Λοιπόν, λοιπόν αν και είμαι μόλις lvl 5 θα ήθελα να μοιραστώ κάποιες πρώτες σκέψεις μου.
Elfocrash wrote: Μπορεί όλοι να το δαφνοστολιζετε άλλα το παιχνίδι είναι πάρα μα πάρα πολύ μέτριο.
Όντως πολύ κόσμος το δαφνοστολίζει, αλλά εγώ απ' ότι είδα και στον ξένο τύπο οι πρώτες αντιδράσεις είναι κάπως μουδιασμένες. Πάντως θα συμφωνίσω εν πολλοίς μαζί σου, το παιχνίδι
αυτή τη στιγμή φαίνεται μέτριο.
Elfocrash wrote: Ας ξεκινήσουμε από τα καλά...
Το παιχνίδι έχει πολύ ωραία μουσική...Κάτι άλλο που παρατήρησα και αξίζει να σημειωθεί είναι το combat. Θυμίζει το κλασσικό combat των τελευταίων τίτλων Elder Scrolls...
Θα συμφωνήσω και στα δύο, αν και δεν είμαι σίγουρος ότι το δεύτερο είναι απόλυτα θετικό. Για να μην παρεξηγηθώ, είναι ωραίο που οι developers προσπαθούν να μείνουν πιστοί στο combat system της σειράς. Αλλά, κατά τη γνώμη μου το combat δεν είναι και το καλύτερο σημείο των Elder Scrolls. Πάρτε το Skyrim για παράδειγμα...ποτέ δεν ένιωσα το "βαρος του όπλου" που κρατούσα και το αποτέλεσμα του χτυπήματος μου στον αντίπαλο. Είτε χτυπάς με warhammer είτε με dagger οι αντιδράσεις και τα αποτελέσματα στους αντιπάλους μοιάζουν ίδια, γεγονός τουλάχιστον άκομψο. Για να μη σχολιάσω τα physics των χαρακτήρων όταν πέφτουν ή δέχονται χτυπήματα...έλεος. Ε, πάρτε αυτό το περίεργο πακέτο, κάντε το λίγο χειρότερο και έχετε το σύστημα μάχης του ESO...Not good. Άσε που, αφήνοντας το τεχνικό κομμάτι παρατήρησα ότι δεν υπάρχει κανένα βάθος στη μάχη. Open with skills, dodge, rinse and repeat...same old same old...και μετά δε μας αρέσει το WoW...Τέλος πάντων...
Εγώ στα καλά θα έβαζα και το leveling και skill system. Πιστό στη σειρά και ενδιαφέρον. Μου άρεσε.
Και ας περάσουμε στο κυρίως χώσιμο...
Glamorous wrote: Φαίνεται ότι έχει γίνει αρκετή δουλειά από τη πλευρά των Developers, Zenimax...Τα τοπία είναι υπέροχα, πολύ καλοφτιαγμένα και με αρκετή φαντασία. Όσο για την ρύθμιση των γραφικών, ακόμα και στο medium φαίνονται πολύ καλά, αν τα βάλετε στα ultra high τότε πραγματικά θα εκπλαγείτε.
Εγώ, από την άλλη, βλέποντας τα γραφικά νομίζω ότι τουλάχιστον το συγκεκριμένο τμήμα τεμπέλιαζε. Δεν ξέρω αν είναι τα καλύτερα γραφικά σε MMORPG αυτή τη στιγμή, αλλά δε νομίζω ότι είναι ας πούμε καλύτερα από του Skyrim...Ίσως να βάζω ψηλά τον πήχη, αλλά θα προτιμούσα να δω περισσότερα βήματα μπροστά στον τομέα αυτόν. Ακόμα κι αν δεν έπαιζε στον υπολογιστή μου...Σαν χρήστης θέλω να βλέπω πρόοδο και δεν μπορώ να συμμεριστώ την προσπάθεια των εταιρειών να έχουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο potential user base όταν για να το πετύχουν αυτό θυσιάζουν την ποιότητα των προϊόντων τους.
Glamorous wrote: Τα quests είναι διασκεδαστικά και ξεφεύγουν από το συνηθισμένο τρέξε φέρε εκείνο, μίλα σε αυτόν. Υπάρχουν και τέτοια αλλά πάντα σε συνδυασμό με άλλου είδους quests.
Εγώ, ειλικρινά, τα άλλου είδους quests δεν τα είδα. Μίλα σε αυτόν, πηγαίνετε εκεί, πάτα το quest item, done...
Γενικά το παιχνίδι δε με κράτησε...Δεν ξέρω αν φταίει το γεγονός ότι έχω παίξει αρκετά MMO τα τελευταία χρόνια, αλλά αυτό που είδα δε με έπεισε όσο θα ήθελα. Τι σημαίνει αυτό; Ότι δεν είναι το ESO καλό παιχνίδι; Θα σας πω...από αυτά που έχω δει μέχρι τώρα νομίζω ότι
το ESO θα μπορούσε να είναι το καλύτερο F2P MMORPG . Ή έστω ένα πολύ καλό B2P...
Αλλά για να ζητήσουν και box price και συνδρομή πρέπει να κάνουν πολύ πολύ δουλειά ακόμα. Εκτός πια αν το end game content είναι τόσο καλό, όπως π.χ. και στο...χμμμμμ, σε ποιο; Ανησυχώ...