσετε εντελώς δωρεάν, και να έχετε ένα πλήρες λειτουργικό σύστημα στο ps3 σας.
Μπορείτε επίσης να κατεβάσετε και το πιο πάνω πρόγραμμα, να εγκαταστήσετε το wow στο ps3 σας και να το παίξετε χωρίς extra έξοδα παρα μόνο αυτά του λογαριασμού σας στην blizzard και ξαναλέω εντελώς νόμιμα
Οσοι καμμένοι λοιπόν, με κάποιες στοιχειώδης γνώσεις πάνω στο linux για την εγκατάσταση του wine, μπορείτε να το δοκιμάσετε στο ps3 σας και να μας πείτε αν τελικά δουλεύει και στην πράξη. :cool:
Φυσικά στο ps3 το WoW δεν είναι to μόνο που παίζει αλλά είναι για όλες τις συμβατές εφαρμογές με το πρόγραμμα και πιστέψτε με είναι πάρα πολλές,